Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Uz sve svoje strahove, sve što se događa, možda da ipak probaš krenuti u tu priču s nešto više povjerenja da će sve to proći relativno OK... Garancije nigdje ni za što ionako ne možeš imati, vidiš da su vremena da ni put ne možeš planirati normalno, a kamoli nešto drugo. Sretno!
Hvala na lijepim rijecima i pokusajima ohrabrenja.
Ginekolog mi je za sad ok, jucer mi je bio prvi pregled. No, ne vidim kako bi prijateljska osoba ili on mogli utjecati na to sto se dogada u bolnici.
Ja jednostavno ne mogu biti zakljucana sama negdje i prepustena potpunim stranicma na milost i nemilost bez mogucnosti da mi netko pomogne ako nesto pode po zlu.

Ne zelim umrjeti kao ova zdrava zena iz Nisa. U hrv je situacija ista: nitko ne odgovara za nemar, svi mogu urlati, potkradati, vrijedati i zlostavljati pa i ubijati bolesnike i nitko im nista ne moze.

U njemackoj vikanje na pacijenta rezultira otkazom, ignoriranje i pogreske u lijecenju odstetom, a ubojstva zatvorom. Nisam psihicki u stanju dobrovoljno se dati zakljucati negdje gdje mi mogu raditi sto god im se prohtije.

Netko je ranije spominjao Podobnik i privatno radanje kod njih. E, pa jucer kad sam se narucivala na nifty mi kaze zena s druge strane da nema sto moj decko dolaziti jer on unutra ne moze. Na vadenje krvi ne moze, a na porod bi ga bas pustili, mos mislit! I kad bih si mogla priustiti radanje kod privatnika, ne bih to napravila jer za njih i njihove pogreske vrijede isti ovi zakoni i ista zastara, a odluke donose isti suci i povjerenstva kao i u javnim bolnicama.

Ne mogu ici s pretpostavkom da ce sve biti ok kad dns u laboratoriju radnik pred cijelom cekaonicom na sav glas sefici govori kako sam ja prosli tjedan skoro pobacila i vice joj da dode ona razgovarat samnom. A da ne spominjem da sam stajala vani na cesti sa 50 ljudi kako bih uopce usla u laboratorij i smrzavala se. Boli njih za trudnice, glavno da toj nepoznatoj osobi moramo svi mi dati svoje osobne i zdravstvene da ih lijepo promjesa tim rukavicama kojima je dirao bas sve dokumente svih ljudi taj dan, da sam nakon toga prisiljena to neko sredstvo za pranje podova utrljati u ruke i da mi onda vrati dokumente. I da ova koja nasred hodnika vadi krv tim istim rukavicama dira bas sve ljude i da bas svi dobivamo taj jedan te isti tourniquet (ne znam kako se to kaze na hrv) direktno na kozu bez ikakve dezinfekcije. Al stajnje vani na cesti na hladnoci ce sprijeciti zarazu.

Ne znam zasto je, kraj toliko potresnih i zaprepascujucih prica, tako nerazumno ocekivati najgore od naseg zdravstvenog sustava. Prosli mjesec zena lezala ispred bolnice na cesti, onom covjeku na dijalizi ustrcali ni sami ne znaju sto, mladic ostao bez noge na rutinskoj operaciji slijepog crijeva... ja se s razlogom bojim i nikako ne mogu imati povjerenja u nepoznate ljude samo zato sto nose kutu. U njemackoj ti nepoznati ljudi barem znaju da idu u zatvor ako nekog ubiju pa malo vise paze.

Citam dosta i o hrv rodilistim da se ipak pokusam natjerati i pripremiti na porod ovdje ukoliko ne uspijem dobiti odg za porod u njemackoj i vidim da ima slucajeva da je guzva i da trudnicu posalju da ide u drugo rodiliste. Dakle moze se dogoditi da se popnem na sv duh i da mi kazu da moram u vinogradsku jer su puni? Pa da moram hodati natrag dole i na tramvaj pa opet pjeske na brdo do vinogradske?! I to bi trebalo biti prihvatljivo? Ili da sjednem nasred ceste i radam na cesti ako ne mogu hodati?

Evo, fino sam se prehladila stajajuci dns vani na cesti ispred labosa, glava me rastura i imam temp. To vjerojatno u lijepoj nasoj znaci da ni ja ni moje dijete nemamo pravo na nikakvu zdravstvenu zastitu niti pretrage. Ne razumijem to mjerenje temp u ordinacijama i labosima. Pa tko (osim trudnica) ide doktoru jer je zdrav?

Ispricavam se na rantu, bas sam se smrzla i prehladila i glava mi puca. Nemrem vjerovat da cu cijelu zimu za svaku pretragu stajati vani na cesti na kisi i snijegu, a kao bih trebala mirovati :'(