Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: Naše iskustvo s tetom čuvalicom

margie

Početno

Nisam se javljala jer sam malo g.o., malo radim, uglavnom je gužvovito, po g.o. smo svi iz obitelji, koliko ko može. Evo me s update-om:

- pravnik kaže da joj ne možemo joj ništa, iz naprijed navedenih razloga: nije bila prijavljena i nadzor nije bio najavljen, a i inače se kućne snimke ne mogu koristiti kao dokaz.

Nemam ju namjeru prijavljivati igdje dalje, dovoljno mi je što sam upozorila sve obitelji koje bi joj mogle dati preporuku. Dakle, ako opet želi čuvati djecu, ili će lagati da nema iskustva ili će blefirati za preporuke no vjerujem da svi, kao što sam i ja, preporuke provjeravaju pa to neće proći. Inače, radi se o mlađoj djevojci, SSS, za dalje mislim da nisam kompetentna pričati o njoj jer nakon svega ne mislim ništa dobro niti bi joj ikad više vjerovala. Btw. još mi je jučer poslala i SMS u kojem se ispričava, kaže da to nije bilo u redu, da nije nikad udarila dijete... Nastojim zaboraviti, oprostiti ne mogu.

a kako možemo biti sigurni da se slični scenariji ne odvijaju i u jaslicama, vrtićima?
    Što se tiče jaslica... jedna odgojiteljica iz vrtića, koja je od povjerenja, rekla mi je da ne želim znati što su sve njene kolegice u jaslicama sposobne napraviti, a tamo nema video nadzora, već moraš vjerovati da je sve ok. Naravno, ne napadam ja tu odgojiteljice, no kao i čuvalica i odgojiteljica ima raznih naravi. Vrtić, iza 3. godine svakako da, jer dijete već sigurno sve ispriča što je radilo i kako je provelo vrijeme tamo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj margie prvotno napisa

a kako možemo biti sigurni da se slični scenariji ne odvijaju i u jaslicama, vrtićima?
    Što se tiče jaslica... jedna odgojiteljica iz vrtića, koja je od povjerenja, rekla mi je da ne želim znati što su sve njene kolegice u jaslicama sposobne
    Svi smo mi svašta sposobni napraviti ali kao socijalizirana bića imamo mehanizme samokontrole koje koristimo !!!!
    Ova izjava me totalno rastužila i razljutila :shock:

A što mislite što mi radimo u jaslicama???? Vrtić je javna i otvorena ustanova u koju svatko može imati uvid. Ja tamo ne radima sama sa djecom pa da se ne zna što radim s njima + postoji i stručni tim koji vrši kontrolu.

Zar zaista ima potrebe za takvim stavom? Gdje nam je čisto ljudsko povjerenje?-ovdje mislim na vrtić
    Znate li da ljudi za koje se sazna da zlostavljaju djecu dobiju doživotnu zabranu za rad u struci! Ukoliko se nešto vidi treba prijavit jer i šutnja je zločin sam po sebi.U instituciji je puno lakše vršit kontrolu i uvjeravam te da takve ljudske "sposobnosti" ne mogu proći neviđeno i nekažnjeno!

Užasno se osjećam što se tako nešto dogodilo jednoj malenoj duši.
    Osobno se divim ljudima koje svoje povjerenje daju tetama čuvalicama, ali ne možemo sada stvarat takve drastične stavove prema svemu. I ja sam čuvala djecu za vrijeme studija (to su bila predivna uzajamna iskustva) i skidala sam kapu obiteljima koje su mi na povjerenje dale svoje najdraže. Ja osobno ne znam bi li mogla unajmiti tetu čuvalicu, ali za vrtić nemam ni najmanje sumnje da je ispravna odluka.

margie

Početno

Ova tema otvorena je s namjerom da roditelji koji su odlučili da će im dijete čuvati teta čuvalica budu još malo oprezniji, čak i kad misle da su sve provjerili, a ne da bi se ovdje raspravljalo o dobrobitima i prednostima jednog načina čuvanja beba/djece (jaslice) nad drugim (teta čuvalica). Mislim da taj izbor ovisi o svakome od nas ponaosob, a i našim mogućnostima.

ne napadam ja tu odgojiteljice, no kao i čuvalica i odgojiteljica ima raznih naravi
    Citiram dio navoda za nepotrebno uvrijeđene.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kao babysitterica, mogu samo reći: PRESTRAŠNO i za ne vjerovati!!!

Kada sam počela s babysittanjem razmišljala sam i o opcijama kako bih reagirala znajući da me netko snima s djetetom, nekim roditeljima sam rekla da nemam ništa protiv toga, jer jednog dana da sam u situaciji da ostavim svoje dijete nepoznatoj osobi, mislim da bib ju(ga) snimala, bez obzira na ovo ili ono pravo.....neka roditelji znaju što i kako se radi s njihovom djecom.

Zato bih Vam svima preporučila ukoliko ste u mogućnosti stavite vidonadzor, a teta čuvalica to ne mora ni znati.

Mene osobno koliko znam nisu snimali, ali ovakav postupak s djecom me stvarno šokirao, nikada si takvo nešto ne bih dozvolila, lupiti dijete!!! :shock:

Margie, žao mi je .....

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •