Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1357

Tema: 3....2.....1.... kreni u 2021

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno vrijeme sam se bila nadala ranijoj menopauzi ( )
    Ajme, betty, nemoj se nikako nadati. Moj put nizbrdo je intenzivno poceo s oko 39 godina, do 40.. sam vec plivala u go'netu, a tek nakon godinu dana su me poceli slusati da nesto stvarno ne valja. Za 43. rodjendan je potvrdjeno da je to - to. Ja nikako ne volim podrsku tapsanja po ramenu, ali recimo mucim se cak naci i zdravstvenu podrsku za preuranjenu menopauzu jer je tesko naci lijecnike koji razumiju i onu koja se dogodi na vrijeme.

Koji je to umor (a djeca mala, ne na faksu, kako to obicno biva kod prosjecne zene kojoj reproduktivni trakt otkaze suradnju), bezvoljnost, skupljanje viska vode, visak kila, PMS 365 dana u godini, ispadanje kose, palpitacije, resting puls 10 otkucaja visi, ne mozes zaspati navecer, a krepana si k'o pas, pa se budis... bljak. Jedino sto nemam hot flashes pa je dugo trebalo da uvjerim medicinsko osoblje da mi, stvarno i najstvarnije, nije dobro. Prvi put u zivotu sam isla traziti OB/GYN zenskog roda (do sad sam stvarno imala super iskustva s muskarcima) i to preko 60 godina starosti, samo da me netko cuje, a po mogucnosti i pomogne. Postoji hormonalna terapija, isprobavam, ali u principu se, za sad, borim s losim nuspojavama. A moram uzimati nesto 5-10 godina, s obzirom na dob, jer u suprotnom raste rizik od svega onog sto pise na kutiji obicnih kontracepcijskih tableta. A ne bih otegla papke, ako ne moram, s obzirom da mi djeca imaju 4 i 8 godina.

Tako da.... krvarite, molim vas, koliko god treba. Sad mi je zao da sam ikad rekla da mi je to tlaka.

I onda se ne javljam tu nego par puta godisnje jer mi je bezveze napisati da X puta tjedno veslam na jezeru s djecom (tijekom trodnevnog minesotanskog ljeta), odvozim bicikl u sobi i rastezem trenutno-raspadajuce tijelo jogom. Rastala sam se privatnim treninzima u ozujku, zbog korone i vjerojatno se tome jos dugo necu vracati zbog muza.

On a more related note, ako itko vozi obican bicikl na stalku i ima dobru preporuku za odometar na straznjem kotacu, slusam. Volim brojke; tako mi je uvijek lakse.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 04.01.2021. at 16:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •