Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: help!!! gosti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno help!!! gosti

pomagajte, sutra nam dolaze prijetelji iz amerike (inace bosanci) na rani rucak, a nemam nista u kuci. sto je jos gore uopce nemam inspiracije. treba mi nesto za sto mogu nabaviti sastojke u obicnom konzumu i na standu s povrcem i vocem ispod kuce (jer sutra je praznik i nista ne radi). dolaze sa 10-ogodisnjom kcerkicom koja, mislim, ne jede moje omiljene buckurise tipa sushija i sl. dajte mi neke ideje...brzo, jednostavno, efektno...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a riza i umak od sezonskog povrca(rajcica,paprike,tikvice,luk,cesnjak)?mozda cak i sataraš uz rizu? I jos oni faširanci iz dm-a?Oni gotovi od adventa??meni to uvijek zvuci jako fino i dovoljno "svecano".
    mozda imash kakv dm u blizini ili mm da skoci po fasirance..

a jos napravish onaj kolac koji se ne pece(od pudinga,jabuka i petit keksa,sa slagom na vrhu?)to je tako fenomenalan ,osvjezavajuci kolac a gotov za 10min!
    javi ako te zanimaju potankosti vezano uz njegovo pripravljanje.
    nadam se da sam pomogla

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sundrops, mene zanima taj kolac

(ah, a bas sma mislila malo na dijetu, ali sam ga vec zamislila onako hladnog, iz frizidera, mmm....)

33, nemam pojma, i mene to muci, ali zavisi od prehrambenih navika gosta, nekome je rani rucak kao malo bolja marenda, a nekome je moj cijeli rucak, kao predjelo...ko ce ga znati

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e ovako..za kolac trebaju 3pakovanja pudinga od vanilije,1odkg secera,1kg jabuka,keksi petit beure i 2 slaga..to nabaviti a daljnje upute slijede-maleni mi ima temperaturu pa nemam sad vremena

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj brzinski ručkovi za goste koji me ne inspiriraju:
    1.pečena šnicla, teleća, može pohano ako mi se hoće, riža, umak od šampinjona (na putru prodinstaš šampinjone, dodaš vrhnje za kuhanje, rastopiš kockicu gorgonzole, malo papra, sol, curry), zelena salata
    2. lasagne
    3. upravo večerali onaj cekinov pileći filetino, uopće nije loš, može uz rizibizi, lagano i prihvatljivo za klince
    4. škampi na buzaru, skupo al trud nula bodova
    5.hobotnica u pećnici
    6. zec na divljač, ima ga za kupiti u konzumu, ako te zanima dam ti brzinski recept
    Ovaj kolač od sundrops je idealan, stvarno je osvježavajući i nema tko ga ne voli
    Sad tek kužim da ti je sundrops predložila neke faširance iz dm-a. To su sojini? Vi ste vegetarijanci?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ovako radim taj kolač. Na dno se poslaže petit, u vodi se skuha narezano voće, sundrops daje jabuke, no meni je najbolji sa breskvama, kuhano voće se poslaže na kekse, u toj vodi od voća se skuha puding (upute kao za mlijeko), prelije preko voća i kad se ohladi staviti šlag. Mi ga znamo često raditi na moru, nevjerojatno je osvježavajući kad se vratimo sa plaže.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa zar sutra dućani ne rade po nedjeljnom rasporedu?

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e sad budući da su bosanci ( kao i moj mm) mislim da mora biti mesa (iz mog iskustva)

Možda možeš ispohati pileće filee , ili napraviš juhu od koke pa onda opet ispohaš te komade koke. I za prilog krompir ili rižu, e to u 95 % slučajeva ljudi vole ali nije ni originalno ni efektno iako je meni koka na bilo koji način slađa od bilo kojeg drugog mesa.

Ili možeš napraviti kordon bleu (ne znam kako se pravilno piše) između dva komada pilećeg filea staviš fetu sira i šunke.

a za desert naravno mafineeeeeeeee :D

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e pod faširancima mislim na smjesu od soje za odreske(od adventa iz dma)

taj bajni kolac sam pokupila sa foruma,mislim da ga je apricot dala(il si samo mljackala na njegov spomen? ).
    nego,posto ga ne mogu naci vise(mozda je izbrisan)-evo ga:

kolac od jabuka bez pecenja
    U litru vode staviti 20 dkg secera,kilogram naribanih jabuka i kada to zavri dodati 3 pudinga od vanilije(prethodno ih treba otopiti u par zlica vode,kako se ne bi grudice stvorile).
    Prokuhati par minuta(kao puding) i izliti u kalup kojem je na dno poslagan red petit beurea(moze jos jedan red u sredinu,pa opet preliti skuhanom smjesom).
    Kad se dobro ohladi,staviti slag .
    (i biti pristojna pa ne pojesti sama pola tacne)

Bomballurina,ovo sa breskvama mi jos bolje zvuci.istina moze i visnje ,maline.jako inspirativan kolac.nadasve.

tlistli,ja nastavljam u vegetarijanskom tonu-juhu mozes od mahuna,onako sa vrhnjem za kuhanje napraviti.isto super osvjezavajuce.(na ulju poprziti crveni luk,dodati mrkve na stapice narezanu,mahune te pirjati;staviti krumpir na kockice narezan i preliti vodom +vegetu dodati.naposlijetku dodati vrhnje za kuhanje,malo bibera,cesnjak,lisce persina i.. krasotica)
    al istina ak su onakvi bosanci ko sto zrinka19 kaze..

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ovo je moj omiljeni recept koji doduše jest malo prčkav, ali zaista se isplati kada je riječ o većem broju ljudi - kaloričan je (čitaj: zaistan), a do sada još nisam naišla na nikoga kome se nije dopao... Osobno ogladnim i kad ga zapisujem.

MEKSIKANSKE PALAČINKE
    (odn. palačinke punjene mesom - za cca. 4 osobe)

Palačinke:
    500 g brašna
    1 jaje
    prstohvat soli
    prstohvat šećera
    voda
    mlijeko

Smjesa za punjenje:
    300 dag mljevenog junećeg mesa
    2 - 3 pelata
    Koncentrat rajčica
    3 tvrdo kuhana jaja
    1 - 2 žlice kiselog vrhnja
    1 glavica luka
    3 - 4 mlada luka
    sol
    papar
    chilli (po želji)
    Vegeta twist (junetina ili grill) Podravka
    origano

Preljev:
    3 - 4 žlice Koncentrata rajčice Podravka
    malo mlake vode
    žličica ulja
    origano

Postupak:

Priprema palačinki: Od navedenih sastojaka umutite gušću smjesu za palačinke. Omjer vode i mlijeka u tijestu otprilike treba biti pola - pola. Tijesto je neutralnog okusa (niti slano niti slatko). Palačinke ispecite i poklopite da se ne osuše dok pripremate smjesu za punjenje.

Smjesa za punjenje: Na ulju propirjajte glavicu krupnije nasjeckanog luka, dodajte mljeveno meso, izgnječene pelate te začinite po ukusu (sol, papar, Vegeta, chilli). Kuhajte na manjoj vatri toliko dugo dok tekućina gotovo u potpunosti ne ispari. Kada je gotovo, meso maknite s vatre te ostavite da se ohladi. U mlako meso dodajte tri tvrdo kuhana i nasjeckana jaja, nasjeckani mladi luk (ili pola glavice nasjeckanog crvenog luka) i toliko kiselog vrhnja koliko je potrebno da smjesa postane maziva.

Preljev: U koncentrat rajčice dodajte ulje, te razmutite s toliko mlake vode da se dobije gušći preljev, dodajte sol i malo origana.
    Palačinke napunite na način da smjesu razmažete po palačinki, krajeve s lijeve i desne strane malo presavijte te napravite roladu (važno je da smjesa prilikom pečenja što manje iscuri). Punjene palačinke slažite u dublju tepsiju, kojoj ste prethodno nauljili dno i stranice, jednu pored druge. Kada složite prvi red palačinki, prelijte ih s malo preljeva, a zatim na njega slažite drugi red te na kraju izlijte i ostatak preljeva. Palačinke pecite na 220

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

PS. Ovaj recept sam objavila na coolinariki od Podravke pa mi zato tamo i piše koncentat rajčica Podravka... I promakao mi je tipfeler u uvodu - recept je zasitan

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja kad imam goste obicno uzmem telecu plechku, stavim u duboku tepsiju, namazem sa malo ulja i posolim meso, dolijem solju vode, dobro sve zatvorim pod foliju, stavim u rernu i zaboravim
    nakon jedno 1,5 sat okrenem meso, opet zatvorim folijom i pecem (dolijem vode ako treba)

kad je gotovo i malo se ohladi, narezes i servirads uz:
    -leso kuhan krompir, mrkvu, karfiol, brokulu...razno povrce
    -rizu
    -gljive

salatu

i zivio

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Ja ovako radim taj kolač. Na dno se poslaže petit, u vodi se skuha narezano voće, sundrops daje jabuke, no meni je najbolji sa breskvama, kuhano voće se poslaže na kekse, u toj vodi od voća se skuha puding (upute kao za mlijeko), prelije preko voća i kad se ohladi staviti šlag. Mi ga znamo često raditi na moru, nevjerojatno je osvježavajući kad se vratimo sa plaže.
    breskve isto izrendas ili sta?
    koje voce moze jos?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    breskve isto izrendas ili sta?
    koje voce moze jos?
    , mogle bi i marelice

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Breskve narežem na komade, kao krumpir za musaku. Probala još jabuke, ananas, trešnje, nektarine, marelice....breskve i nektarine su mi najbolje. Mislim da bi išlo svako voće, naročito ono koje stavljamo i u kompot (ajme...to nisam jela od djetinjstva....).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure, puno hvala na svim savjetima, dok sam ja slijedeci put otvorila forum, gosti dosli i otisli, a rucak zavrsio u restoranu bilo je tako vruce da nisam ni imala snage kuhati...
    ali sad imam drugi problem. sutra opet imam goste i smislim neku super thai salatu, pravi recept za ove paklene dane, medjutim trebaju mi mango i avokado. inace toga uvijek imaju kod mene na standu s vocem i danas naravno nemaju. jel zna netko gdje ih sigurno drze? veliki konzum? merkator? bas nemam srece...a sve druge sastojke sam vec kupila

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da sam vidila da merkator ima i mango i avokado

bambalurina, kupila sam ipak jabuke, iako im je vec kraj, jer su mi breskve bile pretvrde nekako... a marelice , njih cu ovako pojesti, zao mi za kolac iskoristiti ih

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tridesettri, mogla bi podijeliti taj recept salate sa nama.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uh malo je podulji recept...odoh sad u potragu za mangom i avokadom, a kad se vratim napisat cu recept

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mango i avocado se uvijek moze naci u Metrou. Egzoticne sastojke je manje vise nemoguce nabaviti u HR, mi ih nabavljamo u Munchenu :/

Nama je ova Tajlandska salata jaaaaako njami:

Sastojci
    15 dkg Nezrelog mangoa
    2 kom 'Birds eye' cili feferona
    5 Sjalota (moze i mladi luk)
    1 Luk (narezan na fine kolute)
    Svjezi korijander

Za umak
    4 velikih zlica soka od limete
    1 velika zlica secera
    2 velike zlice ribljek umaka (fish sauce)
    1 velika zlica sesamovog ulja

Narezati i pomjesati sve sastojke i pretresti u zdjeli (ne mjesati!).
    Skuhati kozice, ocistiti i sloziti na ohladjenu salatu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a moj se kolac hladi u frizideru mmm :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

takav i ja radim samo dolje stavim biskvit (obični, žuti).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zrinka, jel kolač planuo?

...i kakvi su utisci?

zanima me jer zvuči jako dobro, pa bi se bacila u kuhanje

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super
    lagano, osvjezavajuce, skroz dobro
    stavila sam samo 10 dkg secera pa nije preslatko , to ja kao na dijeti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •