Pokazuje rezultate 1 do 50 od 372

Tema: Perimenopauza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prosla perimenopauzu negdje u razdoblju od 39 - 42 godine, zavrsila s potvrdom menopauze. Pocelo je sa svim i svacim, nespavanjem, ubrzanijim pulsom, uzasnim dobitkom kila, stalnim osjecajem nenormalnog PMS-a, jednom menstruacijom od 40 i kusur dana, unutar koje sam, na samom pocetku, stajala pod tusem i krvarila do prekosutra (ako bih izasla iz tusa, curilo je niz nogu). Nakon toga rjedje menstruacije i onda vise nista. Nismo ih izazvali progesteronom, nije bilo endometrija, estrogen je bio nepostojec. Uzimala sam HRT oko godinu dana.

Nakon Moderne 1 & 2, pocela sam ponovno menstruirati i malo prije 44. rodjendana se sluzbeno vratila u perimenopauzu. Estrogen i FSH bolji nego s 32. kad su dijagnosticirali probleme s plodnoscu. Sad imam Mirenu i uzivam. Rijesila je prakticki sve probleme (ok, prvo prijateljica Moderna, a onda Mirena).
    Kaae, koliko ono nije dugo bilo "ništa više"? Kod tebe su je vjerojatno prerano proglasili (tu "potvrdu menopauze" - kod menopauze prave nema revivala).

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, koliko ono nije dugo bilo "ništa više"? Kod tebe su je vjerojatno prerano proglasili (tu "potvrdu menopauze" - kod menopauze prave nema revivala).
    Koliko sam mogla izdrzati bez HRT-a. 3-4 mjeseca nikakve menstruacije, bez ikakvih hormona. Onda 3 mjeseca pokusavanja izazivanja menstruacije, plus UZV koji je pokazao nepostojeci endometrij nakon 6 mjeseci bez krvarenja, plus krvni testovi s hormonima iz tamo neke dobne skupine 60+. Onda sam zasluzila HRT i dijagnozu. Nije se nitko cudio, s obzirom na povijest bolesti iz ranih tridesetih.

Ovaj zaokret (slucajno ili manje slucajno povezan s Modernom) je bio vise wtf od ovog prijasnjeg scenarija. Zavrsila sam svakako u nekim istrazivanjima, javljaju mi se tu i tamo i traze jos podataka. Zanimljivije njima nego meni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •