-
sigurnosni pojasevi
U svom životu MM i ja nikada nismo fermali aute, radije smo novce davali na druge stvari. Međutim, sad kad je naših troje poodraslo, pokazala se velika potreba i u skladu sa mogućnostima kupili staru Škodu, sa tri mjesta odostraga. U 13 godina braka, ovo nam je prvi auto :D . Topice o autosjedalicama nisam nešto čitala, jer moji su već veliki. No sad me zanimaju pojasevi. Dvije cure od 12 i 9 godina normalno sjede i vežu se, no pojas u sredini, gdje sjedi najmanji, 5 godina, samo je pojas preko trbuha. Da li je mjesto u sredini najbolje za njega i da li je taj pojas preko trbuha dovoljan? Meni se baš ne čini, pa što onda trebamo učiniti da bi nam djeca u vožnji bila sigurna? Ovo ljeto ćemo prvi puta autom na more, pa svakako želim biti mirna. Hvala
-
Ne, najbolje bi bilo da najstarije dijete sjedi u sredini a petogodisnjak na jednom od mjesta sa strane, u boosteru. Devetogodisnjakinja vjerojatno vise ne treba booster ali bi trebalo provjeriti, kada sjedi s guzom kod naslona,:
- je li joj potkoljenice vise sa sjedista?
- je li joj donji dio pojasa lezi nisko preko zdjelice?
- je li joj gornji dio pojasa ide preko sredine ramena?
Ako je odgovor NE na ijedno od ova tri pitanja onda i ona treba booster, onaj podguzac (al ne onaj jeftinjak bez "drski", jer taj podleti ispod guze kod sudara).
-
Ovo ću svakako provjeriti. Gdje se kupuju ti boosteri i da li je onda za najstariju dovoljno siguran taj mali pojas preko trbuha?
-
Na prvo pitanje, skoro svaka veca trgovina s djecjom opremom ce imati boostere. Za 5-godisnjaka ce ti trebati booster s naslonom (za 15+ kg), za devetogodisnjakinju je najvjerojatnije dovoljan booster bez naslona (osim ako je sitnicka).
Za drugo pitanje, bolji je nego nista. Najbolje bi bilo da je vezana s ovim koji ide preko ramena ali kak je najstarija, u slucaju sudara najbolje ce podnijeti mozebitne ozljede udarca gornjeg dijela tijela kad on poleti prema naprijed nego sto bi to mlade dijete podnijelo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma