Sad jedna u Sesvetama ,druga u Samoboru,a dete stanuje ? Ima li logistike za bilo koju privatnu školu
Sad jedna u Sesvetama ,druga u Samoboru,a dete stanuje ? Ima li logistike za bilo koju privatnu školu
Pozdrav! Znam da nije tema ali,
imam djete u 7 razredu no nismo oboje zadovoljni sa njegovom skolom.Planiram ga u 8 prebaciti u neku privatnu skolu radi srednje skole.Dali neko ima iskustva sa Oš Kreativni Razvoj ili Britanskom medunarodnom skolom Vedri Obzori,ili mi mozete preporuciti neku dobru privatnu osnovnu skolu,Americka skola nam otpada jer je pre velika cijena.Bila bih vam jako zadovoljna da podjelite iskustva jer ovakvu temu nisam nigdje mogla naci.
Zašto baš prebacivanje u privatnu prije srednje, jel neki posebni razlog?
imam poznate u britanskoj Bright Horizons, isto nije uopće jeftina a dijete nakon nje nije imalo dovoljno znanja biologije i kemije da bi prošlo prijemni u V. Prelogu, npr. A nije riječ o lijenom djetetu, jednostavno je drukčiji model nastave, s kojim onda treba nastaviti i u srednjoj jer je prelazak jako težak.
zašto baš privatna? ako ste nezaovoljni načinom rada u vašoj školi , po meni je logičnije prebaciti dijete i neku druguu redovnu školu, to je i djetetu jednostavnije , a i prijelaz u srednju će biti lakši jer činjenica je da se način rada u srednjim školama nastavlja na onaj u rdovnim osnovnim školama
Prebacila sam ga vec jedamput u 5 razredu i ispalo je jos gore.On obozava engleski dok u nasoj skoli oni od engleskog znaju jako malo.Njega je jedino naucila pricati engleski instruktorica koja mu je dolazila od 1 razreda koja mu je dolazila do 6 razreda takoder u nasoj skoli imamo samo engleski jezik niti jedne druge jezike.A planira ici u Englesku srednju skolu pa mi se vise isplati u 8 razredu da se prebaci u neku englesku skolu.
Imali smo dosta problema sa nasom skolom od roditelja do profesora koji su se bahato ponasali prema djeci da je cak i jedna mama iz razreda je nazvala curicu na mobitel i prijetila joj je i dosta je skandala bilo i problema sa policijom itd.Cak je i uciteljica koja im je predavala od 1-4 razreda nakon njih odmah dala otkaz i ne znam di radi sada ali vise ne radi u skoli jer smo ju toliko kao razred i roditelji psihicki unistili.Ne mogu ga prebaciti u drugi razred jer su vecinom svi isti i njih je preko 25 i ne mogu primiti vise djece u ta dva razreda.50% djece u toj skoli je bilo zlostavljeno ukljucujuci i moje djete od strane djece.Jedan djecak se je prebacio u privatnu skolu ne znam koju tocno i jos troje djevojcica iz njegovog razreda takoder u privatnu (samo sta je jedna sada u Becu dok su ove dvije djevojcice ostali u Hr).Zelim ga prebaciti u 8 razredu zato sta obozava Engleski jezik i planiramo da ga upisemo u Englesku srednju skolu.Ako netko ima iskustva sa Os Kreativni Razvoj ili Bright Horizons ili nekom drugom privatnom skolom neka mi napise jer je ovo ludilo.Cula sam o Kreativnom Razvoju lose kritike i dobre.Znam da je u toj skoli bila nekakva pucnjava i dojava o bombi,skola ima zastitare i nekak mi je to :/
al mozda su se poboljsali jer vidim da je to sve bilo 2004 :/.
Bright Horizons je 69000 kn/god za 7. i 8. razred
https://britishschool-zagreb.hr/admissions/fees/
British International School of Zagreb je 91000 kn/god za 7., 8. i 9. razred
https://britishschool.hr/fees-and-charges
American Internationa School Zagreb je 17250 €/god za 6., 7. i 8. razred
https://www.aisz.hr/discover-aisz/fees-and-funding/
IB u MIOCu je 23000 kn/god od 9. razreda
https://www.mioc.hr/wp/?page_id=880
IB (MYP) 8. razred je u osnovnoj skoli Matije Gupca
https://os-mgubec.eu/en
stranica skole je dobar izvorn informacija kao sto je skolarina (fees)
A kaj se bojiš da ti dijete iz naše OŠ neće uspjet upisat IB?
Iz iskustva moje djece znam da im je engleski odličan a učili su ga isključivo u školi.
Vidim da je MG po klopi isto nemaštovitit ko i druge škole
Da...
Za sad se dvoumimo izmedu Bright Horizons i Os Kreativni Razvoj....
Evo nekoliko informacija iz prve ili druge ruke.
- Waldorfska škola- stavljaju naglasak na umjetnickom razvoju. Slobodnija je skola. Nema nekog pritiska, roditelji su itekako uključeni. Učenici bi mogli imati problema nakon osnovne škole u redovnom programu jer u Waldorfu imaju vise vremena i slobode pa nekom udarac ubrzanosti standardnog programa zna biti jak udarac. Posebno ako dijete ne nalazi lako motivaciju.
Inače, ima par posebnih predmeta poput euritmije.
-njeguje se ručni rad, priroda...
Imati na umu da je ovo alternativna škola po Rudolfu Steineru. Mudro je pročitati knjigu o njemu i njegovom radu jer nekima zna biti malo sve to skupa čudno. I cesto waldorfce prozivaju sektom. Radi se o tome da skola ima svoju teoriju koja se ne temelji često na provjerenim činjenicama nego, kako je rečeno- teoriji.
Nemaju udžbenike i puno se crta.
Savjet: skola je dobra za male umjetnicke duše koje guši redovji program. Ali imati na umu da treba raditi sa strane zbog kasnijeg vraćanja u sustav.
Montessori škola
Čujem pozitivne povratne informacije o školi. Dosga su strogi i doista provode montessori program.
Od zadnje informacije, fer su i prema zaposlenim radnicima tamo, ne znam za Waldorfsku sk.
Epoha
Neki su zadovoljni, neki nisu.
Nekako su došli na loš glas zbog članka o nasilju, inspekcije, nestručnog kolektiva i vodstva, i lažnog predstavljanja.
Ima nekih elemenata waldorfa, ali Waldorfska škola nije škola partner ili tako nešto niti učitelji imaju waldorfsku edukaciju.
-Na mirnoj su lokaciji u zelenilu i voćnjakom
- jako često se mijenjaju nastavnici pa cesto s tim ima problema
Imam iskustvo u školi Vedri Obzori. Cijena skole je vrtoglava, a s druge strane radnici su potplaceni sto rezultira stalnom, ali bas stalnom promjenom ucitelja jer svi bjeze iz skolw. Em sto se djetetu svake godine mijenja uciteljica, em sto se i usred godine 3 ucitelja promijenila - katastrofa. Uciteljice su ok, ali vidno preopterecene, dodatan rad im se ne placa, iskoristava ih se...imala sam priliku pricati s nekoliko bivsiu uciteljica...cijela atmosfera tamo nije smirena nego nabrijana, a sama ravnateljica je ohola i bahata.
Pozdrav,
ja takodjer razmisljam prebaciti dijete u privatnu, moji razlozi su sto se dijete prof. bavi sportom, nije motivirano i nema vremena za ucenje, na moju veliku zalost, te ako nastavi ovim tempom moze cak i pasti razred. Mislim da priv. skole imaju vise razumijevanja za sportase. Ima li netko iskustvo s priv. osn. skolama u Zagrebu ?
osnovna škola, profesionlnao bavljenje sportom, pad razreda ... pa to je dijete od max 14-15 godina ...
nema te škole koja će popustiti i progledati kroz prste zato jer je netko sportaš
i u javnoj školi se mogu polagati razredbeni ispiti
(uostalom, djetetu bi trebalo dati do znanja da ipak školu mora završiti ma kakav god uspješan sportaš bio ... svaki drugi dan u novinama vijesti o nekada vrhunskim spprtašima, koji živote završavaju na prosjačkom štapu ...)
neće njemu privatna osnovna pomoć...
btw. pepeljuga, o kakvom padu razreda pričaš? u osnovnoj školi gotovo nitko ne pada razred već godinama, to su fakat iznimke
možda bi se malo primio posla da završi na produžnoj, ali pad razreda je u današnjem školstvu u osnovnoj školi - gotovo nemoguć, zato i je raspad sistema između ostalog
inače, kaj znači "profesionalno" se bavi sportom? Jel kategorizirani sportaš? Ako je, ima pravo na odgovaranje po dogovoru u svakoj školi.
sve se slazem, ali nijw tako … nista ne uci i sport mu je i izgovor da ne uci, niti voli ici u skolu…. Iskreno, mozda bi i trebao pasti razred da se nauci pameti …. ali ja ovdje pitam za pomoc, a ne da mi se dodatno “sjeda na muku”…. Kao da ne znam da treba uciti … ako mu ukinemo sport, zasigurno nece uciti, dok sam ne dodje do tog zakljucka … Razrednica je zvala da postoji sansa da ce pasti razred ako ne ispravi ocjene iz 3 predmeta …. ocjene iz ostalih predmeta su 3,4,5 ….
Osobno mislim da ni jedno dijete bez poteskoca u ucenju ili u obitelji ne moze biti toliko nezainteresirano i nemotivirano da padne razred u osnivnoj skoli. Jako dobro znam kako je imati dijete sa nikakvom unutranjom motivacijom , koje se mora natjeravati svaki dan na minimalan rad za skolu i uz koje se mora sjediti svaki dan da bi napravio minimalno za skolu. Maksimalan trud roditelja uz minimalne rezultate. Ali treba jako dobru dijagnostiku napraviti i vidjeti u cemu je tocno problem , te kako mu pristupiti. Pad razreda pametno dijete s poteskocama ucenja nece nauciti nista. Samo ce produziti agoniju skolovanja za jos jednu godinu.
Nisi napisala da ste napravili obradu i sto je tocno problem. Osim toga, sama obrada i detektiranje problema je samo pocetak u procesu. Nista se ne dogada preko noci. Takva djeca obicno dobiju unutarnju motivaciju i dugorocno planiranje tek kasnije, s odrastanjem.
teško da bi pao ali nikad ne znaš, vidiš da nije tako beznadežno... mora doć njemu do glave da će, ako ništa drugo, završit na produžnoj i ići u školu još i duže nego kaj treba i njemu se ide
nek mu to bude motivacija, reci mu da će ići na produžnu još 10 dana duže u školu ako ne stisne sad
I ne mislim da si ti kriva zato sto on ne uci. Ocito je rijec o inteligentom djetetu koje je do sad miglo jako dobro kompenzirati poteskoce koje ima. Pri tome je dovoljno inteligentan da koristi sport kao izgovor za neucenje, a obzirom da nisi napisala sto je rekao psiholog ili kod koga je vec bio na testiranju -dovoljno inteligentan da odradi dobro rutinske testove jedan na jedan , pa da nitko ne vidi pravi problem.
Pepeljuga, koji su predmeti kritični?
MM i Fizika … ali niti Kemija mu nije bas draga
mijenjati školu u 8. razredu, ako nema nekih posebnih problema što se tiče odnosa nastavnik-učenik, ostala djeca u razredu, po meni za dijete nije baš idealno vrijeme
ne znam koji bi razlog bio zbog srednje škole...
ja imam samo poznate u Ružičnjaku i Prvoj katoličkoj školi, najveća prednost su mali razredi
Moj se prebacio u sedmom razredu. Prezadovoljan je odlukom i on, a bome i mi. Škole su udaljene par km, a sve ostalo je kao da smo promijenili državu, a ne kvart.
Tako da samo prebacivanje ne mora bit loše. Kod nas se ne radi o privatnoj, ne znam koje razloge ima autorica da želi bas privatnu, ali promjena škole sama po sebi bez obzira na razred, može bit blagodat za dijete.
Nazalost problem je u tome.
Da ali u tom slučaju moraš znati kud ide i kako se radi u toj novijoj školi
Poslati ces dijete samo u Englesku da ide u srednju skolu jer voli engleski ?
Vjerojatno misli nešto od ovih: https://www.expatincroatia.com/inter...hools-croatia/
Ne,nego zeli ici u ib srednju i ima bodove za to i kazem da mu nije problem engleski jezik jer ga voli.
https://britishschool-zagreb.hr/admissions/fees/
Kaj nije 7000 kn mjesec?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.03.2021. at 20:39
Je, sve im piše na netu.
nataša, ovo je bilo na početku ove školske godine.
no ni to ništa ne znači, jer ovisi što dijete zanima i u što će se kasnije usmjeriti. Po meni je sva količina podataka koje dijete uči kod nas iz npr. biologije u OŠ suvišna i pola toga mu nikad neće zatrebati.
Posljednje uređivanje od Angie75 : 19.03.2021. at 06:41
Da ali sada ne znam,dali se tih 7000 kn placa 5-6 mjeseci pa se nakupi 35- tisuca kn ili kako :/
Ma sirius misli na srednju skolu u RH u kojoj je program nastave na engleskom.
MIOC ib 46000 kn godina
X gimnazija s predmetima na engleskom 3000 kn godina
Srednja privatna cca 33000. Kn godina
Definitivno je jeftinije imati privatnu profesoricu engleskog jezika cijelu godinu.
Ne znam dali netko ima iskustva sa Os Kreativan Razvoj znam da oni imaju i Britansku skolu ali ne mogu izdvojiti 120 tisuca kuna godisnje.Znam da je u njihovoj skoli bila neka pucnjava,ucijene,i da je bila dojava o bombi?!
Ne na Svetom duhu ahahah , nego u dedicima Os Kreativni Razvoj i Britanska medunarodna skola Zagreb od dr casla je prije par godina bila neka pucacina i ucjene Mesicevoj unuci i neka dojava o bombi.Ali to je bilo 2004 godine sad ne znam dali su se poboljsali ili kako pa ako netko ima iskustva bila bih zahvala![]()
Nju zanima cijena osnovne škole, a ne srednje. Našla sam podatak da je u ZG najjeftinija OŠ 18000 kn godina.