Osobno mislim da ni jedno dijete bez poteskoca u ucenju ili u obitelji ne moze biti toliko nezainteresirano i nemotivirano da padne razred u osnivnoj skoli. Jako dobro znam kako je imati dijete sa nikakvom unutranjom motivacijom , koje se mora natjeravati svaki dan na minimalan rad za skolu i uz koje se mora sjediti svaki dan da bi napravio minimalno za skolu. Maksimalan trud roditelja uz minimalne rezultate. Ali treba jako dobru dijagnostiku napraviti i vidjeti u cemu je tocno problem , te kako mu pristupiti. Pad razreda pametno dijete s poteskocama ucenja nece nauciti nista. Samo ce produziti agoniju skolovanja za jos jednu godinu.
apsolutno se slazem. No, bilo bi mi drago kad bi netko podijelo iskustvo drzavne i privatne osnovne skole.
Za dijete koje ima poremecaj koncentracije (da javno ne nabrajam sto jos) se u vecini slucajeva u nasem drustvu misli da je lijeno. Za moje dijete konkretno profesori kazu (naravno imaju cijelu dijagnostiku predocenu)….” Ali Vas sin je iznimno pametan, jedan od najpametnijih u razredu ali znate on je tako nezainteresiran i demotiviran (a oni mi predaju te predmete) i cesto je odsutan l (na turnirima je)…. “
I onda stalno moja objasnjavanja uvijek ista. Iz nekih predmeta je odlican, a iz nekih jako los. Zato sam i pitala za privatne skole jer polako i mi gubimo snagu i sumnjam da ce pasti razred ali skola nije nista pomogla niti njemu, niti nama roditeljima (osim jedne krasne profesorice koja je u manjini)
Nemam iskustva sa privatnim osnovnim skolama jer nam to nikad nije bila opcija. Nego samo sa darovitim djetetom koje ima poremecaj paznje i koje je bilo profesionalni sportas. I jos imam iskustva sa obilazenjem profesora i trazenjem propisanih prilagodbi .
Nama nikad privatna osnovna skola nije bila opcija , pogotovo jer je razlog bio isti kao i tvoj. Dijete ima pravo na poseban oblik skolovanja i nije na profesorima da to propituju nego da postuju preporuke. Vise je razloga ( osim cijene i lokacije) zasto mi privatne osnovne skole ne bi bile opcija za dijete sa poremecajem paznje, pogotovo pred kraj osnovne skole. U svakom slucaju sretno. Mogu ti samo napisati da bude bolje, ali tek kad izadu potpuni iz skolskog sustsva. Nakon dvadesete dobiju i unutranju motivaciju.![]()
Nisi napisala da ste napravili obradu i sto je tocno problem. Osim toga, sama obrada i detektiranje problema je samo pocetak u procesu. Nista se ne dogada preko noci. Takva djeca obicno dobiju unutarnju motivaciju i dugorocno planiranje tek kasnije, s odrastanjem.