tanja_b prvotno napisa
Moram priznati da potpuno razumijem tvoju djevojčicu.
Selidba je već sama po sebi bila velika promjena u njezinom životu, naročito ako ste - ako sam dobro shvatila - preselili iz veće sredine u manju. Društvo koje si je uspjela stvoriti nakon godinu dana se raspalo. Nije čudo da se sad osjeća izgubljeno.
U maloj sredini je puno teže uklopiti se u već postojeću skupinu. A jasno mi je da ni izvanškolske aktivnosti tu ne igraju nikakvu ulogu jer jednostavno nema tolikog izbora (a da i ima - opet su ista djeca u pitanju koja joj dolaze u kombinaciju).
Imam dojam da vam učiteljica baš neće biti od pomoći po pitanju zbližavanja s djecom u školi.
Na tvom mjestu ja bih je ohrabrivala da izgura još ovu školsku godinu do 5. razreda kad će i ona krenuti u matičnu školu, otvorit će joj se nove mogućnosti i tamo će lakše naći društvo. Manje je vjerojatno da će se ponovo zbližiti s društvom od prošle godine, ali vjerojatno će naći droštvo svojih vršnjaka. Do tada, samo polako - ako uspije ostvariti kontakt s nekim u blizini - super, ali ako ne, ja je ne bih prisiljavala na druženje.