Pozdrav svima.
Moje dijete ima dijagnozu Primarna nemonosimtomatska Enureza. Imao je mali kapacitet mjehura što smo utvrdili vođenjem dnevnika. Uveden mu je driptane. Počeo ga je uzimat 05/2020. Krenuo je s kapacitetom od 90 ml a cilj je bio 180 ml. Do tada nikad nije imao ni jednu noc suhu. U kolovozu je imao kapacitet 150ml. Tada je znalo povremeno biti noci da je suh. U rujnu je vec imao dobar kapacitet, pa cak i prilikom vođenja dnevnika je imao u oba dana preko 200ml. Do tada sam ga i preko dana morala tjerati na wc pa čak i alarm navijati svaka dva sata jer smo zbog malog mjehura i po nekoliko trenirka dnevno mijenjali. Uvjek bi bar malo pobjeglo a on bi uvjek reko da ne osjeti da mu je sila. U 9/20 uveden je minirin 1 tableta uz nastavak driptane terapije. Imao je neku reakciju idući dan u obliku urtikarije pa smo prekinili na tjedan dana terapiju, a reakcija se nije vratila s povratkom terapije a ni kad je pojačana doza na 2 tabl pa osobno mislim da nije do tablete vec stres zbog novog lijeka. Inace ne želi ni novi okus soka probat a lijek je bio stres na kvadrat. Jako pazimo na vecere da nisu slane. Nema mlijeka. Nema kasno vode. Dva sata pred spavanje doslovno na žličicu mu dajem vodu ako baš baš moli pa mi ga bude žao. Trenutno s pola tabl driptane jutro/ i pola na većer smanjujemo po 1/4 te smo sad na zadnjoj četvrtini tablete i 2 minirina. Suhi nismo nikako svaku noc. Bilo je 4 dana max da mi je u sjećanju da su se zaredala al ne više od toga. Doktor kaže da bar 3 mj mora piti Minirin. Idemo početkom prosimca na kontrolu pa cemo vidit šta dalje. Nadala sam se bržem rezultatu al tako je kako je