Pokazuje rezultate 1 do 50 od 254

Tema: Prevelika očekivanja od djeteta?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Di7 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    Naravno da sama bira prijatelje, ne ulazim u to ako se ne radi o nekom problemu i jako lošem utjecaju. Kažem samo da joj ja ne bih odabrala te prijatelje, ne da sam joj ih zabranila. Nikad nisam ni jednu lošu riječ rekla o njenim prijateljima.

Naravno da ću ju isto voljeti bilo da završi u srednjoj za pomoćnog kuhara ili u MIOCU, ali ovdje se radi o djetetu koje ima potencijala i previše i želim ju naučiti da se trudi u životu. Želim za nju najbolje obrazovanje jer smatram da je to bitno. Bitno za nju i njen život kasnije. Zašto da se muči cijeli život jer sam joj u dječjem godinama dozvolila da uvijek bira lakši put i da se ne mora potruditi za ono što želi.
    Ona je odlikašica, no zadnjih par mjeseci pod utjecajem djece nju kao da je sram napisati ispit najbolje, jer "bravo 5" dobivaju samo "štreberi". To je ono što me izluđuje, što pada pod taj neki negativni utjecaj.

A što se tiče kućanskih poslova, to su stvari poput isprazniti mašinu za suđe, ili sušilicu, obrisati prašinu tu i tamo, i pospremiti za sobom stol. Stvarno mislim da to nije previše za očekivati, ona je član obitelji, a ne gost u hotelu.
    nisam čitala sve, ne stignem sad, ali ovo moram komentirati.

da, kažeš joj taman previše riječi o njezinim prijateljima kad kažeš da ti takve ne bi odabrala. pa TI za SEBE nemoj. nju pusti na miru.
    nećeš ju naučiti da se trudi u životu ako ćeš ti za nju postavljati ciljeve. ona sama mora naći svoj put, a ako je toliki kapacitet, sigurno će se snaći.
    poradi na njezinom samopouzdanju tako da je ohrabruješ da bude svoja i dosljedna a ne tvoja i ispravna. jer na kraju, bit će svoja, ali će se možda osjećati nesigurna i nedajbože nesretna jer je tebe razočarala.

za kućanske poslove se slažem, trebaju svi sudjelovati primjereno dobi, ali to mora postati navika, a ne obaveza jer se navike primjenjuju, a obaveze eskiviraju , naročito u godinama koje vam/joj slijede
    Posljednje uređivanje od babyboys : 11.05.2021. at 11:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •