-
sirius, suosjećam....
Ja sam zbog ovakvih i sličnih stvari godinama razmišljala o promjeni škole za mlađega, ali nismo to napravili - bio je dobro aklimatiziran, imao je društvo u razredu (s kojima je i dan danas u odličnim odnosima) i nekako smo odustali. I danas se pitam da li smo pogriješili s tom odlukom. Nemam nikakav savjet ni prijedlog - sigurno si sve već isprobala.
To je borba s vjetrenjačama. Ne znam što bih rekla.... Koliko sam imala uvida, prečesto je ovako. U školi svi papiri štimaju, ali konkretan rad sa djetetom stručnu službu ne zanima. Stvarna individualizacija = nula bodova ili je u najboljem slučaju prepuštena inicijativi učiteljice. Ako još ima više od jednog takvog djeteta u razredu (što je kod nas bio slučaj) stvar je prepuštena roditeljima da se snalaze kako znaju u najboljem interesu djeteta.
Mi smo čak iz Suvaga imali suvisle i detaljne upute od psihologa i logopeda (iako ne znam kako bi sad bilo - osoba koja je u ono vrijeme to odradila sada je u mirovini) ali slaba korist. Mislim da čak nije važno odakle su papiri - puno škola to doživljava kao da im netko "kroji gaće" i umjesto da iskoriste prednost uvida logopeda, smatraju to napadom na kvalitetu svog rada.
Mi smo imali sreće, jer sin je imao nešto nižu razinu teškoća, matematika mu je išla dobro (ne za odličan, ali za vrlodobar), ali čitanje je u prihvatljivoj mjeri savladao tek nakon desete godine. Brzinu nije postigao nikada, a faktor greške visok je i dalje. Radili smo s njim, ali ne možeš zapostaviti baš sve... Puno mi je pomogao prijatelj logoped koji nam je davao upute kako s djetetom raditi doma, ali to je bila batina s dva kraja - dijete se umori cijeli dan u školi (pogotovo u boravku) i onda ti doma moraš krpat rupe, a vremena je malo + razina pažnje teži prema nuli...
Iskreno se nadam da će tvojoj kćeri u višim razredima biti bolje. Što se tiče učenja, moj E. se osamostalio tek polaskom u srednju školu, jer je sam polako razvio metode koje mu odgovaraju. Bez mobitela i računala bilo bi mu puno teže.
Slažem se sa kli_kli - tvoje dijete bi bilo izgubljeno da nema tebe. Držim fige da preživite osnovnju školu sa što manje stresa. Sretno...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma