Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 207

Tema: Radovi u zadarskom rodilistu

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Radovi u zadarskom rodilistu

Drage trudnice,

poceli su radovi na odjelu tako da je rooming in skracen.
    Zene su premjestene na gornji kat (odjel patologije trudnoce) i ima ih puno u sobi (ne znam tocno, ali je guzva).

Ono sto je jako lose u cijeloj prici je da su djeca s mamama u vremenu od otprilike 9 ujutro do 11 navecer i onda ih odnose.

Ne znam detalje, odnosno ne znam sto rade kad placu, ail pretpostavljam da ih nadohranjuju i ne nose mamama.

To ce trajati otprilike 2 mjeseca, a znamo kako se s majstorima zna i oduziti...

Vi koji cete roditi u tom vremenu: imate pravo zahtjevati da se dijete ne odvaja od vas. Nocni podoji su izuzetno vazni. Zadarska neonatologija to nazalost ne zna ili ne zna u dovoljnoj mjeri. Valjda su odvagnuli da je veca steta za dijete da bude nocu u prepunoj sobi nego da dobija adaptirano.

Dobra stvar u cijeloj prici je ta da se ide vani treci dan. Znaci bude se tamo "samo" puna dva dana.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mozda ce se do 17.08. stvari popraviti?!? :?

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vidili smo danas, bit će stvarno frka. Čini mi se da je ono di su sad rodilje sve jedna prostorija, više nalik na hodnik, samo sam malo virnula kad sam prolazila...
    I ja se nadam da će do mog termina biti nešto bolje, ali s izvođačima se nikad ne zna. :/

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

brišem prašinu sa ovog topica!

zna li itko u kakvom je stanju zadarsko rodilište i hoće li mi se posrećiti da u 11mj rodim u novom rodilištu :?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

imaš nešto o tome opisano u Gemininoj priči s poroda

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prijateljica rodila jucer. Smjestena na hodniku... Dakle jos uvik sve u neredu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glavna sestra mi je rekla da radovi MORAJU završiti do sezone grijanja, jer da će se u protivnom svi naći na čudu!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je sestra s odjela rekla da će to biti sredinom studenog

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ili u prosincu, navodi moj izvor s Odjela.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je termin 10.12. oce se do tad sredit situacija sa rodilistem? Jel nekom od vas bija mozda kulisic na prijasnjim porodima, ako ste ih imali? Kakav je on? ne znam kakvi su ginekolozi u zd rodilistu, ok il? :?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bertha, ginekolozi su raznoliki , ali ima ih puno više dobrih nego loših. Spomenuti je bio meni na porodu (http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=25204), imam samo riječi hvale za njega. Stvorila se jedna ekipa mladih ginekologa koja je zbilja otvorena za promjene.

U zadarskom rodilištu se događa jedan apsurd, a to je da su ginekolozi postali skloniji prirodnom porodu od primalja. Ali ostavljam i tu mogućnost da sam stekla krivi dojam. I nemam loših iskustava s primaljama.

A radovi ko radovi, i majstori ko majstori, nikad ne znaš... Nedavno smo se našli sa dvije sestre iz rodilišta i nisu nam znale precizno reći ništa (ali moguće da bude gotovo do tvog termina). Ali znamo da kad budu gotove sobe, to će biti divota. Djeca neće napuštati sobe i neće biti odvajana od majki. Sve će sobe imati pult i kadicu i sve će se raditi u sobama. Bit će stvarni 24satni rooming-in.

I dođi na Izvorove radionice za trudnice 20. 11. u 18.00

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dijanam, gdje se održava ta radionica 20.11.? U sv. Frani!?
    bertha, od utorka idem na trudnički tečaj u bolnicu pa nam tamo možda nešto kažu o dovršetku radova...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kulišić je izvrstan ginekolog, meni je bio samo na pregledu pri dolasku na porod.
    Izvorove radionice za roditelje se održavaju u prostoriji desno od ulaza u klaustar sv. Frane. Treba se popeti na kat, ali netko od nas će 20. 11. sigurno biti na ulazu tako da se nećete izgubiti. Dobrodošle!
    (Ako se odlučite prijaviti, pošaljite dijanim ili meni svoje podatke na pp: ime, prezime i termin poroda).

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Klia svako koliko se održavaju te radionice?
    Meni je termin u trećem misecu pa razmišljam da bi mogla tamo posli Nove godine polagano se spremati za dan D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajd, super za Kullisica! :D
    Ja san inace iz sibenika, kronicno smo i MM i ja na relaciji sibenik-zd, pa mi je tribalo vrimena dok se smislin di tocno i sta i kako... moj ginekolog iz sibenika je bija taj koji je donija odluku umisto mene, reka mi da mi nece MMa pustit na porod u sibeniku, pa san pricala sa jednom curom iz zd-a, rekla mi da u zd mogu bez problema i bez tecajeva i muzevi na porod... za kojih tjedan dana cu doc, opet!, pa cu otic do mitrovicke privatno...pa me zanimalo kakvi su i ovi u rodilistu, jer znan da privatnici ne mogu tamo...
    Marcela, koliko dugo traje taj tecaj u bolnici? to samo sad ova tura, il ce bit opet skoro? (mozda meni prije poroda...??) Sad necu stic, jer smo se priselili sa poluotoka na diklo, pa tribaju MM i moj otac pribacit stvari u zd prije nego ja doden... a ja san otvorena ima vec skoro 2 mj 1 prst, na pregledu nekidan mi je receno da je beba vec okrenuta ima misec i po dana i da je glavica nisko... pa mi odmirovala svoje jos u sibeniku dok oni pribacu i sredu sve... ako budes imala vrimena i volje, da mi bar okvirno kazes sta se radi tamo na tom tecaju... btw, u verbuma kod sv.sime imate kupit "duhovni pristup radanju", mala knjigica - ja san je procitala i full je dobra... tako, ako ima ko od vas volje, cirnite... ne znan jel je ima u gradskoj...

Dijanam & Klia, dosla bi rado na tu radionicu 20.11. (ako ne budem vec u rodillistu, jer, nikad se ne zna)... jel vam mogu javit par dana ranije jer mi glupo vec sad nesto govorit, kad ne znan kako ce se stvari odvijat kod mene, sta se i stana i bebe i svega tice?
    Fala vam na svim informacijama!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage Pale i Bertha, slobodne ste doci u ovom terminu, a tebi, B., ako ne bude odgovaralo, slobodno se javi i mozes doci u prostorije Izvor-a SVAKE SRIJEDE u 18h (kad imamo susret), neovisno o tecaju, gdje cemo ti nas par ukratko ispricati ono najvaznije (Nata drzi vjezbe opustanja i disanja, Dijana ce ti o porodu, ja o dojenju, moja sestra Silvija o njezi i druga Diana o razvoju djeteta kroz prve mjesece i komunikaciji s njime).
    Naravno, bolje je odslusati sve i susresti se s drugim trudnicama, ali ako se bas ne moze, mi smo uvijek tu
    Inace drzimo radionice svaka 3 mjeseca, ali u 12. planiramo jedan zajednicki susret svih dosadasnjih korisnika pa smo odlucile ovo prebaciti u 11. mjesec (a vec ima i dosta zainteresiranih).
    Ako se odlucite, javite nam se bar malo ranije.
    Čitale smo Duhovni pristup radjanju, naš se pristup toj tematici ponešto razlikuje od ove autorice, imamo sreću da taj dio radi dvoje, po mom mišljenju, najkompetentnijih i najduhovnijih ljudi u ovom gradu.
    Dakako, koga zanima.
    Koga ne, slobodan je doći i na ove, isključivo porodničke i dojenačke teme

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bertha, ti tečajevi u bolnici održavaju se svaki mjesec, a počinju svakog prvog utorka u mjesecu, što znači sad 07.11. pa opet 05.12. (a to je tebi prilično kasno ). Javit ću ti na ovom topiku što se tamo događa.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, drage trudnice i one koje to žele biti raspored predavanja u studenom (ne znamo kad će biti sljedece radionice, u ožujku sigurno, ali da li i nešto i prije, još nismo odlučile)

20.11. 2006. (ponedjeljak)
    Vježbanje u trudnoći
    Priprema za porođaj-disanje i olakšavanje boli

21. 11. 2006. (utorak)
    Milost rađanja
    Čudesne promjene-trudnoća

22. 11. 2006. (srijeda)
    Duhovna priprema za porod i roditeljstvo
    Porod

27. 11. 2006. (ponedjeljak)
    Zašto odabrati dojenje
    Put ka uspješnom dojenju

28. 11. 2006. (utorak)
    Njega djeteta u prvim mjesecima
    Prva komunikacija s djetetom

29. 11. 2006 (srijeda)
    Završna radionica– razmjena pitanja i iskustava

Nije nužno da se prijavite, ali nam je zgodno znati koliko će vas otprilike doći (ali prijava nije uvjet dolaska, uvijek ste nam jako dobrodošle). Radujemo vam se svima!

Bertha, čitala sam na onom drugom topicu tvoje dileme. U Zadru je vjerojatnije da ćeš imati ljepši porod, ali rodilište nikako nije garancija. Ako ti je jako važno da je muž uz tebe, onda svakako dođi. Želim ti u svakom slučaju mirnu odluku koja će te lakše odvesti do stanja u kojem ćeš se osjećati sigurno (a to je minimum uvjeta za dobar porod).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Klia, fala na odgovoru i susretljivosti!
    Nastojat cu, i zasad planiram, doci na tu vasu radionicu 20.11., ali, ako budem morala ranije u rodiliste, na to vec necu moci utjecati. U svakom slucaju, vec iduci tjedan, pocetkom cu ti potvrditi... u zadnje vrijeme imam BH kontrakcije (ponesto su se smirile zadnjih par dana), a i ovo mi je prva trudnoca, pa ne znan jos kako to sve ide... (znan u teoriji, ali praksa je nesto drugo )... Ako nista drugo, nastojat cu bar doc na vas sastanak u sridu (planiram ionako doc u zd kroz iduci tjedan)... jos ti sve javin tocno!

Marcela, fala ti unaprid za obavijesti o tecaju! Tako mi je za sta necu moc prisustvovati vec ovaj tjedan... dokad to uopce traje? Koliko dana?
    Kada je tebi termin? Isto sad skoro ili?

Dijanam, fala ti na savjetu! Znam da cu biti 100 puta mirnija ako je muz (ili neko od mojih, ako on ne bude moga doc radi posla) bude uz mene u tom trenu... zbog toga idem jer kontam, sta budem ja smirenija, sabranija, biti ce manji sok i bebi da nam dode na ovaj svit, a to i je najbitnije...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ako hoces i na neku kavu kad budes u Zd, slobodno se javi, pa mozemo popricati o tvojim slatkim brigama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moze, Klia, rado!
    Javin se kada doden...a i ranije, u biti!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bertha, bila sam na tom tečaju u bolnici.
    Jučer je bilo uvodno predavanje o trudnoći općenito, a u narednim terminima će nas sestra Lidija vodit u rađaonicu te ćemo dobiti upute o tome kako se moraju ponašati očevi koji žele prisustvovati porodu... Zatim će predavanje o samom porodu održati liječnik. Nakon toga će biti predavanje o njezi bebe itd.
    Sestra Antonia je rekla da će radovi biti gotovi u prosincu (kad točno ne zna se) te da se rađaonicu nije renoviralo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala, Macela!
    Reci mi dokad traje taj tecaj, koliko dana? Mozda uspijem doci bar na zadnja predavanja... tako bi volila...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala, Marcela!
    Reci mi dokad traje taj tecaj, koliko dana? Mozda uspijem doci bar na zadnja predavanja... tako bi volila...

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bertha, ovaj ciklus bolničkog tečaja će trajati još: utorak 14. četvrtak 16., pa utorak 21. i četvrtak 23. 11. Imaš još četiri puta u ovom mjesecu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala, Dijanam!
    Onda uspijem doc jos ta 4 puta (pod uvjetom da dodem u ponediljak u zd), ili eventualno 3 puta... :D

Zna li mi neko od vas rec u koju je uru u utorak il u cetvrtak, ako u utorak ne prispijen?
    Fala van, ljudi, puno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u slijedeći utorak u 13h pred rodilištem

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala, fala, fala...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ej vi! Kako ste? Ne javlja se vise niko ode... smrc!
    Sta ima nova u zd? Ja san jos u sib... imali smo problema sa stanom, pa nisan mogla doc... uskoro bi tribala... MM je sve sredija...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu smo!
    Čekamo novosti od tebe. 8) Jesi uspjela doći na bolnički tečaj u Zadru?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisan uspila doc jer smo imali komplikacija sa stanom, ali sad je sve ok. Sad imamo novi problem, buduci da nam je stan u diklu, ja vozit ne mogu, iman 3 frendice u zd koje su studentice i koje nemaju auto, dakle, ne mogu mi nikako pomoc... a MM zeli da doden tu... zelin i ja ali kako?? u zgradi ne poznan nikog, u kvartu jos manje, moji su u sibeniku, MM ne zeli da dodu (filozofira), zeli da doden sama, ali kako cu ako me uvati, a sama doma, a neman nikog kom bi se mogla obratit da me odveze do bolnice??? Ne zelin da me vozu neki strangeri tipa taxi i sl... ako imate neki dobar savjet, molin vas, prosvijetlite me!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e da, i zaboravila napisat da MM radi na terenu po 12 sati dnevno, od gospica do splita... i sta, mene uvatu trudovi, a on u gospicu? Inace, sta se samog poroda tice, definitivno dolazin u zd... samo ne znan da li iz pravca dikla il sibenika...

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čuj ja sam sebe na porod sama dovezla, nije to neki bed. Problem je što ti ne voziš... Možda da neko vrijeme provedeš tu možda ćeš upoznati nekog ko ti odgovara.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

berha evo ti reda voznje za lokalni autobus koji vozi iz Dikla do ravno pred bolnicu (mislim da ti je to najzgodnija opcija)

http://www.liburnija-zadar.hr/prijev...ski_linije.php

Ako te gdje snadje nezgoda pa ti je vazno i hitno, mogu uskociti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako bude frka, mogu ti i ja uskočiti. Mogle bi se upoznati na nekoj od slijedećih forumskih kavica.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo, i ja se javljam za hitni prijevoz. Ostavit ću ti broj mobitela na pp, pa ako zatreba, slobodno zovi.
    Još imaš i varijantu hitne pomoći. Ja sam na svoj porod išla u kolima hitne pomoći, nisam imala prijevoza, a u 3 sata noću, s trudovima svakih 5 minuta, u nedostatku hrabrosti, zvala hitnu, došli su u roku od 10 minuta, i iskrcali me ravno pred vratima rodilišta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala van svima puno, puno!!!!!!!
    Ma neko mi je reka, da, ka, hitna ne vozi u tim slucajevima... ali izgleda da je to bila dezinfo... u svakom slucaju fala van! bas danas moran zvat ginekologa u zd, da dogovorim pregled sutra ili prekosutra, ovisno o njegovom rasporedu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ako bude frka, mogu ti i ja uskočiti. Mogle bi se upoznati na nekoj od slijedećih forumskih kavica.
    "forumske kavice" - jel su to kave di se nalaze i upoznaju cure s foruma ili nesto virutalno? Iskreno, prvi put cujen da to i postoji, pa te zato pitan jer nisan sigurna...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bertha, pogledaj ovo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bertha je večeras rodila svoju Chiaru

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne mogu vjerovati, mi je jučer čekali u knjižnici, a ona završila u rodilištu
    Čestitke, bertha

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e pa čestitamo

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Berthaa, tako ti se radujem! :D

Ako je koja od vas s njom u kontaktu možete joj slobodno reći da me nazove ako bude imala frke s dojenjem po izlasku iz rodilišta.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A htjedoh i ovo reći - prema informacijama iz prve ruke, novo rodilište bi trebalo otvoriti svoja vrata 15. 12. 8)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bertha, čestitke!!!!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bertha

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bertha, čestitamo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naša čestitke novom sugrađaninu!!! :D

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čestitke Bertha!
    :D

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bertha čestitam! (Nekako si elegantno to izvela.)

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •