Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Oprema za planinarenje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    alpina su dobre, sigurne, ali i dosta tvrde. meni najbolje ikad su la sportiva. cvrsto drze nogu, odlican dzon, a mekane kao perje
    Za la sportiva sam dobila preporuku od prijateljice koja ima još i žešći problem sa stopalima toliki da razmatra operaciju i da je morala žestoko smanjiti broj planiranrskih koraka i da je non-stop na terapijama. Mislim da se radi o modelu La Sportiva Ultra Womens Raptor (mislim da su to trkače tenisice, to nisu planinarske cipele tipa gojzerice) za koji kaže da imaju 3 vrste debljine džona i da su joj mekane. Niti te nisu za bit na Velebitu svaki vikend s njima, tj. nisu za baš žestoki kamenjar, ali za slovenske planine tipa Vogel gdje je miks livada i stijenja na nižim visinama su OK npr. Te su skupe i te sam si stavila negdje na wish listu jer me fakat frka kupovat skupe cipele pa se razočarat, čekam da skupim malo love. Čvrste i teške kod mene ne dolaze u obzir - doslovno ne mogu u njima hodati, rađe riskiram odljepljivanje (ako ne ide muž sa mnom pa nosi rezervne kad me počne peći prednji dio stopala da mogu zamijeniti).

Uzmite u obzir i da razgaživanje ide obrnuto proporcionalno težini. Znači, neka pero laka komarac žena će trebat više vremena za razgazit cipele. Ja ih razgazim taman da su mi super i da stopala ni ne osjećam, kad za manje od godine se već počnu raspadat od starosti i dođe novo vrijeme za nove stopalne muke novim s cipelama, a doslovno u dućanu ne mogu znati koje će me nabijati - misilim bit će meke, dam puno lovo, pa na kraju za mene bolje kilimanjaro ili salomon - u tom smislu mi je kilimanjaro stvarno wow otkriće za moj problem. Naravno da ni ne hodam bez orto uloška, ali u tvrđima svejedno nastaje problem tj. problem je puno izraženiji.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.01.2021. at 09:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •