Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Kampanjci su ljudi koji uz minimum truda postižu maksimalni efekt
Ja sam jedan neizlječivi kampanjac, i s godinama sam naučila da je to sasvim OK način funkcioniranja, jednom kad naučiš u kojem točno trenu je apsolutno zadnji tren za krenuti u kampanju Ostatak vremena gubim vrijeme i pokušavam se kakti natjerati početi raditi ali ne baš s voljom i bez nekog realnog vjerovanja da ću se pokrenuti. Nema mi goreg nego kad imam u danu 3h posla - onda ne odradim ništa. Mora biti bar 10h posla za odraditi, onda se tek prihvatim posla kako spada. Jednostavno, ide mi na živce monotoni tempo, nema adrenalina, nije zabavno, nedostaje da na kraju impresioniram samu sebe kako sam ipak i opet uspjela

Ima inače i teorija da su lijeni ljudi pokretači napretka - ali o tome drugom prilikom

PS - djecu pokušavam naučiti da ne budu kampanjci. Ne znam u stvari zašto. Valjda zato što svi trube da ne treba biti kampanjac...
Eee, ovo podebljano je majka svih mudrosti kampanje
I ja mislim da su lenji ljudi pokretači napretka . A mislim i da neko mora biti i menadžer i direktor i glumac pa i političar, jbg.

Godinama sam mislila da sam lenja jer sam masu učenja odrađivala kao kampanjski i razvlačila do tog čarobnog apsolutno zadnjeg trena. Onda sam shvatila da, ako ja sa svojom "lenjošću" i "kampanjom" postižem i da gradivo sasvim razumem, i sistematizujem, i zapamtim stvarno dugoročno, čak mereno godinama i desetinama godina- a pri tome još nepogrešivo prepoznajem taj zadnji tren - onda mora biti da je to jednostavno moj optimalni način učenja.
Zapravo je stvar u tome da sam puno toga pamtila na samoj nastavi, a dok sam se kao razvlačila i otezala sa učenjem zapravo sam mozak odmarala i sređivala utiske za udarni period kampanje. I gomila kreativnog posla se često odrađuje tim tempom- nekad ništa, nekad 10 sati dnevno.
A zašto učiš decu da ne budu kampanjci- pa zato što verovatno TEBI ide na živce njihovo učenje koji je zadnji tren u kome ćeš još stići- u svakom slučaju ovo nervira MENE kod mojih. Ali moram reći da moji brzo uče kao i mater :D.