Pokazuje rezultate 1 do 50 od 360

Tema: Perimenopauza

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ciklus se produzi tj .krene preskakati kasnije, kad estrogen pada . Znaci druga polovica perimenopauze.
    Vecinom zene ne obracaju paznju na to skracivanje ciklusa jer to krene vrlo lagano. Meni je ciklus do cetrdesete bio 30+ dana, izmedu 30-33. U ranim cetrdesetima je postao strebererski, tocno 28 dana , a onda se krenuo jos skracivati na 26, 25 dana. U isto vrijeme skracuje se broj dana krvarenja, jer je sluznica tanja , a hormona manje. Pa broj dana sa 6,7, padne na 3,4.
    U isto vrijeme par ciklusa godisnje moze se prodiziti ili preskociti . Pa onda slijedeca menstruacija zna biti jako obilna.
    O menopauzi i svemu sto njoj predhodi iznimno se malo prica. Jedino sto sam ja culao tom periodu jesu -valunzi.
    Srecom, ima jos puno radosti osim valunga.
    Asti komplicirano je to nase zensko tijelo, meni se ciklus vec neko vrijeme skratio s 28 na 23 ili 24 dana, a onda opet nekad (rijetko) bude preko 30 dana i nastavi opet klasik od 20 i sitno dana. Ja nemam pojma u kojoj sam fazi majke mi
    Druge simptome zasad ne osjecam jedino vise sna trebam, ali to povezujem i s iznimnim fiz.naporima koijma sam izložena (stalno sam u maratonskim pripremama).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.02.2025. at 21:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •