Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
Nema veze s pitanjem otvaračice teme ali kod nas je "problem" taj da mladje dijete "kopira" starije iako su stvarno totalno razliciti tipovi. I stvarno ne bih voljela da nastavi u tom smjeru, odnosno nadam se da ce "pregristi" i krenuti svojim putem.

Sirius, kći ti je prava mudrica
Moj je mlađi "pregrizao" pri upisu u srednju školu - otpilio je i bratov primjer i moje sugestije (nije mu padalo na pamet upisati mioc ili opću gimnaziju) i otišao u tehničku školu, što se pokazalo odličnim izborom za njega. Rekao je da želi imati struku nakon srednje škole, za svaki slučaj...

Rasplet situacije (za sada): ne samo da ima struku, nego su mu ponudili i stalni posao u informatičkoj firmi, ali je odbio s argumentima da ne želi izgubiti studentska prava i stem stipendiju. Morali su naći modus da ga zaposle preko studentskog ugovora i to je odradio. Sada uz studij (TVZ, računarstvo) vrti i posao. Ne znam kako će ići, jer je to tek nedavno krenulo. Pristao je na pola radnog vremena, jer je ocijenio da toliko može uz redovni studij. Nismo se miješali. Mislim da ne bi ni dozvolio da smo pokušali, ali očito zna što radi.

Koliko sam se samo žderala zbog njegovih odabira, bolje da se ne prisjećam, ali eto - MI smo bili ti koji smo pregrizli i pustili ga da napravi kako misli da je najbolje. Očito je to povjerenje bilo jako važno. Za sada je dobro. Kako će ići dalje - vidjet ćemo.