Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Povećanje količine mlijeka, molim vas pomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moras prvo odluciti sto i kako zelis. Bebe ne placu samo od gladi. Isto tako, neke bebe se brze i lakse smire sisajuci, a neke prvo treba smiriti, a onda dojiti. Kod ovako male bebe, ako spava tri sata, ili vise, vise je nego vjerojatno da ce se probuditi jako gladna i da ce neutjesno plakati.

Novorodjence treba 10-12 ili vise podoja u 24h i mora sisati nocu. Ne bi trebalo spavati dulje od 3 sata u komadu. Svaki put kad odlucis dati AD, morala bi izdajati kako bi nadomjestila tu kolicinu koju je dijete pojelo - u suprotnom, tijelo ne zna da je dijete bilo gladno i nece registrirati da treba proizvoditi mlijeko (za taj i svaki takav obrok).

Znaci, pokusaj se fokusirati na dojenje svakih sat, dva, svih 24 sata u danu. Budi bebu ili nudi podoje u snu.

Ako sad dajes 150ml AD-a rasporedjeno u jednom danu, stani na toj kolicini i nemoj dodavati vise. Raspodijeli tih 150 u recimo 5 obroka po 30ml i uvijek ih nudi u isto vrijeme, obavezno nakon podoja (osim ako je beba izuzetno nervozna i bas nikako se ne moze smiriti, tad prvo daj tih 30ml). Pazi da nudis podoje na svaki mig, a ne tek kad se beba razbudi i pocne jako plakati.

Probaj izdajati nakon podoja i zamjenjivati taj AD izdojenim mlijekom. Uz sve ovo, bilo bi dobro da ne nudis dohranu (AD ili izdojeno) u bocici, vec da odaberes neku alternativnu metodu hranjenja, npr. zlicu ili spricu.

Datum pristupanja
    Feb 2021

Početno

Prvo, hvala na odgovoru.. Nisam se tad više javljala jer sam se posvetila dojenju, i činilo se da sve fukcionira.. U par dana riješili smo se AD-a, i na pregledu s mjesec dana mala je dobila 1kg i narasla 3.5 cm.
    Sve je bilo super.

Drugi je mjesec išao svojim tijekom, mala je predraga, ima trenutke budnosti kad prati pogledom, smije se, plazi jezik. Napreduje i motorički. Cica, međutim nakon prva dva tjedan drugog mjeseca, nakon što sam mislila da smo uspješno odradile skok sa 6 tjedana, sve se češće buni na dojci. Ja mislim da je muči probava ili da joj se spava, pa je uspavljujem u marami. Ne mogu je ostaviti nikome, jer se odmah rasplače. Cica svako malo, jedino su nam noći ok (dojenje svako 2-3 h). Prestaje kakati svakodnevno, no i za to mislim da je normalno.

I onda vaganje sa 2 mjeseca i šok. Dobila samo 280g i narasla 1.5 cm. Nisam nikad čula da je netko tako malo dobio. Realno, na svo cicanje i danju i noću, onda je mjesec dana doslovno ostala na životu i mrvicu narasla. Najgori udarac mi je što nisam uopće primjetila

Iako je pedijatrica čak smatrala da mogu nastaviti ovako i da će "biti sitna beba", ja sam krenula s AD-om. Dijete je prvi mjesec pratilo svoju percentilu, ovo je totalni pad i nisam htjela podrediti dijete dojenju. AD joj dajem Medelnim setom za dohranjivanje, dakle ona "cica" to dodatno mlijeko i trebala bi tako stimulirati i moje dojke.

Međutim, ono što ja trenutno registriram kao (najveći) problem, je njezin loš hvat dojke. Zahvati bradavicu i dio areole (velike su), međutim ona nikad ne otvori usta kako treba, više ja ubacujem dojku, pa nekad joj usne budu ok, nekad ne (pa ih ispravljam tj izvrćem), međutim jezik ne isplazi i on nije između dojke i bradavice.
    Ima li itko savjet kako to postići, i je li to uopće moguće nakon 2 mjeseca?

Ono što me dalje muči, što mi se čini da umjesto da upotrebom ovog seta povećavam proizvodnju, meni se ona smanjuje. Prestala je i noću cicati (noćas prvi put, probudila se 2x ali samo je malo cuclala cicu i spavala od 22 do 8 bez da je praktički jela...). Dojke se uopće nisu prepunile, pa napunile.

Naručila sam sad i Medelinu dvostruku izdajalicu. Planiram izdajati nakon svakog dojenja i noću, pa možda navučem mlijeka.

Trebao bi mi savjet za ispravljanje hvata, i ako netko ima iskustva s Medelinim setom za dojenje i izdajanjem, da li da nakon svakog podoja izdajam obje dojke ili kako?
    Ona nakon samo 4 ovakva dana više gotovo uopće neće dojku bez da je i cjevčica u igri. Čini mi se kao da je ono malo mog mlijeko što je bilo presušilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •