-
kako prepoznati gliste?
Upomoć, možda bez veze paničarim ali čini mi se da mi beba ima gliste u stolici. Danas je imala stolicu 3 puta od 6,30 ujutro do 12,00, a posljednje dvije bile su vodenasto tekuće. Prva stolica je bila izraziro smrdljiva. U stolici sam uočila kao male glistice (nisu se micale) od cca dužine 1,5 cm do 0,5 cm, i to tamnosmeđe boje. Je su li to gliste? Naša doktorica naravno ne radi popodne (a ni sutra jer je praznik) pa joj ne mogu odnijeti pelenu. Ima li netko iskustva s time?
-
Mi smo imali velike dječje gliste, ali nisam sigurna jer su gliste obično bijele. Simptomi- bol u trbuhu, svrbež nosa, manjak apetita, umor... I nemoraju postojat svi simptomi. Ja se isto uspaničila, a dr. veli pa to su naši kućni ljubimci :shock: . Odnesi stolicu u lodalni laboratorij i napravi analizu za parazite. Da budeš sigurnija kupi u ljekarni (ako ima) stakalce za bris, pa i to odnesi. Lječenje traje tri dana sa Vermox sirupom, pa kontrola stlolice za tri tjedna.
-
..u LOKALNI laboratorij...
-
-
Upravo je imalo još jednu stolicu i pelena je bila puna tih glistica. Nisu se micale, ali ih je bilo i bjelkastih (pretpostavljam da su one prije bile smeđe zbog stolice te boje). Bilo je kao nekih grumenića koje su u biti bile kao mala klupka tih glistica. Beba (ima 11. mj) je u zadnjih par dana malo jela (najviše je cicala) tako da ne vjerujem da je od hrane.
Kada se prođe terapija s tim sirupom da li je to definitivno ili se gliste povremeno vraćaju? Da li i mi ukućani trebamo proći terapiju?
-
-
-
Zahvaljujem na informaciji!
-
Pozz da li iko zna ili se razumije da li su gliste kod novorođenčadi opasne ili.??? crvena jedna glista ?? Hvala
-
Si sigurna da je glista? Možda je okultno krvarenje.koliko je to novorođenče staro?
Treba bit do par mjeseci da je novorođenče
Možda je beba koja je počela nešto jesti