Pokazuje rezultate 1 do 50 od 227

Tema: Hrabro prema sreći

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Draga Svjetlanaaa,

sad sam pročitala temu. Djeca su došla u prave ruke, kod hrabre i brižne mame koja se bori za njih i njihovu dobrobit. Čestitam od sveg srca i mami i tati !

Slažem se s curama koje su vam savjetovale odgodu polaska vašeg dječaka u prvi razred. To dijete ima toliko puno toga za "proraditi" i sad mu ne treba još jedna ogromna promjena u životu, naročito jer je dijete ove jeseni, kako ste pisali, imalo tek 6 godina. Nigdje mu se ne žuri, a jedna godina je u toj dobi neizmjerno značajna za emocionalnu stabilizaciju i napredovanje. Nemojte propustiti prigodu da dobijete dodatno vrijeme s njim doma, to će mu pomoći da se uspješnije adaptira na sve već postojeće promjene i da bude spremnije za nove. Vjerujte mi, iz iskustva vam govorim, ta jedna godina razlike se itekako primjeti kod djece, čak i kod one iz najstabilnije okoline. Zrelije dijete je jednostavno zrelije dijete i uspješnije se nosi sa izazovima školstva. A njih nema malo.
    Apsolutno se slažem i sa sirus o roditeljstvu i "paketu". Jako lijepo je to napisala.
    Također, željela bih vam, iz iskustva svoje bliske prijateljice, savjetovati da se potrudite doznati što više o biološkim roditeljima, medicinskim stanjima djece i bioloških roditelja, kao i svim mogućim saznanjima do kojih možete doći. I njoj i njenom suprugu je u "njihovom" centru govoreno "na kapaljku", pravdajući to također činjenicom da "bolje da ne znate sve" i sličnim glupostima (oprostite na izrazu, ali zaista je to glupost i to opasna). Kad im je, kasnije tijekom odrastanja djeteta, zatrebalo znati što više o svemu jer je dijete imalo vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema koja se nisu mogla riješiti bez uvida u prošli život djeteta, genetiku itd., onda su morali "prevrnuti nebo i zemlju" da bi došli do nekih podataka, a protokom vremena neke prilike su se i izgubile. Tako da vam je moj savjet da doznate sve što možete od svih i o svima, što prije. I sve ružno i tužno što eventualno možete doznati sigurno će biti korisno.
    U tom svjetlu ja bih tumačila i nastup neuropsihijatra. Nije najljepši pristup na svijetu i mogao bi biti puno pristojniji (blago rečeno), ali vjerujem da zna zašto vas
    sve to pita i da bi mu neki odgovori pomogli, kao i svim budućim liječnicima vaše djece.

edit: evo, i sirius piše isto
    Posljednje uređivanje od Dota : 04.02.2022. at 19:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •