Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: mjerenje težine,od poroda il izlaska

citic55

Početno mjerenje težine,od poroda il izlaska

Zanima me dal se nakon mjesec dana težina mjeri od poroda ili izlaska iz bolnice?

Pedijatrica mi je rekla da je dijete malo dobilo i da se mjeri od porođajne težine,međutim rekli su mi da to nije istina i da se mjeri od izlaska iz bolnice.
    dijete mi izgleda zdravo,ima strolicu i 4-5 popišanih pelena

Pedijatrica preporućila nadohranu (prema njoj dijete dobilo 250gr a od izlaska iz bolnice 650gr)al ja to ne želim. Stavljam je na cike kad to ona želi (većinom je to svakih dva sata) neki put vuče dobro,nekad se zeza i po sat vremena

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliko mi je poznato - ti si u pravu i mjeri se od izlaska iz rodilista...

citic55

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    koliko mi je poznato - ti si u pravu i mjeri se od izlaska iz rodilista...
    hvala,
    i meni je to nekako logično
    juče sam se zabrinula nakon što sam došla od pedijatrice (od prve mi se nije svidjela)
    dijete mi izgleda sretno i zadovoljno i ne vidim potrebu za nadohranom
    malo je lijena što se tiče sisanja al se nakon nekog vremena na jede
    jednom sam popustila i dala nadohranu i to malo oko 20ml i prvi puta je povratila,mislim da ona pojede koliko njoj treba,neki put je to manje a nekad više

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tocno to...
    ali da budes mirnija i mozda cujes koji dobar savjet zvrcni cure na sos telefonu...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da,ja isto mislim da se mjeri od izlaska iz bolnice.
    ti vidiš najbolje kak tvoje dijete izgleda. kad ona kaže-nadohrana, ti samo kimni i dalje po svom. naravno dok god ti dijete izgleda zadovoljno i normalno piški i kaka.
    vidjet ćeš,već na drugom vaganju će drukčije pedijatrica pričat.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Slažem se s ovim što govoriš da ako je beba zadovoljna nema potrebe uvoditi dohranu, ali mislim da se gleda porođajna težina, jer mi nigdje nemamo napismeno niti naša doktorica zna s koliko je Marin izašao iz rodilišta. To je i meni smetalo, jer je dobio puno više od onog ubilježenog na prvom pregledu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko ja znam relevantna bi trebala biti najmanja bebina težina nakon poroda, ali isto tako znam da se ta težina nigdje ne evidentira.
    (inače, težina pri izlasku iz bolnice nama je upisana u onu plavu zdravstvenu knjižicu).
    U ostalom potpisujem cure i mislim da je beba čist fino dobila i da nema potrebe za nadohranom.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citic, sigurno znam da se dobijanje na tezini mjeri od najmanje tezine nakon poroda. Dobitak od 650 g je super, sa koliko je beba rodjena?

Medjutim, nisam sigurna jesam li dobro shvatila popisane/pokakane pelene: 1 pokakana i popisana te 4-5 popisanih?

citic55

Početno

rodila se s 3980kg,a pokakanih pelena zadnjih par dana ima oko 4-5 a popisanih isto negdje toliko

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Cini mi se da je situacija kod tebe OK.
    Inace, beba bi trebala imati barem 6 mokrih pelena, a od toga bi barem 3-4 trebale biti i pokakane. Mokra pelena sadrzi 30-60 ml tekucine, a stolica je promjera 2.5 cm i veca.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

??? Kod dojene djece je normalno i ako imaju jednu stolicu u deset dana i deset stolica u jednom danu..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U periodu od 4. dana života do kraja 1. tjedna, beba bi trebala postepeno povećavati broj pokakanih pelena, te bi od 1. do 6. tjedna života trebala imati barem 3-4 stolice dnevno. Mnoge bebe će se pokakati odmah poslije ili čak tijekom svakog podoja. Ako beba mlađa od 6 tjedana, tijekom 24 sata nema barem 3 pokakane pelene, to može biti znak da ne prima dovoljno zadnjeg, hranjivijeg mlijeka te bi bilo dobro provjeriti dobitak na težini, a ako je on premalen, vidjeti zašto dojenje ne funkcionira kako treba. Većina isključivo dojenih beba nakon 6. tjedna od rođenja naglo promijene broj pokakanih pelena: neke kakaju i više puta dnevno, neke jednom dnevno, a neke svaka tri dana ili čak i rjeđe. Kod nekih beba će proći i po dva tjedna dana bez stolice. Ovo stanje je normalno tako dugo dok beba dobro napreduje u težini, općenito izgleda dobro, a stolica koja se naknadno pojavi je uobičajene konzistencije i boje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja isto mislim da se gleda porodjajna to sam cula od zdravstvenog osoblja, jer beba treba u 15 dana max nadoknaditi porodjajnu tezinu, dolazila patronazna, vagala ga svaki tjedan ,izasli smo sa 3425 , 5.dan pozlasku isto ni grama , onda sam promjenila taktiku dojenja ,20 min svaka cika uz masazu , ni trunke vise i 2 sata pauze izmedju dojenja , i 14. dan imali smo 3750 , a 31 .dan 3750 g ...

Dakle rodili smo se sa 3600!
    Ocito je da trebas malo promjeniti nesto u dojenju , ja mu ne bi dala sat vrimena da mi visi na ciki, ipak savjetuj na rodinom sos-u sa dojenje.
    Meni su puno pomogle!
    pusa bebanu i sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako je stanje s pelenama i napredovanjem bebe onako kako citic kaze, onda je sve u redu. To sto beba sisa po sat vremena je skroz normalno za tako malu bebu.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Onda je Marin izuzetak. Nemogu garantirati za boravak u bolnici, ali od izlaska iz bolnice Marin je kakio svaki 5. dan, nakon 3 tjedna to je prešlo na svaki 3. dan, da bi nakon tri mjeseca kakio svaki dan, a sad 4 i pol mjeseca od rođenja opet je stolica neujednačena svaki 2. dan. Da ne bi bilo da nije dobio na težini, Marin je isključivo dojeno dijete, rođen je 3650 g, otpušten s 3510 g.
    06.03. težio je 4670 g
    03.04. težio je 6060 g
    03.05. težio je 7080 g
    sutra idemo na novi pregled i ima sigurno preko 8 kg.. Gornja izjava je izjava Marinove pedijatrice...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Težina se mjeri od najmanje. To je uglavnom ona težina koju je beba imala nakon što je izgubila na težini poslije poroda (i prije nego ju je počela vraćati). Da li je to ona težina koju je imala na otpustu iz bolnice ili još u bolnici nije važno.

Citiraj jaginamamica prvotno napisa
    onda sam promjenila taktiku dojenja ,20 min svaka cika uz masazu , ni trunke vise i 2 sata pauze izmedju dojenja , i 14. dan imali smo 3750 , a 31 .dan 3750 g ...
    ... ja mu ne bi dala sat vrimena da mi visi na ciki, ipak savjetuj na rodinom sos-u sa dojenje.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1481

Nemojte ograničavati duljinu podoja, niti na silu raditi razmak između podoja, nego prepustite bebi da odredi kada i koliko će dojiti. Svi savjeti da treba proći 3 sata između dva podoja su u većini slučajeva krivi. Oni mogu eventualno vrijediti za hranjenje bočicom, ali majčino mlijeko je brže probavljivo pa je beba brže nakon prošlog hranjenja gladna. Beba ima različite potrebe ovisno o svom razvoju, ukusu, apetitu. Kad beba ima skok u razvoju, ima potrebu češće dojiti, čime će povećati količinu mlijeka. Zato beba treba odrediti kada će i koliko dojiti.
    Jednom kada naučite prepoznati znakove učinkovitog sisanja, shvatit ćete koliko je pogrešan savjet majci da doji 20 minuta na jednoj dojci. Beba koja tijekom podoja ima periode kada samo "žvače" dojku, u tih "20 minuta" može ostati gladna.
    Što je jednoj majci prečesto, drugoj može biti prerijetko. Jedna će podoj u trajanju pola sata smatrati predugim, a druga prekratkim. Ne zaboravite: NEMA PRAVILA KOLIKO ČESTO I KOLIKO DUGO TREBAJU TRAJATI PODOJI. Prema istraživanjima, nije istina da beba popije 90% mlijeka u prvih 10 minuta. Dopustite svojoj bebi da sama uspostavi svoj raspored hranjenja i da doji koliko želi. Zapamtite: beba može biti na prsima i 2 sata, a pritom svega 2 minute učinkovito sisati (gutati). U tom slučaju beba vam može ostati gladna i nakon dvosatnog podoja. Ako beba zaspi na dojci nedugo nakon početka podoja, radite kompresije dojke da potaknete brži protok mlijeka.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vodenjak, uvijek ima izuzetaka, ali
    imamo pravila koja funkcioniraju u vecini slucajeva,
    a ako ne funkcioniraju, provjeravamo druge stvari.
    U tvom bi se slucaju vjerojatno pokazalo da su svi drugi pokazatelji napredovanja bebe OK.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima beba koje ne kakaju svaki dan i to je normalno, međutim kod tako malih beba broj pokakanih pelena može biti pokazatelj da beba možda ne napreduje kako treba, odnosno da ne dolazi do zadnjeg masnijeg mlijeka, pa bi zato na to trebalo obratiti pažnju. Ako beba dobro napreduje, a ne kaka, onda imate malog nekakača 8) što je ipak izuzetak, a ne pravilo, kao što NatasaM... reče.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •