Pokazuje rezultate 1 do 50 od 254

Tema: Prevelika očekivanja od djeteta?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Osim izbora konkretne srednje škole, mogu razumjeti dosta razmišljanja iz prvog posta, a i doživjela sam slične situacije. I moj je stariji sin prije polaska u školu odgovarao opisu djevojčice iz prvog posta, a onda je tijekom školovanja sve više gubio želju za učenjem i ambiciju. Je li to do sustava ili promjena njegove osobnosti, ne bih sad puno razglabala. Meni je jako žao zbog želje za učenjem jer se sjećam dječačića koji u krevetu oko sebe ima otvorene dječje enciklopedija i rječnike i sam čita i proučava i vidim sad momka kojem je sve školsko dosadno.
    U jednom razdoblju mu baš ništa nije bilo privlačno osim digitalnog svijeta i to mi se baš nikako nije sviđalo. Sad se cijeli dao u sport i to me veseli, iako je škola i dalje zadnja rupa na svirali, a ocjene daleko od briljantnih.

Dok je bio tako nekakve dobi, oko desetak godina, imao je i on dojam da jedini on ima obaveze izvan škole (a nisu to bile nekakve obaveze, jedan sport za koji nije morao ni ići na sve treninge, a kamoli utakmice) i onda je često kukao kako su svi slobodni, a on jedini nije. Uz to što se to pokazalo netočno, jer su i drugi imali aktivnosti samo on nije znao za njih, objasnili smo mu slično kako su forumašice već pisale - da je svaka obitelj za sebe i da je ovako u našoj obitelji.

Visoka očekivanja imam i ja: da se trenira jedan sport koji se izabere u rujnu i onda se mora pohađati do lipnja, da se uči jedan strani jezik osim engleskog, da se uči/vježba za najavljena ispitivanja i provjere, da je ograničeno vrijeme na ekranima, da se sudjeluje u kućanskim poslovima.
    Da su se odlučili za glazbenu, ne bih inzistirala na sportu.
    Slažem se. Posebno sa ovim zadnjim, ali meni to ni nisu visoka očekivanja, više normalna.
    Normalno mi je da sudjeluje u kućanskim poslovima jer je član kućanstva, a ne gost.
    Normalno mi je da osim hrvatskog i engleskog uči još jedan strani jezik koji si je sama mogla odabrati (tim više što joj engleski maltene prvi jezik ko i hrvatski)
    Sport si je odabrala sama, pa ne treba u glazbenu. Ali da ju sport ne zanima inzistirala bih na glazbenoj vjerojatno.

I još ima vremena na pretek za igru i druženje, putovanja, kampove i što sve ne.

Samo mi je eto suludo to da bi ona sad radije odabrala gledati youtubere ili tiktokere kako snimaju nešto iz svog života ili pak obične gluposti nego da uživa i proživljava nešto novo u svom životu, da ide na planinarenje, jedrenje, što god... To mi je ravno tome da bi radije na ekranu gledala kako netko jede sladoled nego digla guzicu i otišla u slastičarnicu i kupila sebi i jela sladoled.
    Ali valjda je to samo faza. Nadam se
    Posljednje uređivanje od Di7 : 04.05.2021. at 14:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •