Ovo boldano je točno. Odmah mogu uprijeti prstom i u razlog za to. Radi se o prekomjernoj upotrebi ekrana svih vrsta. Mnogim mladim roditeljima mobitel, tv i tablet su dadilje i koriste to za smirivanje dječurlije.
Ne pišem ovo kao kritiku bilo kome, nego više kao zapažanje, uz upozorenje svim roditeljima koji misle kako su klinici jako pametni i vješti u radu s mobitelima, tabletima i računalima. Korištenje ekrana u ranoj dobi ne da koči nego često zaustavlja razvoj govora. Ne znam ima li kakav stručni članak o tome, ali stvar je jednostavna - govor i razumijevanje govora je DVOSMJERNA komunikacija, a buljenje u ekrane je jednosmjerna. Dijete je samo konzument i ništa ga ne potiče na ispravan odgovor. Zbog toga se smrznem svaki put kad vidim bebe u kolicima s mobitelima u rukama, uffff
Evo malo tuđe pameti https://dv-grigorvitez.hr/pametno-s-...-u-ranoj-dobi/
Inače, ne bih tvrdila da djeci treba tehnologiju uskratiti u potpunosti. Moji sinovi su se doslovce opismenili uz računalo, a to im je na kraju i struka 20+ godina kasnije. Stvari nisu crno-bijele, iako znam i kako izgleda kad se s tim pretjera. Sve s mjerom...
Govor se uči i kroz pokret, a djeca koja puno sjede uskraćena su za puno toga.