Ma sve to ide u rok službe. Prvi "valung" sam doživjela prije nego su mi djeca krenula u školu, dakle negdje 2007. Imala sa 45 godina. Spremali smo se na ljetovanje. Vraćala sam se s posla (sredina srpnja) i kad me opalilo, skoro sam se onesvijestila. To je bio izolirani slučaj, nakon kojeg je uslijedilo mirno razdoblje od par mjeseci. Frekvencija se povećala u iduće 2 godine, a onda se postupno smanjila. Nauči se čovjek na to. Lakše je kad te prestane iznenađivati.
FIzička ograničenja: Negdje 2012. imala sam napad autoimune bolesti koji nije nužno vezan za perimenopauzu, ali upada u isto vremensko razdoblje i jako mi je narušio zdravlje općenito (nekoliko tjedana u bolnici i više mjeseci bolovanja). Što se tiče ginekoloških problema, ja sam godinama imala kompleksnu hiperplaziju endometrija. I danas to kontroliram ali je sluznica maternice zadnjih godina tanka i nemam više problema kao ranije.

U kojim godinama si počela izrazitije osjećat taj proces? Više me zanimaju fizička ograničenja nego opuštena koža i bore na licu 
Odgovori s citatom