Kombinacija sintetickih hormona mi je bila ocajna (flaster za abdomen, kombinacija estrogena i progesterona). Nisam primijetila nikakve promjene sto se tice simptoma (debljanje, uzasno los san, povisen resting puls i vrlo malo do nista valungi), a bila sam u nekakvom anksioznom bunilu, nisam znala ni objasniti sto me snaslo. Ovo je bio estradiol i norethindrone (CombiPatch). Uzas.
Nakon toga sam presla na 0.0375 mg estradiola (opet flaster) i oralni bioindenticni progesteron od 100mg i to mi je bilo ok. Onda sam (moderna!

) pocela krvariti. Prvo razbacano, a onda u nekakvim relativno predvidivim (ali bezveznim) ciklusima. Napravila sam detaljne UZV-ove, povadila krv... a kad ono, svi hormoni koji su bili otkazali poslusnost odjednom u boljem stanju nego 2010-11, prije prve trudnoce, kad su prognozirali vise nego vjerojatno ranu menopauzu zbog raznoraznih uzasa.
Sad sam opet u teen godinama (

) i imam Mirenu s obzirom da, ipak, nije bilo za ocekivati da cu imati redovite menstruacije i uzivati u razbacanim hormonima. Super mi je, nista mi ne smeta. Jos uvijek povremeno imam nekakav spotting, imala sam jednu "pravu" mengu (sto je ginekolog rekao da je bas super jer mi je Mirena stavljena uz endometrij od 3mm, sto nije problem, ali nikako ne steti da se oljusti i ode). Napokon ne dobivam 2-4 kile mjesecno, izmedju ostalog. A i nisam mentalno rastrojena.