Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Ali nekom logikom ako necije dijete ide na npr. (ajme sad me strah izgovorit matematicko hahaha) matem./jezicna/ina natjecanja odmalena i osvaja nagrade, pa bem mu jel ne bi svaki roditelj ponudio djetetu najbolju skolu koja se nudi za takvo dijete u tom njegovom podrucju interesa??
Ovo mi je baš zanimljiva rečenica, pa bih malo dolila ulja na vatru da tema ne zamre prebrzo
Matematička natjecanja - ok, postoje i za mlađu djecu. Jezična natjecanja (mislim na ona koja donose bodove za upis) postoje tek za najstarije osnovce, iz hrvatskog u 7. i 8. razredu, a iz stranih jezika samo u 8. razredu (tko je pratio, znat će da su se upravo zbog tih jezičnih natjecanja roditelji prošle godine jako bunili kad su ih naprasno ukinuli zbog epidemiološke situacije, jer su osmaši time izgubili jedinstvenu priliku).
Očekivalo bi se da dijete koje ide na jezična natjecanja u 7. i 8. razredu, pa još k tome i osvaja nagrade, ima afinitet i za tu vrstu škola, zar ne?
Frišku figu dobar dio ih - govorim o Zagrebu - na kraju ode u MIOC dakle, ne samo matematičari, nego i potencijalni lingvisti i jezičari. Ne svi, naravno, ali dosta njih, a pogotovo oni koji su osvojili neko od prva tri mjesta, dakle najbolji.

Priča o MIOCu već dugo nije priča samo o školi za matematičke genijalce. Nešto je drugo tu u pitanju. Pa me zapravo i ne čudi početni post na ovoj temi i smjer u kojem mama razmišlja. Jedini je problem što je s usmjeravanjem tog tipa krenula prerano - jer 4. razred je zaista jako rano i normalno je da većina djece u toj dobi ni ne zna koje srednje škole postoje. Saznat će na vrijeme.