Citiraj aqua prvotno napisa
I pa tolko ima stvari koje mogu krenuti krivo..
to je i meni bilo u glavi kada sam skuzila da Liliana zove babice u "zadnji cas", nekada dodju i nakon sto se beba rodila. Stalno sam je htjela pitati kako zna da je sve u redu i na kraju, ne znam je li ju netko to pitao ili je ona sama odgovorila. Uglavnom, rekla je da jednostvno ima unutarnji osjecaj koji joj kaze ovaj porod tece dobro, sve je ok; kaze da ako postoji privatnosti i neuznemirenost, porod ide relativno brzo i glatko i znas da je sve ok. Kaze da se vrlo rijetko dogodi da iz takvog brzog i glatkog poroda ceka neko neugodno iznenadjenje na kraju (nije spomenula nitijedno). Par puta je imala osjecaj da nesto nije u redu puno prije nego sto su to babice detektirale. Meni je super cuti tako nesto, jer potkopava toliko prosireno misljenje da se problemi u porodu otkrivaju mjerenjima, provjeravanjima i slicno, a zanemaruje se kako se zena ponasa, kako se glasa, koje polozaje zauzima i zanemaruje se taj unutarnji osjecaj intuicije smirene osobe koja se ne boji.

aqua, ako te srce vuce u doule, samo strpljivo, vec ce se prilike otvoriti (a i muz, mozda mu opet treba malo predporodjajnog zanosa ).