Dr. Kuratovac s Rebra utorkom dolazi u optiku ma kraju našeg naselja, potrebne su narudžbe
Dr. Kuratovac s Rebra utorkom dolazi u optiku ma kraju našeg naselja, potrebne su narudžbe
Nemoj brinuti unaprijed jer to ne možeš znati. Za povećanje 0.25 čak i ne daju odmah naočale s većom dioptrijom osim ako dijete kaže da mu to povećanje baš jako smeta.
Evo išla sam sad gledati.. Napisala sam 2g...bože gdje mi ode vrijeme. Prve naočale je dobila u 6.mj 2021.onda u 7/2023. 0,75 pa u 1/2024 1.25 i sad u 11. 1,50, ali samo zato što je rekla da joj je puno bolje s tih 0,25.
Okvire je nove uzela jednom jer je orve baš prerasla... Stakla smo sad platili cca 120 eur sad u 11.mj.
Na hzzo nisam ni išla jer se radi o nekoj smiješnoj cifri i više bih potrošila vremena dok pribavim te potvrde nego što je iznos.
Ja ti preporučam da za početak uzmeš obična stakla. Prijateljica je svojoj maloj nedavno uzela ove kje usporavaju, ali zato jer maloj rapidno raste dioptrija i u kratko vrijeme je došla do - 3.0. Maloj je baš trebalo dugo da se navikne, cijela drama je bila jer stakla imaju neku malu točkicu i morala je naučiti gledati samo kroz tu točkicu inqče joj je sve mutno. Ne bih to nikako uzimala kao prve naočale.
Budemo u vinogradsku oni imaju prije termine, svi ostali iza kolovoza.
Huh, nadam se da joj dioptrija neće rasti kao što je meni. Do osmog razreda je bilo već -9 ili takvo što. Mada, ja sam beskrajne sate provodila pred tvom.
Žuta, baci pogled na optiku koju je svojevremeno preporučila još Beti: https://www.zennioptical.com/
Cene su im i po 5 puta manje nego kod nas i vas, isporuka je za Srbiju za oko 3 nedelje i to samo zbog naše carine. Stakla i dioptrije im budu urađeni korektno, jedino nisu svi okviri istog kvaliteta.
Kvalitetom prvih okvira nisam bila sasvim zadovoljna, ove druge su za sada fantastične, s obzirom da su to progresivi za 100eura, za koje mi u Srbiji traže oko 450-500e. Uzela sam i jedne namenjene samo za čitanje za 10e.
Za male dioptrije cena stakla je uračunata u cenu okvira, ili je doplata smešno mala.
Popusti su razni i relativno česti, samo treba pratiti.
Malo je nezgodno pogoditi veličinu okvira, ali ako nađeš neke odgovarajuće u optici i premeriš ih, možeš te dimenzije izabrati na sajtu.
Kad stignu možeš ih odneti u neku optiku, da se proveri da li su urađene ok.
Za tako male dioptrije i ramove, mislim da možeš proći sa solidnih 40-50e, i to za modele dizajnirane za sport ako želiš, i opet će verujem kvalitet biti sasvim korektan.
Dobro je što ste mlađoj tako rano uhvatili da ne vidi, zamisli kako će joj puno lakše biti dalje u školi, kad bude sve jasno videla bez napora.
Uspjela sam dobiti za obje termin kontrole isti dan i vrijeme u Vinogradskoj. Doduše srpanj. Ajme super.
Najmanjoj je sve uredno, a brojeve selektivno vidi pa ne vidi, dr prema testovima kaže da je uredan vid, praktički nula, ona samo žarko želi naočale kao starija sestra.
Iako sam pljunula 50€ osjećam veliko olakšanje. Obje su naručene u vinogradskoj u srpnju.