Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Roditeljstvo je za puno roditelja veliki izazov, neovisno o tome jesu li djeca biološka ili nisu. Posvojitelji često moraju puno više truda i energije uložiti, ali nema tu pravila. Nikad ne znaš što život nosi.

Svatko tko kreće u posvajanje treba biti svjestan da je to energijski sigurno veći rizik. Ali niti su sva djeca ista, niti su roditelji isti, niti su životne okolnosti iste. Tom osvještavanju i služe razgovori u CZSS, koji su ponekad nespretni i neadekvatni, da procijeniš imaš li tu volju. Možda i te provokacije u CZSS nekoga obeshrabre, a nekoga ojačaju u odluci. Ja koja sam prošla i IVF-ove i posvojenje, mogu reći da je kod potonjeg sam proces, dok još ni ne vidiš dijete, psihički puno teži. Posvojitelja ima dovoljno. Ne treba se zanositi idejom da se posvojenjem spašava svijet.
Nas većina doktora,ali i u centru na razgovoru kad smo bili su pitali kako je moguće da smo se odlučili za posvojenje a da prije toga nismo išli na vantjelesnu oplodnju.Navodno je praksa da se prvo parovi odluče na sve opcije pa ako ne uspije onda razmišljaju o posvojenju.Iz zdravstvenih razloga smo se odlučili odmah iči na posvojenje.E to što ste napisali je baš tako. Mi smo se za posvojenje odlučili jer smo deset godina braka željno iščekivali djecu .Ni sanjali nismo da ćemo tako brzo dobiti ih jer su nam na edukacijama rekli da se pripremimo da bi mogli i godinama čekati da dobijemo djecu,ali na našu sreću jako brzo smo ih dobili