Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 109 od 109

Tema: hm, hm sadrzaji

Početno

Tatek priča o modi kao nizanju životnih..nazovimo estetsko-karakternih obilježja. Tatek je kao i ja pravo dijete potrošački neopterećenog djetinjstva. Samo smo onda imali, npr, pčelicu Maju i trajala je godinama, miki mausa, trajao je godinama..tatek je htio traperice, ja visoke puma patike nekoliko godina...a danas... ..svakih 13 sekundi izmjenjuje se nečiji modni (čitaj marketinški) proboj. I to se događa tako brzo da postaje diktat i da se jednostavno ne stigne pet minuta promisliti o smislu toga...želje ne traju kao kod nas-godinama..nego..tek danima.

Mene samo nervira što se sve tržišno prebrzo dešava i to utječe na formiranje podilazećih sadražaja. I što je važnija trenutno-instant-mainstream forma od postojanog sadržaja. I što se to fura kao stil...štoviše općekulerski stil. I što su antistilovi samo prividno antistilovi i što se sve komercijalizira i samo tako opstaje. I što se ispraznost tretira kao stil i stav, pročitajmo samo jedan časpopis za djevojčice. Da li se npr u časopisu za djevojčice može naći objašnjenje kako npr nastaje duga ili kako radi fotoaparat ili matematička mozgalica? Ali zato koje sjenilo kupiti...napretek...ili kako znati kad je ON zaljubljen u nju...Svakako..to djevojčice zanima i daje im se bezvezarija na tone, ali je totalno uskraćena mogućnost da nešto nauče, onako, by the way...da budu kulerice zato jer znaju, a ne zato jer nisu staromodno odjevene.

I što se potencira to "biti različit od drugih" na taj način da odeš u trgovinu i staviš "dvije štrace" na sebe, probušiš uho grlo nos, i time postao jednak milijunima "različitih od drugih". Moda treba biti zabava i naš servis da se u nama dopadljivoj vanjštini ugodno osjećamo. A ne način sortiranja ljudi i djece...što je nažalost već pomalo postala kod velikog broja naših ljudskih jedinki.

Ali eto..to je moja sustavna tiha patnja..kichotovski weltschmertz (jel' se tako piše?)..ne, bez straha, ne rastu mi od frustracije brada i brkovi...samo sa čuđenjem idem po svijetu i tražim čovjeka..ne sa bačvom i svijećom nego sa kuhačom i otvaračem konzervi

No kao što rekoh..pišanje u vjetar. Ja sam umom zaostala u nekom neopterećenom dobu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ova je tema dusu dala za pisanje eseja i mislim da bi vec skupili ovdje dovoljno materijala za koji literarni podlistak nekih novina. U opazanju se svi slazemo, stvari su se u posljednje vrijeme jako ubrzale, ulazi se i izlazi iz mode strelovitom brzinom, napadaju se sva osjetila, traze se slabe tocke svih slojeva potrosaca ... u toku je borba proizvodjaca, trgovaca i potrosaca na zivot i smrt, do posljednje kune. Ili to bar tako izgleda iz nekih postova ...

I meni neki od tih aspekata suvremenog zivota idu na zivce i radije bih u subotnjim novinama umjesto stoijedne reklame i sponzoriranog clanka procitao neko pametno misljenje ili komentar. Ali, what the hell, kad mi se to ne da vise citati tad zatvorim novine ili ih jednostavno uopce ne kupim. I ne zamaram se vise time.
    Imam tenisice stare 4 godine i uopce me ne zanima to sto su demode. A kad mi se potrgaju pogledat cu sto se nudi u ducanima i ako mi se svidi nesto sto je tad moderno, kupit cu ako mi bude izgledalo prakticno i ako mi se bude svidjalo, a ne bude preskupo. Ako ne, naci cu neku rupu i kupit nesto vanvremensko i demode ... izbor je moj.

Ovime hocu reci da se en zamaram puno sa tim stvarim i uopce ih en dozivljavam kao nesto posebno negativno. OK, bilo bi i meni draze da je nesto drugacije (virgo30, mislim da imamo isti ideal u glavi, samo sto nam je odnos prema sadasnjoj situaciji drugaciji ), ali me ne zamara previse sto je tako kako jest. Ne zelim brinuti brigu tipa "kud sve to vodi" i "cijeli svijet je poludio" - svojim doprinosom, tj. ne-slijedjenjem mode i netrosenjem svog novca na pomodarije, pomazem "pokretu otpora protiv potrosackog drustva". Znam da sam ipak ja gospodar svog novcanika i svog osobnog ukusa, a vjerujem da cu uspjeti odgojiti i svoju djecu da budu na tom tragu ... dakle, ne gospodari moda sa mnom, vec je vlast u mojim rukama i to je razlog zbog kojeg me sve to uopce ne zabrinjava.
    Kao sto rekoh, svako doba nosi nesto novo i te novotarije obicno prouzrocuju otpor ... no na kraju se opet ukorijene ... do slijedece promjene. I tako sve u krug. Mislim da je bolje priviknuti se na te promjene (i promjene u bilo kojem obliku) i prihvatiti ih nego lamentirati kako je prije bilo bolje. Da, neke stvari su bile bolje, ali to je bilo onda, a sad je drugacije. A kad bi uvijek bilo isto bilo bi nam, priznajte, dosadno. A novotarije su nekad ipak i dobre (i web Forumi su novotarija za neke), a ne uvijek lose. Recimo, moda blogova mi je ispocetka malo isla na zivce, no otkad sam pronasao neke odlicne blogove promijenio sam misljenje o njima.

KAo sto vidite, nije me tesko povuci za jezik kad treba malo filozofirati, ugodno je koji put razmijeniti misljenja i o necem drugom, a ne uvijek o odgoju djece ili djecjim igralistima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne znam jeli ovo malo offtopic ili ne ali...........
    Prije par mjeseci u maloj lokalnoj trgovini na policama sa novinama stoje i crtići.Uzmem nekoliko u ruke i čitam "Sneguljica,Mačak u čizmama,101 dalmatiner." i onda mi ništa na sekundu nije jasno jer je slijedeći film bio "Mala škola pušenja :shock: ".Trgovina je 100 metara od škole i uvijek je puna djece. Poznajme trgovkinju i pitam je šta to radi među crtićima,ona se malo zbunila i sklonila filmove da nisu na dohvat svakog sedmogodišnjaka koji kupuje žvake prije škole.

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Ali eto..to je moja sustavna tiha patnja..kichotovski weltschmertz (jel' se tako piše?)..ne, bez straha, ne rastu mi od frustracije brada i brkovi...samo sa čuđenjem idem po svijetu i tražim čovjeka..ne sa bačvom i svijećom nego sa kuhačom i otvaračem konzervi
    Dakle. Svijet ide dalje,
    neumitno se vrti
    i poruke mi šalje
    kupuj, troši i nemoj u pralje

(pralje kao Vau-efekt i poradi rime, op.a.)

virgo30, mislim da imamo isti ideal u glavi, samo sto nam je odnos prema sadasnjoj situaciji drugaciji
    I nadalje i pralje i ralje imaju ideale
    i poštari i kovači, ali i budale
    I ponosno budalom se kličem
    al još jedno u ove kasne sate vičem

najbolje stvari u životu su besplatne

nekako sam prpošna nakon ponoći..jesam li vukodlak ili se samo nisam depilirala? kad čitam svoje postove izgleda mi kao da ih je napisala klara zetkin..zato eto malo poezije da razmlači dojam o meni kao sufražetkinji novog doba

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

virgo :D
    uljepsala si mi jutarnju kavu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Virgo, na tvoju poeziju mogu odgovoriti samo prigodnim kvazi-haiku-om.

Prva zraka sunca poskakljala je krevet.
    I probudila trendsettera.
    A i outsidera.
    Obojica/obje/oboje ce ju iskoristiti na svoj nacin.

A moglo bi i u rimi u prvom licu

Izvan mode zivim ja
    la la la la la la la
    za modu uopce nemam sluha
    jer ja drzim do uma i duha.

Početno

"Pjesma estetski manjkave, ali osvještene žene"

(nježan zvuk citre i djevojke s ljutnjom)

Sunce se probudilo i tlači me nježno
    Ustani curo pa djevojko pa ženo
    Priđi ogledalu, ugledaj si oblike i boje
    Zrcalo moje...najljepša tko je?

Gledam svoj odraz u psisi
    tmurno je nebo..čuju se krici
    Jel to nešto neestetski visi
    Gravitacija ta što prožima nas svih u danu i kmici
    na mene djeluje jače

Pa više visi, pa više skače

Al moderno odijelo kad odjenem ja
    pa stavim lančić il dva
    pa sjajan pirsing metnem kroz pupak

e tad više..neću izgledat ko š*pak

Skroz off topic. Možete i maknuti. Ali moram objaviti inspirirana tatekovom uratkom o suncu i jutru

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Virgo :D

Jel ima negdje na ovom forumu kakav literarni kutak pa da se ovo premjesti?

(na zalost, moram van pa nemam vremena odgovoriti na dostojan nacin, kakvim sonetnim vijencem ili barem junackim desetercem bez kormilara ...)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ha ha bravo virgo. ha još jednom ha ha
    Srića nisi jučer bila na plaži kad sam došla ja,
    cijeli svit bi se smija aha ha ha ha
    jerbo sam bila kombinacija friško provirenih dlaka
    i visećeg celija koji se boji jedino mraka
    jerbo ga se ne vidi tad.
    A što se plaže tiče, mi uživaliii

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova