Citiraj Neve prvotno napisa Vidi poruku
...a rubovi su ostali povišeni poput ograde... izgledao je kao bazen u koji sam nalila ganashe kremu.. radi se o čokoladnim kockama u koje idu 4 jaka, 4 žlice brašna, čokolada i maslac i malo praška za pecivo.
Tijesto se u pečenju abnormalno napuhalo da bi se na kraju totalno ispuhalo, osim na rubovima... Da li je to normalno??? Gdje sam pogriješila??
U receptu je maslac, znači da ti to nije biskvit. To je miješano tijesto. Tučeš maslac sa šećerom, oa dodaš jsja, brašno pomiješano sa praškom za pecivo (to je bitno promiješati na suho) i kakao. Sve smiksaš u homogenu masu. Uliješ u namašten kalup i pečeš na 180°
Ne bi smjelo biti problema ako tako radiš.
Biskvit je nešto drugo, isto ima točna pravila i idu samo čvrsto tučeni bjelanjci, tučeni žutanjci, brašno i šećer. Kakao može, ali ni masnoća ni prašak za pecivo ne može.