Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Krvarenje nakon Duphastona

Ribica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2026

Početno Krvarenje nakon Duphastona

Drage dame, možete li možda podijeliti svoja iskustva s Duphastonom te menstruacijom koja je uslijedila nakon njega? U prošlom sam ciklusu imala dva lagana krvarenja, a drugo je moja doktorica prekinula s korištenjem Duphastona. Rekla mi je datum do kojeg ga trebam koristiti. Dan prije zadnje tablete počela sam lagano krvariti, da bi na dan kada više nisam smjela uzimati Duphaston prokrvarila izuzetno obilno. Bol je 9/10, puno je krvi, uloške mijenjam svakih 45 minuta. Za bol uzimam Lupocet 1000 mg jer NSAID's ne smijem uzimati. Ja sam se u međuvremenu čula s doktoricom i rekla mi je da je obilno krvarenje moguće nakon prestanka korištenja Duphastona. Zanimaju me iskustva drugih. Ako ste bile na Duphastonu, što očekivati od krvarenja te kakva su vaša iskustva?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kao davni IVF pacijent, uzimala sam nekakve vaginalne gelove, isto progesteronske. Sjecam se da mi je u prvom postupku bilo strašno kad je nastupila menstruacija. Ali kod mene vjerojatno nije bilo samo zbog tog gela, jer je bila i neka mala beta izmjerena, koja je poslije pala. Nadam se da ce ti netko friskiji odgovoriti. Moje je bilo zbilja davno, ali nezaboravno bolno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako ja dobro kužim stvar, Duphaston nije sastavom sličan kao Utrogestan, ali ima istu funkciju - zadebljati endometrij da se očisti i da nema krvaruckanja nego da se napravi reset. Jel' dobro kužim da ti ga je zbog toga dala? Ako ti ga je dala zbog toga, onda on ima funkciju progesterona koji deblja stijenku maternice (endometrij) i nije veliko čudo da ti je menga nakon njega obilnija i bolnija. Ako ne smiješ uzimati NSAID zbog želuca, postoji alternativa koja se može dobiti na recpet, zove se Dexomen granule. Ako moraš biti na Lupocetu 1000 mg, moja preferirana opcija su Lekadol filmom obložene 2x500 svakih 6 sati (smiješ 4x dnevno). Ako imaš problema sa želucem, možeš uzimati nešto zaštitno za želudac (Lanzul). Ako NSAID ne smiješ uzimati zbog astme, onda ista priča s Lekadolima. Ne znam koliko je tvoj "ne smijem" čvrst - imam kćer s astmom koja ipak rijetko posegne za NSAID-ima bez da joj to trigerira napad astme. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.01.2026. at 23:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni su i u perimenopauzi znale neke menge bit baš koma - ako bi bilo pauze pa onda to prvo krvarenje nakon pauze. Još nisam u meno, ja sam 50+ ekipa čisto da znaš s kime imaš posla. Nadam se da će ti se javit mlađe i svježije žene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •