Lijep pozdrav svima. Evo ovako da iznesem situaciju. Ispricavam se odmah ako bude duzi tekst, ali da vam pokusam sto bolje objasniti moram tako. Imam dvoje djece i u po meni savrsenom braku sam. Prije 2 godine smo se preselili iz jednog mjesta u drugo i tu je poceo problem sa kceri. Naime u mjestu gdje smo prije zivjeli je odrasla, zivjeli smo 8 godina tamo. Imala je prijatelje i u skoli i izvan skole i bila je jako drustveno dijete, vesela i razigrana djevojcica koja se nije sramila nikoga i nicega. Kada smo se preselili ona se pocela povlaciti jako u sebe. Znaci promjenila je skolu, nova sredina, nepoznati ljudi. Kada je ovdje krenula u skolu jos je nekako i funkcioniralo sve sprijateljila se sa par curica iz skole i bilo je ok. Ali te cure su godinu dana starije od nje i (posto je ovdje samo podrucna skola od 1-4 razreda) krenule u 5-i razred osle u maticnu skolu, a ona je jos ovdje i gubi kontakt s njima. Sada nema uopce vise prijatelja, povukla se skroz u sebe, sada vec toliko da jako jako malo komunicira cak i s nama ukucanima. Ne znam kako da joj pomognem da se opusti i sprijatelji se. Znaci svi moji pokusaji razgovora da se mora opustiti, a ne bjezati od druge djece ne vrijede. Molim vas da mi dati savjet sta bih mogla uciniti da se ina malo opusti. Psiholog mi je bas zadnja opcije ukoliko joj ja ne uspijem pomoci