-
Damaoindie, slažem se VeromM. Nećeš izbjeći traume za sebe i dijete bježeći od HRV bolnica, tvoji su problemi dublji. Nije stvar da ti ja osobno ne vjerujem, svašta se može dogoditi po bolnicama, i našima i vani, nije to idila, koji put bude sve dobro i super, većinom jedva čekaš izać' jer većina ljudi nisu pacijenti onaj lik iz Naše male klinike da im je u bolnicama divota, nit su većina bolnica Naše male klinike. Još sad i Covid i eto veselja. Vidiš da je i Trump jedva čekao pobjeć' iz bolnice Walter Reed. Sto problema život nosi, možeš sutra past na cesti i kupit te Hitna, možda će ti dijete morat u bolnicu hitno, što ćeš onda...
Ne vidim neku mogućnosti da ti na neki čudestan način rodiš u Njemačkoj i sumnjam da ima "tolikih" koje su to uspjele ovako, unaprijed organizirano i ciljano, a bez nekih temelja. Ne znam jedino kako bi prošla da si npr. na putovanju, a da te trudovi baš zateknu u Njemačkoj - što se onda zbiva ako si zdravstveni osiguranik države članice EU to ne znam - ko onda plaća taj račun - ti ili tvoja domicilna država? Ali, možeš mislit koja bi to igra živaca bila. Nemam pojma govore li po njemačkim bolnicama sestre i doktori engleski.
Po meni, bolje ti je naći neku prijateljsku osobu, prijateljsku bolnicu, prijateljskog ginića u RH - nekog tko će imat sluha za sve tvoje strahove i možda stvarno neka druga županija od one u kojoj živiš, ali to će ti moći ići samo na neke prijateljske preporuke ako ja dobro razumijem. Nikakav commitment ni od koga državno nećeš moći dobiti.
Uz sve svoje strahove, sve što se događa, možda da ipak probaš krenuti u tu priču s nešto više povjerenja da će sve to proći relativno OK... Garancije nigdje ni za što ionako ne možeš imati, vidiš da su vremena da ni put ne možeš planirati normalno, a kamoli nešto drugo. Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma