X
Imam dodatno pitanje - što kaže učitelj i stručna služba? Znam da su različito ekipirani i različito educirani, ali ako je dijete već u školi, prvi korak bi trebala biti upravo stručna služba u školi. U timu je i školski liječnik (to je isti tim koji radi obradu prilikom upisa u prvi razred, ali takve teškoće je u toj dobi teško dijagnosticirati).
Kad se traži uputnica za timsku obradu, bolje je da termine dogovara ili školski ili obiteljski liječnik nego roditelj. Govorim iz iskustva - čekanja su često kraća. U Suvagu se ide najprije logopedu dijagnostičaru, a nakon toga se dobije preporuka za ostale stručnjake (psiholog, neurolog, otorinac - prema potrebi).
Moj mlađi sin je išao u Suvag na dijagnostiku u drugom polugodištu drugog razreda, ali njegova profesorica je sad u mirovini, pa ne znam koga bih preporučila. Nije to važno - tamo nisam naišla na nekompetentnu osobu. Provjeru prije upisa u srednju školu moj sin je obavio kod prof. Blanke Zec - odlična. Od logopeda dijagnostičara je još jako dobra Slađana Kostelac. Od privatnika dobre reference u vezi disleksije imao je Logokor, prof. Ines Galić Jušić

Odgovori s citatom