Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Repeated implantation failure (RIF)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jagodesašlagom prvotno napisa Vidi poruku
    Ja 37, mm 39.
    Nije ni nama veza zbog djeteta ali nas umara sve to pomalo.
    u MPO smo 4 godine, prije toga 4 god smo pokušavali sami.
    Moja dijagnoza je nizak AMH, ostalo sve ok od hormona, trombofilije, kariograma.
    On Asthenoteratozoospermia iako i to se poboljšalo.
    Napravili smo 5 ICSI- kratki stimulirani postupci, i u svakom dobili bi 4 stanice, od cega bi u prosjeku 2 embrija bila ok.
    Ono sta smo nasli je povišen broj NK stanica, koristila sam i kortikosteroide, ali opet ništa.
    Prema njima embriji su dobre kvalitete.
    S druge strane napravili smo i HLA-C - KIR tipizaciju koja ukazuje nekompatibilnost.
    Sad smo u nekoj sivoj zoni, pauzi, da skrenemo si fokus i na druge stvari u životu. Iskreno smo nekako dosli pred zid i nemamo bas kamo dalje.

**Genotipizacija KIR i HLA-C omogućuje određivanje postoji li dobra kompatibilnost između KIR receptora maternice i "stranog" HLA-C od strane embrija. Ako je tako, trudnoća će se razvijati bez komplikacija.
    Ako ova kompatibilnost između embrionalnih HLA-C i KIR materničnih receptora ne postoji, vj nece doc do implantacije.

Po meni - zaboravi na filozofiranje oko NK stanica i tih receptora - bug je u tome da ti je već 37, partnerova dob je relativno nevažna. Preko 35-te bitno opada kvaliteta js. Dakle, ti nisi neka žena koja je u idealnoj dobi pa da bi se zabrinula što 11 embrija nije implantirano pa da bi imalo smisla "zabrijavati" na neke NK dubioze. Čak bih ti i izravno rekla (ako se liječiš privatno) da je u interesu liječnika da ne otpadnete iz cirkulara pa podgrijava nade da je u tom smjeru neko rješenje. A moguće i da žena jednostavno ne može čuti da je to već visoka dob (nisam ni ja mogla). To je standardna priča 35 plus žena. Što ćete dalje - ovisi o vašim financijsijama, emocijama i onome što vam je prispodobivo. Trudnoća u toj dobi nije nemoguća, ali je otežana. Nije besmisleno vrit IVF s vl. stanicama (iako rubno postaje), taman si na nekoj granici gdje bi trebala lagano razmišljat o drugim rješenjima i prekidanju te vrtnje jer ovo nije priča - trud se nagrađuje - upravo sutprotno.

Kad je u te 4 godine MPO-a (u kojoj tvojoj godini) pao prvi stimulirani?

Vi ste onako, ni vrit ni mimo (što se tiče dobi), odluka je na vama što dalje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.09.2022. at 11:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •