-
zrinkica, uz dobrog dr koji zna potrefiti tajming, mora biti i odličan biolog. Tu je keč kod mnogih klinika. Ja sam zadnji iz Zg otišla u CITO u Split, jer je tamo bio najbolji biolog i solidan dr. Ne znam ni koliko su transparentni uspjesi naših klinika. U ono mračno Milinovićevo doba frizirali su se rezultati. Svjedočila sam osobno tome, nisam bila obični promatrač, nego prilično eksponirana. Meni se osobno ispričao jedan dr koji je držao Milinoviću leđa, jer sam i ja bila taj neki s puno stanica, puno embrija, nema implantacije. Za mene je ograničenje na manipulaciju sa samo 3 js, a ostale ćemo zamrznuti, bilo drama. Od 3 js, dobiješ 1-2 embrija, a od odmrznutih 8 možda jedan embrij ili ništa. U tom zadnjem sam dobila 3 oplođene js (ja ne vjerujem da su manipulirali sa samo 3), nisam htjela zamrzavati js. Dr. je od ljepote embrija bio maltene zabrinut što ću imati troplodnu trudnoću. Da se razumijemo, ja sam ekstremno protiv transfera 3 embrija, apsolutno sam za transfer jednog, ali tada sam išla na sve ili ništa.
ina je napisala svoje razloge kontra donacije, moji su na tragu njezinih. Općenito se znamo iz tog razdoblja, ja sam par godina mlađa, i potpisujem njezine postove, uvijek smo se slagale oko stavova oko IVF-a.
LF ti je dala dobre info, a ako ti nešto od toga nije dostupno ili opravdano, dobro se potrudi saznati realnu uspješnost pojedinih klinika, pokušaj ići na konkretnog biologa, njegova ruka čini čuda. Slična smo priča, odličan endometrij, dosta stanica, dosta prekrasnih embrija, godine OK (tada) i ništa. Ja sam sebi stavila limit 38. Ina spominje dobne granice 35 i 37 i statistike. Tako sam i donijela odluku. Pokušaj pronaći statistike - ovo što ina spominja, kod ponavljanih pokušaja kakva je uspješnost u starijoj dobi. Nije isto je li se netko sjetio u prvi IVF s 37 i uspije s 38 ili netko tko je krenuo s 30 i kreće u još jedan postupak s 38.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma