Pokazuje rezultate 1 do 50 od 254

Tema: Prevelika očekivanja od djeteta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jer ja to gledam na ovaj način... ok je sine ako želiš završiti tu strukovnu školu i baš ti se sviđa ta struka ili zanimanje, i voliš ili želiš to raditi, ali moraš znati da ćeš pola vremena morati raditi na crno i ne prijavljivati sve što radiš ako želiš uspjeti od nule.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa zar postoji neka razlika u utaji poreza ovisno o stupnju obrazovanja?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ne.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne, ali BB je napisala ako sin želi strukovnu školu i zarađivati da će morati raditi na crno. Frizerka koja da bi zaradila, naravno radi na crno.

Ja sam VSS, a MM je SSS. Ima 500 kn manju plaću ( s tim da nemam malu plaću) od mene i radi pošteno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ali BB je napisala ako sin želi strukovnu školu i zarađivati da će morati raditi na crno. Frizerka koja da bi zaradila, naravno radi na crno.

Ja sam VSS, a MM je SSS. Ima 500 kn manju plaću ( s tim da nemam malu plaću) od mene i radi pošteno.

Pa upravo tako netko sa SSS itekako može zaraditi dobru plaću poštenim radom, pogotovo ljudi koji krenu u poduzetničke vode za koje ti trebaju specifične vještine, kreativnost i sl.

No to i dalje ne mijenja činjenicu da će većinom visokoobrazovani ipak imati veća primanja kroz život. Puno veći dio visokoobrazovanih od ljudi sa SSS. Izuzetaka naravno uvijek ima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.05.2021. at 12:59

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam to htjela reći, da i frizerka koja kreće od totalne nule, nema svoj prostor... i keramičar koji nije naslijedio uhodani i stabilni obrt... nego oboje kreću od ničega, nemaju svojih zaposlenih... u Hrvatskoj je vrlo vjerojatno da će svoj posao na noge postaviti tako što će prvih x godina raditi na crno u većem ili manjem omjeru.

A naravno da se to radi bez obzira na stručnu spremu, i da će to raditi i veći poduzetnici i da ogromne korporacije imaju svoje fore i fazone izbjegavanja raznih poreznih nameta... ali sam danas upikla u SSS poduzetnike.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako sam shvatila poentu nemaš tako širok izbor dobro plaćenih poslova sa VSS u kojima bi utajila porez tako neprimetno kao sa SSS? Obično su arhitekte, doktori, privatne škole i sl. prilično uočljivi, moraju prijaviti bar deo poreza? Ili sam ja u zabludi
    Aha, sad vidim šta mitovski piše.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 07.05.2021. at 12:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •