Di7 prvotno napisa
Pa upravo to me i muči. Što njoj iz meni neshvatljivih razloga, on postaje uzor.a Kažem, nikad joj nisam ni birala ni branila prijatelje. Ali to je u redu ako su prijateljstva, a ne ako se pokušavaju usvojiti njihova ponašanja (koja ja ne smatram dobrim ni poželjnim) kako bi se valjda to društvo impresioniralo ili šta već. Razlika je velika. Jer sad smo došli do toga da se njoj ništa neda zato jer eto taj i taj prijatelj/prijateljica to ne rade/ne moraju pa eto zašto ona mora. Zašto bi morala učiti, ako i bez toga može dobiti 4, iz nekih predmeta čak i 5, a xy je dobio 1 pa mu roditelji nisu ništa rekli.Zašto bi ona trebala pospremiti suđe, ako xyz doma ne mora ništa raditi. Zašto ona ima ograničenje na mobu a xy može biti cijeli dan i nitko ne kontrolira sadržaj...
I najviše me čudi što ona teži odobravanju od djece kojima su oni koji imaju petice "dosadni štreberi koji vole školu", a na nedajbože kakav komentar da je pročitala neku knjigu komentari "kak ti se da, to je dosadno" jer valjda bolje da je visila na tiktoku....
Ne znam, i ova korona je sve zakomplicirala i svi već valjda pucaju po šavovima, ali zar stvarno previše tražim kad želim da moje dijete iskoristi svoj potencijal, a ne da ga se srami jer eto neće valjda biti cool prema prema principu vrijednosti nekog vršnjaka