Na stranici adopta.hr u datoteci (adoptateka) ima PDF "Želimo posvojiti dijete iz druge države".
Na stranici adopta.hr u datoteci (adoptateka) ima PDF "Želimo posvojiti dijete iz druge države".
Hvala na informaciji!pronašla sam.
Da li ima netko u zadnje vrijeme da je uspio realizirati međunarodno posvojenje, htjela bih čuti uspješno iskustvo) (čitala sam o afričkim posvajanjima i cijelom situacijom 2012 godine kada je gospođa nakraju završila na sudu zbog "kupovine" djeteta, stoga bih zaista htjela "čuti" realno i legalno svjedočanstvo).
To je ovdje velika "tajna" a vidim da je moguće, međutim zaista mi nije jasno zašto je to nekakav bauk podjeliti. Postoji još ljudi koji žele to ostvariti i biti sigurni u cijeli postupak.
Ne bi te to trebalo baš čuditi da ljudi ne dijele takve priče. Treba djecu zaštiti. "Bijela" djeca se relativno često posvajaju, kod djece s drugih kontinenata je dosta teško zadržati anonimnost. Ja sam upoznala na moru obitelj s djetetom posvojenim iz Afrike. Oni su tamo živjeli u to doba pa su posvojili ostavljeno dijete. Ali u principu je nažalost nerijetko priča sa zaradom u pozadini. Možete se učlaniti u udrugu. Možda dobijete informaciju kakvu trebate.
Osobno nemam anonimnost na forumu, stoga nisam za svoje dijete uopće pisala kad je bilo posvajanje u tijeku.