Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Naše iskustvo s tetom čuvalicom

margie

Početno Naše iskustvo s tetom čuvalicom

Namjera ovog posta nije da uznemiri obitelji koje imaju svoje dobre tete čuvalice već da obrati pozornost. Molim moderatorice ukoliko smatraju da je post nepriličan da ga maknu ili premjeste kamo već treba.

Naša priča počinje otprilike ovako... Odlučili smo djetetu naći tetu čuvalicu kad mama počne raditi. Odakle krenuti, kome vjerovati... postavilo se puno pitanja. Između ostalog, dobrotom jedne mame ovdje na forumu dobili smo preporuku za jednu tetu. Njeno dijete ju je obožavalo, barem je ona tako mislila. Nakon što smo se našli s tetom, popričali i moje je dijete dobro reagiralo, nekoliko se puta još sreli, sve 5. Živjela je blizu nas, onako u hodu, sve je odgovaralo.

Istina jest da meni cijelo vrijeme neki crvić sumnje nije dao mira, ali dijete je bilo zadovoljno pa sam nemir pripisivala tome što je čuvalica kod nas sve prekopavala, proučavala, što bi ja primjetila odmah. Indirektno sam joj to dala do znanja, međutim to ploda urodilo nije. Naravno, rekla sam joj da može kod nas jesti misleći pritom da to znači doručak, kavu, kad kuha djetetu, može nešto i sebi. I nije mi se jednom desilo da dodjem s posla s mišlju što ću kuhati, a ono hop, nema se toga više... No, sram me na taj način i pisati, pa nisam škrta za hranu. Opet ono, dobra je s djetetom, nemoj se petljati, valjda doma nema ili štogod, nek se tu najede. Dijete i dalje na nju reagira ok, kad dodje ujutro, veseli joj se, ono ne plače kad mama ide raditi, maše pa pa, puse šalje, susjede koje su doma mi komentiraju kako redovito idu u šetnju i kako imamo dobru čuvalicu, da je dijete baš sretno.

Dijete nije ludo za hranom, još uvijek doji, ali njoj je stalno pojelo puno, što bi ja vidjela i po količini stolice i čudom se čudila kako joj to uspije. A ja i dalje nemam mira.

Na vidnom mjestu u kući stoji mala kasica, otvorena, u nju sipamo kovanice. Jedne nedjelje primjetila sam da nedostaje nešto i pomislila da je MM uzeo, pitam ga, nije. E tu sam pukla i uključili smo video nadzor. Kako smo stalnoj nekoj gužvi i prepirci s vremenom, povremeno bi nešto snimili, ali nismo redovito pregledavali. Sada mi je žao.

I tako jedan dan, evo mene kući s posla, totalno neočekivano dijete mi zaspi. Kuham ručak i sjetim se snimaka, kao idem vidjeti što su radili danas kad je tako umorno. I imam što vidjeti...

Prizor hranjenja. Dijete fino kaže: „Ne, ne“, to je meni signal kad više neće jesti, ona odgovara da mora, ono opet: „Ne, ne“, ona povisuje ton: „Žvači, žvači, ne pljuvat, ne pljuvat...“. Viče na moje dijete. Dijete zove mamu, kaže ona: “Nema mame!“. Dijete diže ručice, želi van iz hranilice, onda mu ugura žlicu u usta, kaže žvači, ne pljuvat, dijete je pljunulo na što ga je pljusnula zvučno. Dijete ostaje u šoku, tužna lica, plače. Ona se ne da, gura mu hranu u usta, a kad je dijete zatvorilo usta, počela ga je šopati, nakon čega je dijete povratilo. Onda ga je još prekorila, dijete sad već jako plače, zove mamu, što je nju izbacilo iz takta totalno te ga je primila za glavicu i stresla. Dijete grčevito plače, spustila ga je na pod prijekorno... dijete plače.

Ono što sam tad osjetila ne želim ni jednoj mami, nikome nikad... Ono je moje najvrijednije što imam, nikad nisam dozvolila da plače, radi se jednom zadovoljnom djetetu, jednom „attached parented“ djetetu.

Ovo je čuvalica s dvije preporuke. Obavjestila sam obje osobe koje su mi ju preporučile i ispostavilo se da je bilo sumnji, ali kako su djeca uvijek dobro na nju reagirala, svi su zanemarivali ovo njeno ostalo loše i sumnjivo ponašanje. Bilo je još nekih stvari preko kojih sam prešla i tad mi se odvrtio film. Dali smo joj trenutni otkaz s napomenom da ću kontaktirati ljude koji su mi ju preporučili i upozoriti ih.

I to nije sve, javila se ona mami koja ju je meni preporučila te kao razlog odlaska od nas navela da joj nismo dali piti kave, a smjela je jesti samo jedan obrok. Žao mi je što nisam reagirala na prvu, što nisam puhala na hladno, a nadam se da se ništa strašnije nije desilo.

Morala sam vam ovdje to napisati, ako sam već ja zakazala i reagirala s odmakom, nemojte i vi, reagirajte na i najmanju sumnju u bilo što, nemojte biti slijepi kao ja.

Tužna mama

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prestrašno, mogu misliti kako ti je bilo gledajući snimke, nadam se da je niste dugo imali. Ma nemam riječi, sad me sve strah što je kod nas doma, ali i meni dijete izgleda zadovoljno i veseli joj se kad dolazi.
    Nije mi jasno kako se dijete veseli osobi koja ju šamara i gruba je prema njoj. Zar se to ne bi vidjelo na djetetu. Jel može to netko komentirati?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jao jao margi.
    dobro, da je sad sve zavrsilo.
    ne znam koliko je staro tvoje dijete, ali ja bih svakako s njim porazgovarala u etapama i dovoljno cesto, da nikada ne dopusti takvo ponasanje i da uvijek mami i tati kaze ako ga bilo tko tako zlostavlja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Strašno.
    U ovom slučaju, sreća da imate video-nadzor.
    Želim vam sreću s čuvanjem, koji god način bio!

margie

Početno

To je beba od 15. mjeseci.
    Čuvalica je bila kod nas 4 mjeseca, od čega 3 tjedna privikavanja.
    Ja si ne mogu oprostiti kako ničime na djetetu nisam primjetila. Nadam se samo da je to bilo jedini put. Želim tako vjerovati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

STRAŠNO!!!!!!

Joj, ionako sam oduvijek smatrala da bolje da mi H ide u vrtić nego da mi je čuva netko nepoznati, ali ipak nisam mislila da bi moglo biti ovako strašno.

Ja stvarno ne znam kako bi reagirala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je prestrasno

Sva sam se najezila citajuci jer i sama imam sincica od 15 mjeseci.

I moje dijete je AP dijete i stvarno ne znam sta bih bila u stanju napraviti da se neko tako odnosi prema mom djetetu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Margie, zar niste razmišljali o tome da dotičnu osobu prijavite policiji? Ipak je to bilo zlostavljanje vašeg djeteta. A imate i video dokaz.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestrašno.
    nadam se da će se beba oporaviti i zaboraviti na ta zlostavljanja

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ja stvarno ne znam kako bi reagirala...
    ja znam tacno sta bih! al ne smijem pisat

ovo je katastrofa!
    meni je od same pomisli nastupilo zamracenje uma

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ISUSE!!!

Grozno!!!! Mi isto odnedavno imamo čuvalicu i stalno me ždere crv sumnje i planirali staviti kameru, ali nikao da se na to odlučimo..Nekako sam opustila u zadnje vrijeme ali sad kad sam ovo pročitala - prestravljena sam!!!

Sad više nemam dileme. Postavljam kameru!

Sva se tresem od muke...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajmee

znam (nadam se) da je to iznimka, ali iznimka potvrdjuje pravilo

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prestrasno...Zenu bi trebalo prijaviti, tuziti, zatvoriti na duze vrijeme!

Mi smo imali srece, zaista...radilo se o mladjoj osobi, ali je bila super, provjereno i kamerom i suradnjom susjeda koji su "slucajno" par puta dosli traziti mene ili muza.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je zlo od od ovoga...strašno...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako se stavlja video nadzor?

margie

Početno

Mislim da ju ne možemo prijaviti jer joj snimanje nismo najavili, čak štoviše, možda smo time prekršili neko njeno ustavno pravo. Kako god bilo, video nadzor je trebao potvrditi da je s djetetom stvarno sve ok, ove ostale nepodopštine po kući sam ionako vidjela jer sam jednostavno detaljna i opako čuvam sve svoje, a primjetim kad se knjiga pomakne i vrati.

Prvi šok nas je malo prošao, ali tek sad nam svašta još pada na pamet...

No, nisu svi ljudi na svijetu zli, ima više dobrih nego zločestih teta za čuvanje. Samo što opreza, očito, nikad dovoljno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što vam je čuvalica rekla o svom ponašanju?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za plakati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzas, meni nije dolazila čuvalica doma nego sam ja k njoj njega vozila. Iskreno osim visoke cijene nisam imala nikakvih primjedbi, ali i moj sin je počeo kod nje jako puno jesti...hmmmm sad mi se svasta mota po glavi.

Mene samo strah da ce ona naci posao kod neke druge familje...za plakat.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ne znam da li sam extrem ali:

nikad ne bih ostavila dijete nekom kome ne vjerujem
    oslanjam se na svoju intuiciju a onda pratim pokazatelje
    u pocetku sam imala par iznenadenja (tipa dolaska kuci ranije i sl)
    vodjena ovim, nemam video nadzor jer teti cuvalici vjerujem
    ali da sam iole sumnjala kao sto je margie sumnjala i ja bih postavila video nazor.

a nedo Bog da se na tome pokaze nesto slicno
    garantujem da ta zena nikad i nigdje vise ne bi cuvala djecu

uh kako me ovakve stvari ljute

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj snimku na tv, prijavi socijalnoj službi, prijavi policiji bez obzira što si narušila njezino ustavno pravo (pa snimaju nas svuda i u svako vrijeme - vjerujem da postoji rupa u zakonu o snimanju na privatnom posjedu - ako se snimak ne može iskoristiti znači da niti jedna kamera u kući postavljenja protiv krađe ne bi imala smisla)

pa ne možeš prijeći preko toga samo tako s upozorenjem na forumu!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    daj snimku na tv, prijavi socijalnoj službi, prijavi policiji bez obzira što si narušila njezino ustavno pravo (pa snimaju nas svuda i u svako vrijeme - vjerujem da postoji rupa u zakonu o snimanju na privatnom posjedu - ako se snimak ne može iskoristiti znači da niti jedna kamera u kući postavljenja protiv krađe ne bi imala smisla)

potpisujem

margie

Početno

Što vam je čuvalica rekla o svom ponašanju?
    Kad sam joj rekla za video nadzor, slijegnula je ramenima i rekla da je radila samo što smo se dogovorili. Na to sam ju pitala jel hoće vidjeti što je još bilo jer smatram da je prekršila svaku mjeru zdravog razuma, ušutila je i gledala u pod. Ni isprike, ni kajanja... Odslušala je što joj imam za reći i otišla.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na žalost niti nema smisla. kod nas na poslu imamo sustav osiguranja, kamere, kartice i svašta.
    dva radnika koja su radila za firmu koja postavlja neku opremu (nempojma vrata-prozora) su ušli u kancelariju i tipu ukrali novčanik i mobitel.
    kamera je sve zabilježila čak i likove kako u ruci drže mobitel i novčanik.
    i nikome ništa.
    policija snimku ne može iskoristiti jer nema dokaza da je kod njih pronađeno išta.
    jedina satisfakcija je bila ta da su od strane svog poslodavca dobili otkaz. i ništa više.

margie

Početno

Njojza, ne mislim da si ekstrem. I ja sam znala kliznuti s posla i doma uvijek sve ok. I MM isto tako. I došli bi i ranije. Za ništa se nisam oko djeteta mogla uhvatiti, ali osjećala sam nešto čudno. I eto, ne bez veze.

Raspitat ću se s pravne strane što i kako mogu. Znate i sami da je često zdravi razum u koliziji s legislativom. Ionako, šteta je učinjena. Koliko sam upoznata sa situacijom, njene preporuke za čuvanje krenule su odavde, pa eto, nadam se, suzbijam korov u korijenu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa

potpisujem
    I ja potpisujem jer sutra ce otici i raditi negdje drugdje
    Ja bi je definitivno prijavila i nek se zna.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njene preporuke za čuvanje krenule su odavde, pa eto, nadam se, suzbijam korov u korijenu
    .

ali odavde su krenule mnoge preporuke za čuvanje :/ pa to i nije neka pomoć.

iskreno se nadam da će neki budući roditelji tražiti od nje preporuke i da ih ona neće moći dobiti.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj margie prvotno napisa
    Koliko sam upoznata sa situacijom, njene preporuke za čuvanje krenule su odavde, pa eto, nadam se, suzbijam korov u korijenu.
    ne znam da li je tu bila njena preporuka, ali da je meni sad netko ponudi, možda bi ju uzela jer ne znam tko je.
    A baš sam u potrazi za čuvalicom

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

opreza nikada dosta, baš sam u potrazi za tetom čuvalicom. :/

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ne znam smijem li to reci, ako ne smijem brisite post
    ako ne kazem crknut cu vjerujte mi
    ali iskreno
    ja kad bih vidjela te snimke, izmlatila bih je tako, da sigurno dugo vremena ne bi mogla da radi

a onda bih joj zaprijetila da ako cujem da jos negdje cuva djecu da joj garantiram da cu je opet izmlatiti

a onda bih je drzala na oku

u ovakvim situacijama nema lijepih rjesenja (koja na zalost kako vidim nisu ni zakonom predvidjena)

da napomenem, miroljubiva sam (za one kojima se cini da je drugacije ) ali da mi je dijete u pitanju.....ma udavila bih je

a margie, ne zelim ti stavljati jos veci teret na ledja, no ovdje ti nosis odgovornost jer znas ko je ta osoba
    i ako javno ne progovris, ona ce zaista otici drugdje i naci posao

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o bože, koja grozomorna priča..mi isto imamo tetu čuvalicu, iako joj se malena veseli nemam ja u nju ful povjerenje..na forumu sam pročitala post o ženi koja čuva djecu, svi roditelji zadovoljni, od svih dobija preporuke, djeca je obožavaju, ali djecu tuče (ošamari) i onda ih izmanipulira da ništa ne kažu doma i oni zbilja ništa ni ne govore..valjda nije ista..ja sam svoju tetu čuvalicu na kraju izabrala zbog njene priče da je u obitelji u kojoj je prije radila mama znala tući dijete i da je to njoj strašno, a djelovala mi je iskreno..a sad ti budi siguran

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

njojza, potpuno te razumijem i oprosti ako sam neumijesna, ali prizor kako ovaj flegmatični lik iz tvog avatara podivlja i davi neku tetu je...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    njojza, potpuno te razumijem i oprosti ako sam neumijesna, ali prizor kako ovaj flegmatični lik iz tvog avatara podivlja i davi neku tetu je...
    hajde bar da se nasmijemo malo

no salu na stranu, ja BIH TO ucinila zaista

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: RE:

[quote="Deaedi"]STRAŠNO!!!!!!

Joj, ionako sam oduvijek smatrala da bolje da mi H ide u vrtić nego da mi je čuva netko nepoznati, ali ipak nisam mislila da bi moglo biti ovako strašno.
    quote]

Potpisujem.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:shock:

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Strahota! Već mi je sad muka od povratka na posao, a ovo nimalo ne ohrabruje, jer ga ne bih htjela dati u jaslice. Čini mi se da je jaaako težak zadatak naći nekog pouzdanog. Ipak, ostavljaš nekome na milost i nemilost nešto svoje najdragocjenije. Često puta ispadne "na nemilost". Nažalost.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne mogu ni zamisliti kako ste se osjećali nakon gledanja takvog terora,suze su mi krenule na oči.
    Da čovjek ne povjeruje da na svijetu tako nečeg ima.Grooozno

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj margie prvotno napisa
    Raspitat ću se s pravne strane što i kako mogu
    margie, ima li sta novog?
    vjeruj da ste mi stalno na pameti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Siroče malo, ne mogu zamisliti kako se osjećao u tom trenutku i kako je tebi bilo to gledati.
    Ima li tko što protiv da ovdje napiše ime i prezime te spodobe ili bi to nekako moglo naštetiti Udruzi jer je ovo ipak njezin forum?

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bome se ni ja ne mogu ne misliti na to.
    Ne znam,palo mi je na pamet da možda kontaktirate neke novine,ako već pravno ništa nemožete,ali definitivno nešto treba učiniti da ta osoba više nikad ne čuva ničiju djecu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam imala dobar recept ali se nikom ne svidja

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Njojza, ja bih se isto bojala što bi joj bila u stanju napravit, a to ne bi bile samo riječi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako možemo biti sigurni da se slični scenariji ne odvijaju i u jaslicama, vrtićima?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bila je na Oprah showu jednom upravo takva tema, roditelji su posumnjali i postavili video nadzor i na snimci se vidjelo užasno ponašanje čuvalice prema djetetu. Ona je dobila neku kaznu. Znam da je to Amerika i da su tu drugačiji zakoni, ali možda vrijedi pokušati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:shock:
    ako ima takvih sa preporukama kakvih ima tek bez njih...

bas sam mm-u pricala o ovome...
    ufff,njojza,imas nekoga tko bi ocito isto reagirao slicno kao sto si opisala...
    protresao bi on njoj malo glavu i rekao 'zvaci'...
    ja nemislim da jetorjesenje alibome da VIDIM na snimci da mi neko tako s djetetom-ne garantiram da mi ne bi narasli ocnjaci i kandze...

sretna sam sto ne moram razmisljati ni o vrticu ni o jaslicama za sad...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nojza i mm bi ti se pridružio

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    :sretna sam sto ne moram razmisljati ni o vrticu ni o jaslicama za sad...
    danas stvarno svasta i svakako pisem
    htjela sam napisati da sam sretna sto ne moram razmisljati ni o jaslicama ni o teti cuvalici za sad... a bogomi ni sveki...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Margie... ovo je prestrasno... presjeklo me u sol. plexusu kad sam zamislila kako to gledas i uuhh.. grrr..

A koji je profil te osobe? Mlada i koliko, obrazovanje itd..?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •