Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 206

Tema: Viber

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Evo upravo stigla poruka ove sekunde: "Lijepi pozdrav! Lijepo molim riješiti listić koji su učenici ponijeli kućama, te naučiti sve gradivo koje smo danas obradili, i porazgovarati malo o životu životinja i radu ljudi, te po promatranju riješiti radnu bilježnicu".

Zapisala sam si već u rokovnik da danas dok je vozim od zubara na trening moramo razgovarati o životu životinja .

Dakle, za domaću zadaću nije "riješi listić" nego "neka ti mama i tata uz listić pomognu još i razgovarati i promatrati".
    Mislim da je potpuno nepotrebno da vam učiteljica šalje ovakve poruke i uopće nema veze jel to nekom smeta ili ne.
    Ovakve poruke se šalju roditeljima čije dijete ima određenih poteškoća, individualan ili prilagođen program.
    Zašto roditelju poslati poruku što dijete treba riješiti, a to da porazgovaraju je mogla reći i učenicima pa slijedeći dan pitati: Tko je porazgovarao? i na taj način dobiti povratnu informaciju o tome koliko su djeca slušala, čula i odradila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je veći problem što već godinu dana učiteljica kontaktira djecu bilo putem emaila ili vh,neki nastavnici šalju takve meile roditeljima.
    Znači ovaj moj osvrt je u zadnju godinu dana

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jako mi je burno danas. Upravo i trener javio da je danas prije treninga kratak roditeljski sastanak. Hm... to mi već stvara probleme, mislila sam samo dijete izbaciti iz auta i juriti s drugim djetetom na drugu aktivnost.
    Možda da isključim notifikacije do petka .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja su djeca ovo zapisivala u informativku . Postoji li još taj relikt prošlosti?
    Izludjela bih da me zasipa ovakvim porukama svaki dan
    :pravopis:

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Moja su djeca ovo zapisivala u informativku . Postoji li još taj relikt prošlosti?
    Izludjela bih da me zasipa ovakvim porukama svaki dan
    :pravopis:
    Nije to nikakav relikt, dapače rekla bih da je to uobičajeno, a ovo kod Bubilo iznimka (dobivanje poruka na svakodnevnoj razini).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako mi je burno danas. Upravo i trener javio da je danas prije treninga kratak roditeljski sastanak. Hm... to mi već stvara probleme, mislila sam samo dijete izbaciti iz auta i juriti s drugim djetetom na drugu aktivnost.
    Možda da isključim notifikacije do petka .
    Bubilo,

oprosti na izrazu, al vi ste stvarno svi blesavi ako ćete mu se pojavit danas na tom roditeljskom najavljenom par sati ranije. Krajnje neprofesionalno od trenera, nepoštivanje vas roditelja...a zašto vi to njemu ne kažete nego pognete glave i ukažete se kako je rekao?

ili ako se već ne usudite reći mu uživo (iako mi je to čudno za odrasle osobe) zašto mu lijepo ne odgovorite na poruku da imate neke druge unaprijed planirane obveze i spriječeni ste doći, usput ga ljubazno zamolite da takve informacije s vama ubuduće podijeli par dana unaprijed.

Ja vas majkemi ne kužim.

Voza vas svatko kako mu se sprdne. Da nazovem stvar pravim imenom.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.03.2021. at 13:20

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa upravo o tome govorim... na nama je.
    Meni se ne da “mijenjati trenera”... nekako je valjda došao do ovog načina funkcioniranja da ga ja sad opominjem...

Ja ću ili biti tamo ili neću biti tamo nego ću pitati drugu mamu što je rekao. Moj je izbor hoću skakati na sve to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa upravo o tome govorim... na nama je.
    Meni se ne da “mijenjati trenera”... nekako je valjda došao do ovog načina funkcioniranja da ga ja sad opominjem...

Ja ću ili biti tamo ili neću biti tamo nego ću pitati drugu mamu što je rekao. Moj je izbor hoću skakati na sve to.
    Iskren odgovor, fair enough.

Osobno smatram da se može itekako utjecati na tuđe postupke prema nama, a ne samo prihvatit tuđu opciju i Yes or No. U konačnici vi plaćate tog trenera, pa mu valjda možete ukazati na neke načine rada koji bi uz malu korekciju bili zadovoljavajući za vas i njega.
    Ali ako je vama to ok, sretno vam bilo i dalje u tom djiru koji vam trener nameće.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.03.2021. at 14:03

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A gdje je, zapravo, razlika izmedju informativke i maila/mobitela?

Vec smo ustanovili da se obavijesti na mobitelu mogu skroz ugasiti, sto znaci da ih mozemo citati kad nam pase, ili ih ne moramo vidjeti nikad pa ni tad. Bas kao i tu malu tekicu.

Mislim, mozda uciteljica moze i u kamen uklesati ili poslati goluba, ako je zgodnije da koristi neku relikviju, umjesto telefona kojeg imaju svi.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje je, zapravo, razlika izmedju informativke i maila/mobitela?

Vec smo ustanovili da se obavijesti na mobitelu mogu skroz ugasiti, sto znaci da ih mozemo citati kad nam pase, ili ih ne moramo vidjeti nikad pa ni tad. Bas kao i tu malu tekicu.

Mislim, mozda uciteljica moze i u kamen uklesati ili poslati goluba, ako je zgodnije da koristi neku relikviju, umjesto telefona kojeg imaju svi.
    Ne znam zašto bi učiteljica i u informativku pisala što su učili taj dan, što je za zadaću i da porazgovaraju s roditeljima.
    Meni su i informativka i mail i mobitel za prenošenje informacija o nekim neuobičajenim aktivnostima. Ukoliko učiteljica primijeti da učenici ne rade onda se na roditeljskom ili informacijama može roditeljima napomenuti da obrate pozornost, pregledaju bilježnice i sl.
    Svakodnevno dobivati informacije da su crtali cvijeće, zbrajali do 10 i fino pojeli užinu mi je neshvatljivo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad učenik upiše obavijesti u informativku, onda može sam pročitati što je za zadaću. Ne mora/ne bi trebao čekati mamu da mu kaže. Ovako roditelj dolazi u napast viditi računa o djetetovim obavezama više nego što je nužno.
    (djeca s teškoćama su drugi par rukava)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 29.03.2021. at 14:29

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad učenik upiše obavijesti u informativku, onda može sam pročitati što je za zadaću. Ne mora/ne bi trebao čekati mamu da mu kaže. Ovako roditelj dolazi u napast viditi računa o djetetovim obavezama više nego što je nužno.
    (djeca s teškoćama su drugi par rukava)
    Ili ovako, ako i pišu u informativku, pišu podsjetnik za sebe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je ok da postoji i direktan način komunikacije između učiteljice i roditelja, postoje na kraju krajeva i obavijesti koje nisu za dijete nego za roditelja.
    Na primjer roditeljski sastanak, pa ja želim doći na roditeljski i onda ako je moje dijete zaboravno i nije mi se sjetilo pokazati informativku.
    Danas stvarno imamo brže i bolje kanale komunikacije. No, čini mi se da je mail puno bolja opcija od kojekakvih grupa - tu informacija stoji i čeka, ne može se izgubiti u silnom sadržaju, a mislim da mailovi proizvode i puno manje odgovora nego grupe.
    Moja kći isto (vrlo neobavezno) trenira neki sport, pa trener jednom tjedno šalje mail sa obavijestima o terminima treninga, ima li kakvih promjena, raznim obavijestima o klubu itd.
    Znači potpuno sam za brzi protok informacija ali s mjerom. Ovo što Bubilo piše mi se čini da prevršava svaku mjeru. Učiteljica stvarno lijepi sastavke koje su djeca pisala u grupu?! To mi se čini pogrešno na deset raznih načina.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam isto za modernu komunikaciju roditelj-nadtavnik ali ne na ovaj način. Odmjereno, mailom poslati važnu obavijest na sve (ako je za sve) ili za pojedinca. Ok mi je i ako uciteljica napise bpr radili su to-i-to gradivo ako roditelj zeli pratiti (naglasak na zeli) plus cesto ima bolesnih, ili ako upozori na neki važniji dio koji trebaju i doma uvježbali (tipa tablica mnozenja) ali ne više od 1x dnevno i minimalisticki. Preslusavanje glasovnih poruka I svakodnevni video kipovi i djecje zadace bi mi bilo stvarno previše.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su već i same glasovne poruke problematične, jer ne samo da meni oduzimaju vrijeme (ne govore svi brzo), nego i ometaju druge oko mene i ni najmanje nisu primjerene za radnu okolinu primatelja...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Glasovne poruke ne citam, nikad, jer bih im morala posvetiti vrijeme koje im ne zelim posvetiti (s obzirom da ih ne mogu slusati bilo kad i bilo gdje). Slusalice me ne zanimaju. Tako da bih trazila uciteljicu da ne snima glasovne poruke, ako joj je bitno da ih cujem/procitam.

Za informativku ne znam. Kad sam ja isla u skolu (a i moj brat, 16 godina mladji), to nije bio podsjetnik za ucenika, vec oglasna ploca za roditelja. Predavalo se roditeljima koji su onda potpisom ovjeravali da su vidjeli sto pise.

Vec sam napisala da je meni sasvim ok sto postoji Facebook grupa u koju uciteljica stavlja slike djece i sto god joj se cini zgodno. Pogledam, kad i ako zelim, ili ignoriram kad mi se ne da ili nemam vremena. Steta sto nam recimo vrtic to nije imao (a nema ni sad). Vas uopce ne zanima kako izgleda dan vaseg djeteta? Ili su svi toliko suvisli u toj nekoj djecjoj dobi pa vam sve znaju super ispricati. A mozda se i ja bavim nebitnim stvarima i trebalo bi mi biti skroz svejedno gdje mi je dijete od 8 do 3 i cime se bavi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mene nekako više zanima da kad sam ja s djetetom, da sam s djetetom (a ne s porukama nevezanim za dijete; makar, naravno nekad i jesam); a kad sam na poslu, da sam na poslu (a ne u porukama vezanim za dijete makar naravno nekad i jesam). Ukratko, prisutnost u onome što radim. Al zapravo, van onoga što mi dijete samo ispriča, ne zanima me (ako nema nekih problema) na dnevnoj bazi kako je tog dana izgledao dječji dan u vrtiću/školi.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 29.03.2021. at 15:35

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nekako više zanima da kad sam ja s djetetom, da sam s djetetom (a ne s porukama nevezanim za dijete; makar, naravno nekad i jesam); a kad sam na poslu, da sam na poslu (a ne u porukama vezanim za dijete makar naravno nekad i jesam). Ukratko, prisutnost u onome što radim. Al zapravo, van onoga što mi dijete samo ispriča, ne zanima me (ako nema nekih problema) na dnevnoj bazi kako je tog dana izgledao dječji dan u vrtiću/školi.
    Od rijeci do rijeci X

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa to je super. Onda nemojte ulaziti u takve grupe, otvarati mailove, a mozete vjerojatno i traziti uciteljice da vam nikad nista ne salju.

U medjuvremenu, ja cu pogledati sto mi dijete radi u skoli dok radim jer, cisto slucajno, radim i na Facebooku pa mi je usput.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja ne znam ni kao nastavnik kad ta učiteljica slika tih 26 radova. I sad ili za vrijeme nastave ili nakon. Eto meni je to najintrigantniji dio bb učiteljice.
    I pustiti dijete u školu bez ruksaka mi je potpuno prirodna reakcija roditelja nakon prva dva mjeseca škole. Jedan je imao takav običaj pa bi umjesto 2 do škole prošetao 6 km. Začudo, naučio je užicat bicikl iz prve, a za naučit ponijeti ruksak u školu mu je trebao veći broj ponavljanja. Po buri su lekcije poučnije.
    I ovo nemojte ulaziti je skroz nezgodno jer nije uvijek moguće. Recimo u razrednim grupama dolaze obavijesti od predstavnice u vijeću roditelja o marendu i plaćanju iste, a tu nemam neku opciju drugu. I ja u grupama sporta nisam, ni u onim vrtićkim, ali poneke ne mogu izbjeći. I onda se čudim što sve ljudi pišu u razrednim grupama. Očito nam svima različite stvari predstavljaju. Kao nastavnik nemam ni jednu WA grupu s roditeljima. Lijepo pišem bilješke u e dnevnik. Precizne i osobne. Tih i tih datuma dijete je pokazalo da zna to i to, a da treba poraditi na tome i tome. S par primjera pogrešaka ili s ponovnim pozivom na dopunsku. Dogovore koji se tiču cijelog razreda šaljem u svoje predmete u razred u Teamsu djeci. Osnovna škola, viši i niži razredi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ono sto nam šalje svaki, bas svaki dan su te Glasovne poruke što je za zadaću. 1x u deset dana ne pošalje ništa, tj. pošalje glasovnu poruku “Danas djeca sama znaju sto je za zadaću”.

Ne slika svaki glazbeni, ni svaki likovni, ni svaki sastavak... nego isto sporadično šalje. Nekad bude 1x, nekad 5x u deset dana... valja kako ima inspiracije. Vrlo rijetko fotka, nego ona snima video od 3-4-5-7 minuta. Oni nešto crtaju, ona krene od prve klupe i snima jednog po jednog X sekundi dok ne prođe cijeli razred. Isto kad plešu, pjevaju, slave rođendane - snima razrednu čestitku slavljeniku. Imaju za zadaću napraviti kapicu u obliku stožca, ona snimi jednog po jednog, ide od klupe do klupe dok ne snimi sve kapice. Maškare - snimi sve kostime...Ma luda ženska .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 29.03.2021. at 22:37

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je to bigbrother i ono uvijek ima roditelja koji ne potpišu one suglasnosti za slikavanja djece pa stvarno ne mogu shvatiti zašto Matina mama treba znati kako ide peri stožac. To mi je i neprofesionalno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Inače da se vratimo na ono zašto je ovaj topic uopće otvoren
    Odgovor iz korisničke službe vibera:

Hello,

Unfortunately there is no option for community member to delete messages in communities.

Only superadmin can remove a message for all participants.

Removing current superadmin will not help.

If you wish to clean the cash, for you android you can go to your smartphone settings > list of app > Viber > clean cash. For iOS: go to Viber settings > Media > keep media > set the period after which cash will be cleaned up.

Please let us know if you have any other questions.

Šta znači ovo da namjestim da sam očisti “the cash”, što to točno znači? Šta će očistiti?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to bigbrother i ono uvijek ima roditelja koji ne potpišu one suglasnosti za slikavanja djece pa stvarno ne mogu shvatiti zašto Matina mama treba znati kako ide peri stožac. To mi je i neprofesionalno.
    A valjda su svi potpisali. Znam da smo dobili na početku privole.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja mislim bb da vaša učiteljica je u stvari dobra samo joj fali znanja kako se radi to što radi - npr da se slika svako dijete i pošalje slika roditelju, a ne video pa na cijelu grupu, ili ako baš adi video (naša je npr snimila božićnu predstavu jer nije mogla biti uživo) onda da to stavi negdje za download a ne u viber, itd... A što reć, bolje i to nego kakva je bila učiteljica moje kćeri, ta nam ni mail nikad nije dala ni da javimo npr da je dijete bolesno, nego očekivala da dolazimo u školu to javiti osobno, da ne nabrajam dalje...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Inače da se vratimo na ono zašto je ovaj topic uopće otvoren
    Odgovor iz korisničke službe vibera:

Hello,

Unfortunately there is no option for community member to delete messages in communities.

Only superadmin can remove a message for all participants.

Removing current superadmin will not help.

If you wish to clean the cash, for you android you can go to your smartphone settings > list of app > Viber > clean cash. For iOS: go to Viber settings > Media > keep media > set the period after which cash will be cleaned up.

Please let us know if you have any other questions.

Šta znači ovo da namjestim da sam očisti “the cash”, što to točno znači? Šta će očistiti?
    Cache.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni odmah padnu na pamet djeca, možda zato što i doma imam takvu, koja se u situacijama kad ih se snima ili fotografira osjećaju jako neugodno pa ako je to svakodnevno stvara veliku nelagodu.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cache - sadrzi informacije koje su aplikacijama i browserima potrebne za bolji performance
    ne triba ga cistit stalno, ali povremeno je dobro pobrisati ga, ako imas neki app za ciscenje mobitela onda ti i oni nude te opcije
    uglavnom, nece ti izbrisati nista od korisnickih podataka
    Posljednje uređivanje od summer : 29.03.2021. at 23:24

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto naši ove godine za maškare nisu slikani,prošle bilo tri slike,NE video
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.03.2021. at 06:35

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Začudo, naučio je užicat bicikl iz prve, a za naučit ponijeti ruksak u školu mu je trebao veći broj ponavljanja. Po buri su lekcije poučnije..
    To bejbe, my kind of girl najbolje se uči na vlastiitim greškama.

Jako neprofesionalno.

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim bb da vaša učiteljica je u stvari dobra samo joj fali znanja kako se radi to što radi - npr da se slika svako dijete i pošalje slika roditelju, a ne video pa na cijelu grupu, ili ako baš adi video (naša je npr snimila božićnu predstavu jer nije mogla biti uživo) onda da to stavi negdje za download a ne u viber, itd....
    Eh dam se kladiti da joj se to ne bi dalo.
    Naravno da nije ok da recimo SVI roditelji mogu vidjet kako nezgrapno crta Tea ili Marko traljavo piše čestitiku.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.03.2021. at 11:28

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Baš je zanimljivo kako se oko svake svari uspije skupiti toliko različitih stavova.

Hoćete da vas zabavljam sa svojim mobitelom i prenosim top poruke?

Jutrošnja glasovna poruka od minutu i pol: sutra idu na izlet pješice u obližnju šumu, donijeti sendvič, sok, grickalice, društvene igre i prsluk. Prsluk, kakav prsluk, nemam pojma. Valjda onaj kričavi za promet. Upravo krenula pitanja o prsluku.

Zezam se, neću prenositi poruke...

Ali stvarno me iznenađuje kad kažete da toga kod vas nema... hrpe poruka “treba danas, treba sutra, treba za 5 dana...”. Ili oko mene sve nadobudne tete, učiteljice, treneri... ili vaša djeca super djeca... ili nemam pojma...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima, ali se kaže djeci a ne roditeljima.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas nikakvih poruka roditeljima, ni iz skole, ni iz vrtica. Eventualno (jednom u 2-3 mjeseca) iz vrtica kad pokupimo malca. Mobitelom samo poruke o samoizolaciji :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    isto.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Za mene su to sve pi...je
    Ali to već ionako znate
    Nemam savjet što učiniti sa situacijom u kojoj učiteljica zakrčuje memoriju osim da netko od vas roditelja pritekne u pomoć s tim postavkama
    Ili briše pojedinačno iz svoje galerije svaku fotku/video..
    Fale mi vremena u kojima je bilo sve nekako opuštenije i išlo glatko bez današnjih kakti pomagača koji su odmagači u mom svijetu.
    Izgleda da nema pomoći, shvaćam
    Ali ne shvaćam kako nam je to kao lakše uz silni razvoj tehnologije...
    Znači, djeca nek pišu/pamte što je za dz, što treba donijeti/ponijeti /napraviti, kako smo o mi i sve bilo ok.
    Tete u vrtiću nek nalijepe papir s obavijesti na vrata a roditelji nek ga čitaju. Kakve fotke, poruke, glasovne poruke, videa, pa to je tolika količins informacija da samo lud ne bi poludio i spržio mozak.
    Posljednje uređivanje od flopica : 30.03.2021. at 12:37

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sve jasno... ali meni taj scenarij izgleda ovako... dijete prvašić je u boravku, pokupi ga baka. Ja dođem po njega u 17.30 i vodim ga na trening. U 19.15 ulazimo u stan i ono mi možda... samo možda kaže: “mama sutra idemo na izlet, trebam sendvič, sokic i narančasti prsluk”. To je još dobar scenarij iako mi se u 19.30 ne ide u dućan po sokic i sendvič, i ne traži prsluk... ali Ajde.

Scenarij broj 2 je sa dijete to kaže ujutro u 7.15.

Scenarij broj 3 je da u 22.17 otvorim viber i vidim 17 poruka u rodiljskoj grupi o narančastom prsluku i tako saznam za izlet.

Ovako mi je draže da mi Uciteljica to javi u 11h, i sa su do sada već svi napisali da ne znaju gdje im je prsluk.

Naravno, najbolje bi bilo da je Uciteljica to rekla djeci prošli tjedan i da to stoji u informativci, ali ja više ne živim u takvom svijetu i puno ljudi oko mene isto.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam kako ostali, vjerujem da slično, ali ima dana da ne stignem ni pogledati viber. Da znam da mi svaki dan na roditeljsku grupu učiteljica pošalje n poruka kako pišu, crtaju, pjevaju ili što već ja bih u toj masi poruka vjerojatno propustila važnu poruku.
    Kad dobijem mail od učiteljice znam da je za mene i da je nešto važno.

Ovakvu učiteljicu ima i moja kolegica. Stalno zvrnda viber i u početku je sve bilo kao simpatično dok nije prešlo granice 'normalnog'. Jedan dan je kolegica dobila sliku svojeg djeteta - vidno posramljenog, uslikanog za klupom u krupnom planu uz poruku ..vaš xy izmrvio je gumicu. Dijete je naravno znalo da će slika biti proslijeđena mami. Užas!

Uglavnom, mislim da ne moramo svake minute ili sata znati što djeca rade u školi.

Moja je išla u boravak. Vikendom bi pregledali knjige i bilježnice. Preko tjedna smo ju pitali, kako je bilo i što su radili, a sve poruke tipa izlet, donijeti to i to je dolazilo mailom.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eh, sad sam se još sjetila. Meni u zadnje vrijeme jako šteka viber pa mi nakon 2 dana dođu poruke tj. kad uđem u njega onda znam dobiti sve poruke. Tako da mi viber za važne poruke uopće nije pouzdano sredstvo komuniciranja.
    Jel imao netko takvih problema s viberom?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, ne znam kojeg smisla sad ima uspoređivati kod koga je kako, ali kad je moja kći išla u oš izleti su najavljivani (puno) unaprijed i dobili bismo papir sa programom puta, uputama što ponijeti itd. Eto recimo TO je jedna od stvari koje bih radije bila dobila na mail, jer se radi o važnim informacijama i ne želim ovisiti o tome hoće li se dijete sjetiti izvući zgužvani papir iz torbe. Svakako to nije nešto što se najavljivalo dan ranije. Ali kad bi učitelj rekao: 'sutra donesite puno praznih kutija od lijekova' to svakako nije javljao roditeljima, nego je na djetetu bilo da se sjeti to reći kod kuće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku

Ovakvu učiteljicu ima i moja kolegica. Stalno zvrnda viber i u početku je sve bilo kao simpatično dok nije prešlo granice 'normalnog'. Jedan dan je kolegica dobila sliku svojeg djeteta - vidno posramljenog, uslikanog za klupom u krupnom planu uz poruku ..vaš xy izmrvio je gumicu. Dijete je naravno znalo da će slika biti proslijeđena mami. Užas!

omg

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I Mima može se desiti da baš nemaš ni jednu kutijicu doma,zar nije to trebali najaviti tjedan dva unapred ?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bubilo, mensečini da vam je učiteljica ko i tvoj šef - sve ima puno prednosti, volite to što radi/te, ali kad podvučeš crtu nakon svih tih opsežnih svakodnevnih operacija, i tvoj mobitel i ti na korak ste do crnog ekrana .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moram dati otkaz i šefu i učiteljici .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma daj otkaz djeci, s obzirom da ne znaju sve popamtiti sama.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam mlađeg ostavila od prošle nedelje na onlajn nastavi.
    Jedino što mi svaki dan stiže na viber grupu od učiteljice je:
    "Za onlajn nastavu: matematika/srpski/priroda, stranica ta i ta."

To je vrhunac njene viber komunikacije .
    Dok mi je ta laconica brevitas išla na živce, sad nešto mislim da nije ni loša .

Mada recimo ne bih imala ništa protiv slikanog panoa, nekad smo mi roditelji to gledali uživo, na priredbama i sl, kad svratimo u školu. Sad nisam videla sinove školske crteže godinu dana, a učiteljica im ne da da ih nose kući do kraja 4. razreda.

Mtovski, kod nas poslednjih dana pada i kasni sve, od vibera preko google učionica i kompletnog interneta, pre podne u selu nigde ništa ne mogu da platim karticom jer POS aparati nemaju konekciju. Jednostavno ni kablovski ni ostali sistemi nisu predvideli onlajn nastavu kao mogućnost, pa još kombinovanu sa praznicima. Ne znam da li je i kod vas sličan problem.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.03.2021. at 22:05

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja se nikako ne bih vratila na poruke preko djece, papire na vratima i slicno
    moja djeca su me puno puta ostavila bez obavijesti, zaboravila reci, pokazati, izgubila papir, pa je bilo svakakvih situacija
    evo razrednica mog osmasa je sad u grupu poslala da je sutra roditeljski i ispricala se na kasnom javljanju
    mozes misliti sta ce mi se sin to sjetiti reci
    javila nam se zadnji put prije desetak dana, oko ekskurzije

mislim da su aplikacije odlicne i olaksavaju zivot, ako se ne zloupotrebljavaju kako je ovdje slucaj
    domaci rad ili slike tudje djece osim u posebnim prigodama stvarno nisu za roditelje i tu uciteljica grijesi

e, i da svi roditelji imaju wapp, a jedan ne zeli i ima mail, pa... ne bih mu ko profesor slala obavijesti na taj mail
    zasto bih ja vodila racuna da on nema app, da njemu posebno pisem, ako je vecina zadovoljna i slozila se oko kanala komunikacije
    njemu neka prenosi dijete
    Posljednje uređivanje od summer : 30.03.2021. at 22:12

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e da, viber je i meni cesto prestajao slati notifikacije
    vidim da imam poruku tek kad udjem u aplikaciju
    zato mi je wapp drazi
    nisam nikad otkrila razlog, vec duze vremena uredno radi i bez moje intervencije
    sad zeza messenger

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa dobro, ne znam kojeg smisla sad ima uspoređivati kod koga je kako, ali kad je moja kći išla u oš izleti su najavljivani (puno) unaprijed i dobili bismo papir sa programom puta, uputama što ponijeti itd. Eto recimo TO je jedna od stvari koje bih radije bila dobila na mail, jer se radi o važnim informacijama i ne želim ovisiti o tome hoće li se dijete sjetiti izvući zgužvani papir iz torbe. Svakako to nije nešto što se najavljivalo dan ranije. Ali kad bi učitelj rekao: 'sutra donesite puno praznih kutija od lijekova' to svakako nije javljao roditeljima, nego je na djetetu bilo da se sjeti to reći kod kuće.
    kod nas sve učiteljice najavljuju/su najavljivale izlete unaprijed jer je to riješeno na nivou škole.

a evo primjeri
    - T učiteljica od 1.4 razreda nam je jednom tjedno, obično petkom po djeci, umetnuto u informativku, slala pismo u kojem nas je informirala o planiranim aktivnotima za lijedeći tjedan. divotica. eventualno bi djecu podsjetila dan prije što im treba za sutra, ali to pismo je stajalo čitav tjedan na frižideru pa bi on sam vidio. prije 13 godina i nije bilo razniuh app ili nisu bile toliko raširene
    -J učiteljica bi napisala na ploču, oni prepisali u informativku. ako nisu, koristili su app među sobom, bez roditeljske interakcije
    -M učiteljica, stopedeseta u dvije godine, djeci spomene. ne naglasi, spomene. pa ko je zapamtio, ok , ko nije...

meni je osobno najdraža bila prva varijanta. ja sam preko vikenda imala dovoljno vremena da pripremim prsluke, kutije, boje, jaja whatever, a njegova briga je bila da to i odnese, podsjetinik je imao.

ova treća varijanta... moj M je divan, ali šlampav i zaboravan. morali su donijeti nedavno kataloge od dućana kad su učili zdravu hranu jer su izrezivali namirnice i radili plakat, a on se toga naravno nije ni sjetio. pa je ona ujutro, pred svom djecom i nekolicino roditelja izjavila "M, pa ti si nekad bio (!) moj najbolji đak, ja sam se sad u tebe razočarala!" dijete je bilo čitav dan jadno, druga djeca u strahu da će tako i njih idući put posramiti. pa sam ja , u ogovoru s ostalim roditeljima, na zadnjem roditeljskom tražila da takve obavijesti ipak zapišu u informativku. oni, ne ona. prvom prilikom je njezin komentar bio da sam ja predstavnik roditelja i mora me poslušat, pa sad eto oni jadni moraju pisat, ali je to njoj bezveze .

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

htjedoh reći... ima stopedeset nijansi u načinima rada i komunikacije učitelja s roditeljima, a nekad s može barem probati usmjeriti ih u varijantu koja nam odgovara. isto ko što ima milijun nijansi u modusu operandi naše djece i koliko god divni i krasni bili neće niti svi zapamtiti, na isti način ili uopće, ni prenijeti potrebne informacije, i koliko god smatram i slažem se da se na vlastitim greškama uči, neke posljedice i ne moraju trpjeti ako postoji sasvim jednostavan način da se izbjegnu.

ali i dalje, sit gladnom ne vjeruje

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •