Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 132

Tema: Topik o vinima na roditeljskom forumu :)))

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A ni slucajno casa od linolade za vino, to je grijeh
    Najdraza mi je jedna casa koju san dobila u Im na njihovom festivalu vina "cvit razgovora", lipa, tanka, visoka... Razbila sam je
    Ali imam drugu vinsku casu, casa mora bit fina, isto kao sta za kavu imam najdrazu salicu (onu najvecu )

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To sa čašama je već level 2, ja čak znam nositi na godišnji kutiju vinskih čaša ako nisam sigurna da će ih biti u apartmanu
    Nije to snobizam, bar ja to tako ne gledam.
    Stvarno nije svejedno, i nije izmišljotina da vino jednostavno nema isti okus kad ga piješ iz tih čaša, nije to ni zbog debljine stakla/kristala, nego zbog kuta pod kojim se vino ulijeva u usta i na jezik. Zato su i različiti oblici čaša za bijelo i crno vino, jer je bitno kako vino klizne na dijelove jezika na kojima su 4 glavna osjetila - ona za slatko su na vrhu jezika, za slano odmah iza toga, isto na prednjem dijelu jezika, kiselo uz rub jezika i na nepcu, a za gorko na korijenu jezika i nepcu.
    Za stalak se drži kako se dlanom ne bi grijala čaša skupa s vinom u njoj, kao i da se ostavljaju packe koje kvare vizualni dojam.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Uletila Ginger nakon dugo vremena s vjezbacica na vino Zivjela!

Iz Linolada case ni vodu ne pijem.. Trnci me prodju kad vidim mamu da pije vodu iz salice. Sta s, i ja sam snob. Samo fino tanko staklo. Jedan ormar je samo za case. Zeljezni sa zasunom protiv djece.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jos dok smo gradili nasu ljetnu kucicu i godinama spavali u satoru (kasnije na roh bau prasnjavom podu), case za vino su uvijek bile s nama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dajte me prosvijetlite - pinot je burgundac?
    Išla sam tek sad čitati sve od početka pa da ti odgovorim - zapravo da, bez obzira što je to i zemljopisno ime, često se pod burgundac misli baš na crni pinot jer je Burgundija dominantno zemlja crnog pinota (od crnih vina, od bijelih imaju uglavnom chardonnay).

i to je glavna razlika od Bordeauxa, gdje se, za razliku od monosortnih vina Burgundije, rade uglavnom kupaže, odnosno miješa se više sorti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Od kontinentalnih vinarija volim vinariju Korak (Plesivica). Bijela vina su im odlicna i macerirana bijela isto, a od baranjskih mi je drag Josic.
    Korak ima odlična vina, potpisujem.

Peterlin je spomenula škrlet, i ja ga obožavam! Prekrasno svježe vino, najbolji mi je trenutačno od Mikše.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Sad razumijem zaśto misle da sam snob, jer me pomisao na npr. baš tebi preporučeni Le Roc u Linolada čaši... uznemirava
    Bez brige, imam ja i žensko društvo za to. Ali doma takve stvari ne doživljavam...

Dok je moj pokojni prijatelj hodao po svijetu, puno smo više držali do toga. Izlazili smo, obilazili izložbe vina itd... A onda su došla djeca i taj svijet mi se izgubio. Možda se vratim, ali teško... To ti je kao i haljine i štikle, kad čovjek to prestane nositi, povratak nije lagan.

A za psihoterapiju imam babinjak jednom tjedno, gdje netko drugi brine o lijepim čašama, posuđu i odgovarajućem vinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno nije svejedno, i nije izmišljotina da vino jednostavno nema isti okus kad ga piješ iz tih čaša, nije to ni zbog debljine stakla/kristala, nego zbog kuta pod kojim se vino ulijeva u usta i na jezik. Zato su i različiti oblici čaša za bijelo i crno vino, jer je bitno kako vino klizne na dijelove jezika na kojima su 4 glavna osjetila - ona za slatko su na vrhu jezika, za slano odmah iza toga, isto na prednjem dijelu jezika, kiselo uz rub jezika i na nepcu, a za gorko na korijenu jezika i nepcu.
    Za stalak se drži kako se dlanom ne bi grijala čaša skupa s vinom u njoj, kao i da se ostavljaju packe koje kvare vizualni dojam.
    počet ću voditi bilješke

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sad razumijem zaśto misle da sam snob, jer me pomisao na npr. baš tebi preporučeni Le Roc u Linolada čaši... uznemirava
    nisi jedina
    vino iz neadekvatne case jednostavno nema isti okus.
    i kad si sama doma natocim, uvijek pazim na casu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    Uuuu tema za mene
    Ja volim bijela vina, crna ne pijem. Sram me rec al neman pojma sta volim,
    X
    iako potječem iz duge loze vinopija

Ipak, ima jedno vino koje mi je jako fino, Mala nevina (https://www.miva.com.hr/asortiman/proizvod-800)

Al najviše volim naše domaće vino, koje radi MM (kupi mošt, sorte škrlet i onda smiksa na svoj način). Jako je pitko i svi ga hvale da mu je odlično.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To sa čašama je već level 2, ja čak znam nositi na godišnji kutiju vinskih čaša ako nisam sigurna da će ih biti u apartmanu
    Nije to snobizam, bar ja to tako ne gledam.

Istina, ja sam jednom i na piknik nosila case, zamotala ih u kuhinjske krpe :skartoc:

Cak nijednu nisam razbila!

Super tema, ja sam pocela vodit i dnevnik pijenja posipa tzv posipijada :D s ocjenama i komentarima jer nerijetko zaboravim kakvo mi je koje bilo pa kupim par puta isto, a lose

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pijem uglavnom bijela, crna jako rijetko, baš mi mora doći gušt.

Isto ne volim baš plavce i te trpke, super mi je gorespomenuti Korlat Syrah i Laguna festigia cabernet.

Vodim se omjerom cijene i kvalitete - imam dojam da za naša crna treba ipak izdvojiti koju kunu više u odnosu na čileanska ili npr australska istog ranga.

Zadnje dopadljivo crno mi je bilo Montes Twins Cabernet sauvignon, mislim da je čileansko, oko 60 kn.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, ja sam jednom i na piknik nosila case, zamotala ih u kuhinjske krpe :skartoc:

Cak nijednu nisam razbila!

Super tema, ja sam pocela vodit i dnevnik pijenja posipa tzv posipijada :D s ocjenama i komentarima jer nerijetko zaboravim kakvo mi je koje bilo pa kupim par puta isto, a lose
    u vrijeme zatvorenih kafica ove zime, druzili smo se po setnicama uz rakije ili vino. obavezno su se nosile staklene case, nismo vise pubertetlije da pijemo iz plasticnih casa

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Haha slazem se, imas li bolju ideju za nosenje casa od zamatanja u krpe pa u kutiju? Nije bas prakticno :D

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne, isto tako smo nosili

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Najbolje čaše za vino su Zalto čaše.

https://vina-acrobat.hr/proizvod/zal...rt-11200-casa/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Haha slazem se, imas li bolju ideju za nosenje casa od zamatanja u krpe pa u kutiju? Nije bas prakticno :D
    Pa to nije neka nuklearna fizika - sačuvaš si kutiju za to: https://www.mall.hr/case-za-vino/ban...t-800-ml-6-kom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neću kvariti topic, ali postoji razlog zašto ja doma ne koristim fine čaše za vino...

Još u mladosti (prije 1990) navukla se moja ekipa na kojekakva (u ono vrijeme) egzotična vina tipa Alžir i Južna Afrika, ali i kojekakva europska razna... Zeleni velkliner u Grazu
    Malo je to izmaklo kontroli. Brzo sam prokužila kamo to vodi i presjekla za sva vremena, vino i čaše, sve do udaje, kad je vino opet dobilo pristup u kuću. Sada - doma je za mene mjera ona spomenuta čaša od linolade. Druga stvar je kad sam negdje vani s društvom, kad netko drugi servira, brine o tome da je na pravoj temperaturi i slično. Doma - nula bodova. Osim toga - klimakterij je donio svoje, nema ŠANSE da popijem bilo kaj, čak ni kupinovo vino koje sam prije obožavala i pila za poboljšanje krvne slike.

Natrag na temu:

Baš sam jučer gledala kaj ima doma - mm je obožavatelj Zweigelta, ima neki austrijski, rose. Od bijelih - Krauthaker graševina.

Sad ću još jednu stvar napisati - meni je doma vino prije tehnološka sirovina nego namirnica za samostalnu upotrebu. Vino koje čovjek ne bi popio nije dobro ni za gulaš, pa je trenutno otvorena Krauthakerova butelja za te svrhe. Nitko od nas ne pije gemište, ali trebam ga za kuhanje.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

davno je moj otac rekao da ako vino nije dobro, nije ni za bevandu ni za gemist, a ako je dobro, zao mu ga kvarit pa pije cisto
    lose vino, ako se zalomi, ide u slivnik

ali peterlin, na stranu tvoji razlozi, pokusaj doma popit vino iz prave case, pa iz linolade, vjerujem da nikad vise neces posegnuti za linoladom

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo dibidusa. Zašto su čaše bitne?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    davno je moj otac rekao da ako vino nije dobro, nije ni za bevandu ni za gemist, a ako je dobro, zao mu ga kvarit pa pije cisto
    lose vino, ako se zalomi, ide u slivnik

ali peterlin, na stranu tvoji razlozi, pokusaj doma popit vino iz prave case, pa iz linolade, vjerujem da nikad vise neces posegnuti za linoladom
    Nije cilj ne posegnuti za linoladom, cilj je ne posegnuti za vinom

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nije cilj ne posegnuti za linoladom, cilj je ne posegnuti za vinom
    aha, ok. mene vino iz linolade ne privlaci i odbija, ali i casa vina mi je vise nego dosta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ima cijeli niz razloga - vino se mora servirati na određenoj temperaturi. Zato čaša ima nogicu, da rukom ne griješ sadržaj (bla bla). Čaša ima onu krivinu (trbušasta) da se unutra zadrži miris, mora biti tanka...

Ima i cijela nauka iz kakvih se čaša što servira - ne samo crno i bijelo, nego i desertna vina i posebna (kasna berba, ledeno vino...)...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

aha, ok. mene vino iz linolade ne privlaci i odbija, ali i casa vina mi je vise nego dosta
    Napisala sam negdje gore - bratemili, da sam nastavila piti onako kako smo se navukli negdje 1989-90, danas bi bila alkoholičarka ili pokojna. Napisala je Svimbalo negdje na početku da s prijateljicom popije butelju. E, tako sam i ja svojevremeno + zaključila da to mora prestati... Imam način (ne baš spretan, ali funkcionalan) da se obuzdam. Neprimjerena čaša je dio toga.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.05.2021. at 08:24

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidim da vas puno ne voli plavac.Meni je najdraži. Zlatan plavac Plenković, Ivan Dolac, Tomić.
    Od bijelih Kozlović malvazija.
    Nismo doma baš neke vinopije, ali kad pijemo onda je to uvijek neko finije vino iako se i od jefrinijih zna naći jako finih.
    Vino piti iz čaše za linoladu je svetogrđe , veliki ne ne zbog sto razloga. Prvo što nije gušt, nije to taj čin ispijanja, a ovo sve ostalo zašto je Peterlin objasnila.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

https://vinarija.com/63-uloga-case-u-dozivljaju-vina

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Napisala sam negdje gore - bratemili, da sam nastavila piti onako kako smo se navukli negdje 1989-90, danas bi bila alkoholičarka ili pokojna. Napisala je Svimbalo negdje na početku da s prijateljicom popije butelju. E, tako sam i ja svojevremeno + zaključila da to mora prestati... Imam način (ne baš spretan, ali funkcionalan) da se obuzdam. Neprimjerena čaša je dio toga.
    Ne vidim ništa loše da se povremeno u dvoje popije butelja. Jednom mjesečno ili jednom u 2 mjeseca. To je po meni čak dobro za psihičko zdravlje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od domaćih crnih vina Zlatan plavac grand cru, a od stranih Sassicaia. godište 2015. Je najbolje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim ništa loše da se povremeno u dvoje popije butelja. Jednom mjesečno ili jednom u 2 mjeseca. To je po meni čak dobro za psihičko zdravlje.
    Ja sam i nešto blaža, prema sebi samoj i ne vidim problem u butelji podijeljenoj u dvoje i dva, tri puta mjesečno. Pritom nisam razmatrala učinak na psihičko zdravlje, nego mi je jednostavno fino

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

butelja u dvoje to je 3,5 dl vina, to fakat nije puno za jedno druzenje tjedno

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme, raketna znanost.
    Pijem samo plavac. Ali bambus. Ne mogu piti vino samo.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme, raketna znanost.
    Pijem samo plavac. Ali bambus. Ne mogu piti vino samo.
    ajme svetogrde, jos vece od vina iz linolade
    jednom davno, na nekoj sluzbenoj veceri u parizu, jedna cura je ulila colu u vino. dobro da ju nisu iz restorana izbacili

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ja ne mogu bambus, vina koja se koriste za bambus su jeftinija crna, čisti šećer. Kad već spominješ plavac, to je vjerojatno nešto tipa Miličić.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bambus smo pili u srednjoj, sad bih prije umrla nego to ponovila

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

X

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

isto. Colu inače ne pijem, ali ne mogu ni zamislit onaj okus cole i vina...fuj.

Nedavno smo se ja i frendica smijale kako smo u srednjoj pili Ribar s colom, a sad biramo samo fina i skuplja vina. Prestara sam da bih pila jeftin o vino, a pogotovo pomiješano s colom.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam i nešto blaža, prema sebi samoj i ne vidim problem u butelji podijeljenoj u dvoje i dva, tri puta mjesečno. Pritom nisam razmatrala učinak na psihičko zdravlje, nego mi je jednostavno fino
    Htjela sam biti 'politički korektna' na ovom roditeljskom forumu . 2-3 puta mjesečno je također i više nego u redu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ah, bambus U mladosti sam ga popila na hektolitre, ali to je bilo onda kada bismo, i da smo imali para, radije kupili 10 litara kemije iz nahuje vinarije, nego 0,75 dobrog vina.
    I sad mi je bambus OK na roštilju gdje se toči neki otrov iz mjehura. Al kad se moj brat maši boce kole da oplemeni plavca iznad 50 kn, izbijem mu je iz ruke kung-fu potezom.
    Posljednje uređivanje od Argente : 07.05.2021. at 10:39

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo bi i moj matori rekao
    Al kad ti tata provede radni vek među vinogradima, vinogradarima, vinarima i vinima Fruške gore, pa još obilato i redovno konzumira plodove svog rada, ili postaneš alkos ili te prođe ljubav ka vinima u ranoj mladosti, kao mene.

A meni najlepše vino je ono koje popiješ sa 16 godina u junskom zalasku sunca, iz Navipovih "kristal" čaša, kako smo ih zvali, usred vinograda i doneseno tog časa iz 30 godina odstojalog hrastovog bureta iz hladnoće vinskog podruma naše blage Fruške gore. Nemam pojma koja su to vina bila, i bela i crna, muskatna, ali ništa posle nije imalo tu boju, prozračnost, miris i kompletni ugođaj mladosti i slavljenja.
    (Bila je samo neka prozaična degustacija na koju me je tata poveo jer tog trenutka nisam imala pametnijeg posla, među preplanulim ciničnim vinogradarima i cerekavim sezoncima - ali ostanu tako neke sitnice neočekivano u sećanju).
    Probala sam puno dobrih vina ali odavno, generalno ne pijem jer mi je čaša više nego dosta, par puta godišnje za slavlja otvorimo neku poklonjenu bocu i to je sve.

I najlepše pivo sam popila natočeno direktno iz bureta u Bačkom Petrovcu, gde je državni Institut za hmeljarstvo, kad su nas studente ljubazno ponudili da verifikujemo kvalitet proizvoda .

Nemam neke posebne favorite, jedino što me odbija je loše vino, nasumporisano i kiselo, a desi se da tako iznenade i naši nekad kvalitetni proizvođači, pa ih ne bi reklamirala. Nemam ništa protiv vaših primorskih vina, nikad ne pravim bevandu od njih, to mi je šteta...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj pulinka kad si spomenula Frušku goru, odmah sam se sjetila Kovačevićevih vina. Jednom smo stali u toj vinariji na proputovanju u Novi Sad i nikad je nisam zaboravila

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pulinka, ovo ti je najpoetičniji post koji si ikad napisala!
    Onda u vinu nije istina, nego inspiracija.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hehe ima Fruška dobrih vina i vinarija, ali naravno da kvalitet vina varira od godine do godine pa bude nekad i lepih i ružnih iznenađenja .
    Ja sam se u studenskim danima navukla na lokalni bermet, po kao zaštićenoj recepturi, a zapravo svako stavlja u vino ono što misli da treba od aromatičnih travki. U jednom momentu su počeli stvarno da preteruju, i postalo mi je prejako i teškog ukusa. Ne znam dokle ih je posle receptura odvukla, nisam ga godinama potražila. To je kao domaća verzija vermuta, ali zapravo ukus uopšte nije isti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka, ovo ti je najpoetičniji post koji si ikad napisala!
    Onda u vinu nije istina, nego inspiracija.

Umem ja kad hoću , samo ne valja preterivati ni sa poezijom . Ja sam teški lokal patriota na svoj način...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Hehe ima Fruška dobrih vina i vinarija, ali naravno da kvalitet vina varira od godine do godine pa bude nekad i lepih i ružnih iznenađenja .
    Ja sam se u studenskim danima navukla na lokalni bermet, po kao zaštićenoj recepturi, a zapravo svako stavlja u vino ono što misli da treba od aromatičnih travki. U jednom momentu su počeli stvarno da preteruju, i postalo mi je prejako i teškog ukusa. Ne znam dokle ih je posle receptura odvukla, nisam ga godinama potražila. To je kao domaća verzija vermuta, ali zapravo ukus uopšte nije isti.
    Opa, ja sam mislila da je bermet autohtono samoborsko piće, koje ima neke neodređene veze s Napoleonovom vojskom, i da ga nema na drugim mjestima.
    I volim ga jako, btw, Pavlinov posebno.

Potpiujem Juranu za tvoj prethodni post

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Opa, ja sam mislila da je bermet autohtono samoborsko piće, koje ima neke neodređene veze s Napoleonovom vojskom, i da ga nema na drugim mjestima.
    vidiš kako si poučan topic otvorila
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 07.05.2021. at 11:27

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I volim ga jako, btw, Pavlinov posebno.

Potpiujem Juranu za tvoj prethodni post
    Hvala obema, to je samo iskrena crtica iz života .
    Vidiš, a ja ne znam da postoji samoborski? Ali ne čudi me, verovatno postoji niz lokalnih verzija po vinarskim krajevima. Ovo je navodno još po Orfelinovoj recepturi, verovatno i u Samoboru tvrde slično, istina je da je još Orfelin u 18. veku nabrojao biljke koje idu u vino i postupak pravljenja, i da je njegov "Iskusni podrumar" bio popularan kod bogate gospode širom naših delova Monarhije. Inače je ta knjiga meni bila dovoljno živopisna da je svojevremeno pročitam, baš ima taj stari šarm onih viktorijanskih "uputstava domaćicama i domaćinima".

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pišem post, manje kao doprinos, više kao "pretplatu na temu".
    Osobna iskaznica:
    Pijem većinom iz odgovarajućih čaša. Dosad smo imali Leonardo, ali su se prilično porazbijale pa je muž kupio na akciji Riedel čaše u mivi. Nije da ih ne možemo platiti, al mi je muka pri ideji da moram paziti da se ne razbiju. Molila sam da dok smo sami pijemo iz starih Leonarda, imamo samo dva tipa, za bijelo i za crno (obične za Bordeaux), pa da nemam pritisak ako se razbiju.

Linolada - zbilja ne, držim za nogicu, al ima i čaša za vino bez drške. Moram priznati da nisam iz njih pila, al ni sama ne znam kako bih ju primila.

MM i ja jednu butelju popijemo u dvaput. Mi i jedno pivo dijelimo popola. Al dosta češće nego 2-3 put mjesečno. Za početak vikendom za ručak sigurno (nekad i pivo), to je već 8 puta. Pri čemu ja ne pijem dok jedem, nego kad sam pojela. MM pije i jede paralelno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Od crnih mi pada na pamet Syrah Korlat, pa i njihov Merlot, Dingač Skaramuča, Zicada Postup.
    Od bijelih Pošip Madirazza ili Zlatan Otok, Krauthaker Graševina mi je isto OK, malo mi je dosadno, al u redu.
    Ne volim desertna vina.

Zimi uglavnom crno, ljeti podjednako.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uglavnom, u našoj mjesečnoj košarici vino nije zanemariva stavka

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Od bijelih Pošip Madirazza
    Pošip mi je bio bezveze dok nisam otkrila Pošip Intrada od Luke Krajančića https://vintesa.hr/proizvod/krajancic-posip-intrada/

i Pošip Nericu https://www.vivat-finavina.hr/proizvod/nerica-posip/

ta dva su mi vrh vrhova, jedino se izmjenju po kvaliteti po godištima, nekad mi je bolje jedno, nekad drugo Nerica 2019. mi je još bolja od Intrade, ali već sljedeća berba može opet okrenuti stvar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •