Draga Sirius, evo ti i moje iskustvo, pa možda pomogne (znam da te ništa ne može utješiti ).
Moja velika je dogurala evo i do mature i sada se s bavim s tom problematikom, ali naravno kontaktiraj me i pitaj šta god hoćeš iz njenog dosadašnjeg školovanja.
Ona i dalje ima čitalačke sposobnosti na nivou devetogodišnjeg djeteta, ali to nije spriječilo sustav (timska obrada u Kukuljevićevoj) da nedavno kaže da je sve OK jer je kod Logopeda dobila test za drugi razred osnovne (velika ima 18 godina) koji je naravno super riješila.

Privatni logoped nam je dao puno detaljnije upute s kojim joj komisija daje konkretne pogodnosti: 50% više vremena na maturi iz svih predmeta, dodatno slušanje engleskog na testu slušanja, pravopisne greške u smislu izostavljanja samoglasnika zanemariti i na eseju iz engleskog i na eseju iz hrvatskoj jezika, veći i podebljani font za ključne riječi u pitanjima iz matematike (ovo je posebno važno da bi se matematika dobro riješila)....

Individualizacija nije nešto gdje se slijepo treba slušati stručnu službu - i učiteljica razredne nastave i poslije predmetni nastavnici imaju slobodu u predlaganju i održavanju individualizirane nastave. Ja sam se sa svakim ponaosob dogovarala o nastavi, što radimo mi doma, a što oni u školi itd. Primjer: engleski jezik, ide joj super, ali svaki diktat ostaje neocijenjen zbog prevelikog broja grešaka. Nastavnice iz engleskog su tako odlučile i informirale školsku stručnu službu, velika cijelo vrijeme ima odličan iz engleskog.

Znam da si super mama i stalno joj ponavljaj da je ona baš jedno pametno dijete, jer ima i previše osuda od strane njenih šul kolega i njihovih roditelja (ovi zadnji su posebna priča).