Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
Da li je neka od vas imala probleme s povisenim tlakom u ovom razdoblju?
Pitam jer sam od nedavno "tlakaš", što nikad prije nisam bila, napravila desetke pretraga, nista nisu utvrdili ko uzrok...
Samo je jedna doktorica jos na pocetku pretraga rekla kako je moguce da je sve povezano s perimenopauzom ali da se to ne moze egzaktno potvrditi (isto ko sto se ne moze potvrditi je li tlak najednom došao nakon korone ili nakon cjepiva...). Zanima me je li neka od vas postala tlakašica u ovom periodu i kako ste se s tim nosile? Dobila sam terapiju koja u cca 80% dana funkcionira ali u onih 20% sam na u komi (vrucina, vrtoglavica, glavobolja, polunesvejestica... - savjet dr u tim trenucima, uz terapiju - normabel).
Visoki krvni tlak je nažalost česta pojava u klimakteriju jer nema više hormona koji su ranije ženu štitili od toga.
Visoki krvni tlak je tihi ubojica i može se i mora liječiti.
Treba paziti na tjelesnu težinu i na prehranu. Pogotovo sol i šećer.
Ja se borim s visokim tlakom cijeli život. Uzrok je genetika, a sada mi je kardiolog poduplao dozu lijekova zbog mojih godina koje su po njegovoj tvrdnji sada najkritičnije jer je razina hormona pala i tijelu treba da se privikne na novo stanje.
Budući da klimakterij i sve tegobe koje ga uključuju može trajati i 10 godina, treba se liječiti odmah i sada.

Sent from my iPhone using Tapatalk