Od 5.dana prirodnog poroda dijete dojim, ispocetka nisam imala mlijeka (u bolnici mi rekli da imam ravne i male bradavice) a mali nije htio sisati,tj odmah bi plakao i nije ih nikako uspio uhvatiti.
Uspjela sam navuci mlijeko elektricnom izdajalicom i uz teske muke (guranje cjevcice u sesiric) maleni je poceo sisati. i od tada sisa kao lud, doslovno ne skida se sa sise. svako malo je trazi (otvara usta,okrece glavicom,...). da napomenem i dalje dojim uz pomoc sesirica.
patronazna nam je rekla da dojim na zahtjev, a kad stvarno vidim da pretjeruje ili da je dovoljno jeo,dam mu dudu.
medjurim javio se problem, on zeli sisati i pritom vuce non stop. cim mu maknem bradavicu iz usta ako je zaspao,probudi se a ako je budan place. a stvarno mu je izvadim pazljivo. dudu prihvati minutu dvije i odbaci je. dogadja se da se po mom misljenju, uzme puno vise mlijeka nego sto mu treba i onda povrati u mlazu. jucer se to recimo dogodilo 2 puta,nekih 10ak min nakon dojenja. a dojio je sigurno 40min-1h. Rijec je o vecoj bebici,4150 g na porodu.
Tako da sam se zabrinula nakon toga. Jutros sam ga dojila oko ponoc,pa oko 3, pa 5:30,pa 7..i malo sam pazila na nacin da bi mu izvadila bradavicu pa ga malo pustila da ne jede itd,i nije povratio.
sto mi savjetujete uciniti? po mom misljenju on je prozdrljiv i stalno bi jeo,i u redu bi bilo da ne izbaci u mlazu kad pretjera. kako doskociti tome? takodjer ako je jeo npr u 7-7:40 i opet place oko 8 i nesto, a suh je cist i sve ok, da mu dam sisati ili ne?

Piski i kaki uredno,stolica je tekuca zuckasto-smedja,sigurno 5-6-7 kakanih pelena i nesto vise popiskenih.
patronazna nas je mjerila nedavno i uredno napreduje kako je rekla.
beba ima 17 dana te cekamo mjesec dana da odemo u pedijatra.