Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
Bojiš li se ti i poroda samog, ili samo pratećih medicinskih intervencija?

Da sumiramo: novca za privatno rodilište nemaš, u državno ne želiš, u Njemačkoj preko HZZO-a roditi ne možeš.
Ne znam što bi se doduše dogodilo da odeš kod roditelja u tipa 35. tjednu trudnoće pa ostaneš do kraja, mislim morali bi te primiti da pokucaš na vrata bolnice u trudovima, zar ne? Treba provjeriti bilateralne ugovore Hrvatska i Njemačke/EU, imaš nešto o tome na stranicama HZZO-a. Mada si rekla da kod svojih nemaš kamo odsjesti, tako da i to pada u vodu.
Porod i medicinski zahvati/intervencije su mi isto. Niti jedno ne moze proci bez nekih injekcija, infuzija, nekoga tko petlja po meni.
Najveci od svih strahova mi je da sam sama u bolnici i da ne mogu nista i da ni nitko ne moze pomoci ako bi nesto poslo po zlu. Pod to mislim da me netko samo bez rijeci zareze ili mi odbije dati casu vode, a da se ja ne mogu dici iz kreveta sama. Citala sam takve strahote iz hrv rodilista prema kojima je ovo sto sam napisala nista, ali opet mi je nezamislivo da nitko ne moze biti uz mene na porodu i donijeti odluku ako sam ja sprijecena. Necu valjda prepustiti nepoznatim ljudima da mi rade nesto i sami odlucuju o meni i mom djetetu ako sam ja u nesvijesti? Ajo ne povracam ili ne padnem u nesvijest od straha, onda se skamenim i ukocim i ne mogu govoriti ni micati se. Imam ozbiljne i stvarne napade panike u takvim situacijama. Za vadenje umnjaka su me morali uspavati, bila sam tj dn u bolnici.

Nepojmiljivo mi je da mi bas nitko ne moze doci u bolnicu i
da moram cijelo vrijeme biti tamo sama, da se moze desiti da mi dijete gladuje ako nemam mlijeka, a djelatnici mi odbijaju dati adaptirano (kao sto sam procitala neki dan). Ili da mi netko dijete baci na krevet ili nesto gore sto je jedna zena napisala.
Prekjucer na hitnoj ja sama unutra, otac djeteta ceka vani usred noci na cesti.. meni je to prestrasno. Ja jednostavno ne mogu biti prepustena sama sebi sa nekim nepoznatim ljudima koji mi mogu raditi sto hoce. Previse sokova i uzasa sam dozivjela po hrv bolnicama.

Primili bi oni mene u njemackoj u bolnicu da dodem s trudovima, ali bi mi ispostavili racun. Roditelji bi me mogli primiti na kratko, ono sam pisala curi koja je predlozila da oboje odemo gore k njima, a zive u jednosobnom stanu i stvarno nemaju mjesta za oboje