Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 111 od 111

Tema: Kci lose vidi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dr. Kuratovac s Rebra utorkom dolazi u optiku ma kraju našeg naselja, potrebne su narudžbe

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ali sad se mislim ako ide svakih 6 mj na pregled i neka se dioptrija promijeni 0.15 to znači nova stakla? i tako svakih pola godine sve do 18 g ili kad već prestaje rasti dioptrija

jel hzzo bar tu pokriva stakla ili se čeka svake 3g?
    Nemoj brinuti unaprijed jer to ne možeš znati. Za povećanje 0.25 čak i ne daju odmah naočale s većom dioptrijom osim ako dijete kaže da mu to povećanje baš jako smeta.
    Evo išla sam sad gledati.. Napisala sam 2g...bože gdje mi ode vrijeme. Prve naočale je dobila u 6.mj 2021.onda u 7/2023. 0,75 pa u 1/2024 1.25 i sad u 11. 1,50, ali samo zato što je rekla da joj je puno bolje s tih 0,25.
    Okvire je nove uzela jednom jer je orve baš prerasla... Stakla smo sad platili cca 120 eur sad u 11.mj.
    Na hzzo nisam ni išla jer se radi o nekoj smiješnoj cifri i više bih potrošila vremena dok pribavim te potvrde nego što je iznos.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U optici su kao neka stakla koja usporavaju vid, cijena oko 380€ s okvirom, a ovih običnih 110€ s okvirom. Ne znam koliko je okvir. Ali očito je razlika cijelih 270€. Zna li netko više o takvim staklima koja usporavaju?
    Ja ti preporučam da za početak uzmeš obična stakla. Prijateljica je svojoj maloj nedavno uzela ove kje usporavaju, ali zato jer maloj rapidno raste dioptrija i u kratko vrijeme je došla do - 3.0. Maloj je baš trebalo dugo da se navikne, cijela drama je bila jer stakla imaju neku malu točkicu i morala je naučiti gledati samo kroz tu točkicu inqče joj je sve mutno. Ne bih to nikako uzimala kao prve naočale.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. Kuratovac s Rebra utorkom dolazi u optiku ma kraju našeg naselja, potrebne su narudžbe
    Uspjela krivo prezime napisati
    Juratović Zlatko rebro
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.01.2025. at 05:25

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Budemo u vinogradsku oni imaju prije termine, svi ostali iza kolovoza.

Huh, nadam se da joj dioptrija neće rasti kao što je meni. Do osmog razreda je bilo već -9 ili takvo što. Mada, ja sam beskrajne sate provodila pred tvom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Uspjela krivo prezime napisati
    Juratović Zlatko rebro
    Juratovac

Treći put i bog pomaže

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Budemo u vinogradsku oni imaju prije termine, svi ostali iza kolovoza.

Huh, nadam se da joj dioptrija neće rasti kao što je meni. Do osmog razreda je bilo već -9 ili takvo što. Mada, ja sam beskrajne sate provodila pred tvom.
    Dobri su i oni.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Juratovac

Treći put i bog pomaže

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Žuta, baci pogled na optiku koju je svojevremeno preporučila još Beti: https://www.zennioptical.com/
    Cene su im i po 5 puta manje nego kod nas i vas, isporuka je za Srbiju za oko 3 nedelje i to samo zbog naše carine. Stakla i dioptrije im budu urađeni korektno, jedino nisu svi okviri istog kvaliteta.
    Kvalitetom prvih okvira nisam bila sasvim zadovoljna, ove druge su za sada fantastične, s obzirom da su to progresivi za 100eura, za koje mi u Srbiji traže oko 450-500e. Uzela sam i jedne namenjene samo za čitanje za 10e.
    Za male dioptrije cena stakla je uračunata u cenu okvira, ili je doplata smešno mala.
    Popusti su razni i relativno česti, samo treba pratiti.
    Malo je nezgodno pogoditi veličinu okvira, ali ako nađeš neke odgovarajuće u optici i premeriš ih, možeš te dimenzije izabrati na sajtu.
    Kad stignu možeš ih odneti u neku optiku, da se proveri da li su urađene ok.
    Za tako male dioptrije i ramove, mislim da možeš proći sa solidnih 40-50e, i to za modele dizajnirane za sport ako želiš, i opet će verujem kvalitet biti sasvim korektan.
    Dobro je što ste mlađoj tako rano uhvatili da ne vidi, zamisli kako će joj puno lakše biti dalje u školi, kad bude sve jasno videla bez napora.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uspjela sam dobiti za obje termin kontrole isti dan i vrijeme u Vinogradskoj. Doduše srpanj. Ajme super.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Najmanjoj je sve uredno, a brojeve selektivno vidi pa ne vidi, dr prema testovima kaže da je uredan vid, praktički nula, ona samo žarko želi naočale kao starija sestra.

Iako sam pljunula 50€ osjećam veliko olakšanje. Obje su naručene u vinogradskoj u srpnju.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •