Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
Ma ja mislim da će vrijedna djeca postati vrijedni ljudi, radili ili studirali ovo ili ono. Problematičnije je s lijenim kampanjcima lovcima na krivine.
Zanimljivo mi je čitati razne priče i životna iskustva. Oko mene nema puno raznolikosti, oni koji su studirali uglavnom su završili faks, velika većina radi u struci, oni koji ne rade u struci opet rade neki VSS posao do kojeg bi ipak teško došli da nisu završili neki faks.
Jako malo poznajem ljudi koji su nakon trogodišnje škole spletom životnih okolnosti napravili čudo i stekli bogatstvo. Ali par ih poznajem. I zanimljivo, oni smatraju da je obrazovanje jako jako bitno i jako potiču obrazovanje svoje djece, unuka....
Ti ne živiš u Dubravi?

Znam preko nekoliko obitelji u kojima oboje roditelja ima trogodišnju srednju školu (obično trgovačku) i koje danas financijski bolje stoje od mene i MM-a, oboje s faksom.
Mislim, ruku na srce, mnogi od njih stoje bolje ne zbog “pravog puta”, nego zbog snalažljivosti... sive ekonomije, rada na crno, plaćanja bez PDV-, je l te... građenja nekretnina mimo ionako tada nepostojećih ili labavih propisa, dosta nasljeđivanja - što nekretnina ili zemljišta, što nekog obrta koji nastave, a bome ima i nasljedivanja radnih mjesta (holding je l te i sl.)... nadalje “ziđanje” nekretnina do svake međe je omogućilo da se imaju i podstanari što nije zanemariv mjesečni prihod...

Znam da sada ovaj moj post zvuči bljak... ali frizerka koja u maminom dvoristu ima ozidani mali prostor za salon i nikada ne izdaje račun, vozač tramvaja (Ajde to je stvarno stresan posao), konobar u lokalnom popularnom kafiću i trgovkinja u DM-u, svi bez stambenih kredita - žive isto, a kad uspoređujemo stambene kvadrate i daleko bolje od MM- i mene. On i ja si npr. ne možemo priuštiti stan od 200 kvadrata, a svi ovi ljudi žive u prostorima od 200 kvadrata.
Ali istina, to je uglavnom “hrvatska priča”, a možda i “Dubrava priča”, i što je najbolje moje dijete odrasta u njoj, i nije blesav, i nije jednom rekao “oni nemaju fax, a imaju više od vas”.