Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: bobi flips

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno bobi flips

vidim u šetnjama da većina beba slatko papa bobi flips jer se topi lako u ustima i sviđa im se.jel štetan u malim količinama?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa ovako: ono što se ne otopi, ostane zaljepljeno sa unutarnju stranu zubića do sudnjeg dana, što neizbježno uzrokuje karies.
    a uz to glavni sadržaj smokića je kikiriki, vrlo visoko na listi alergenih namirnica.
    pa sad ti daj i jedan :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i još je ljepjiv pa lako dođe do gušenja :/ a nema baš niš pametno u njemu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i apsolutno preslan za tako male kikice...nisam ga doduse godinama imala u ruci ali kladim se da obiluje i nekim stetnim dodacima

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kvari zube, preslan, sadrži kikiriki, pržene masnoće, raznorazne aditive od kojih su neki navodno kancerogeni... i potpuno beskoristan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja stvarno Lei dajem svašta jesti tj. nije da nešto jako pazim sa hranom, ali mi taj smoki kao hrana za djecu nikako nije jasan. Pa to je stvarno i slano i masno i ima kikirikija, ne mogu se sjetiti valjda niti jedne grickalice koja bi mi bila manje prikladna za dijete osim čipsa sa paprikom. No svi daju djeci taj smoki kao da je dječja hrana :? Nama ljudi već od prije godinu dana znaju donijeti Kroki kroket za Leu ?? da ne govorim o parku gdje sva djeca jedu smoki. MM je jednom Lei dao u parku onaj neki kukuruzni smoki i njoj se super svidjelo stavljati ga u usta i onda pljucati van

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kod nas je smoki na listi zabranjenih namirnica, jedino ak se nađemo u društvu gdje druga djeca to tamane, onda i bojan uzme, al nije baš pokazao nekakvo oduševljenje

al neki dan mu je moja stara to kupila, a ja sam poludila

kaj je najbolje, tvrdila je da nije, al je bojan reko da mu je baka kupila u konzumu

onda je, pritisnuta dokazima, priznala da je

obećala je da više neće

čut ćemo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja sam vidjela da hrpa malih bebača jede te flipsiće...
    nisam mišljenja da je štetno, ali niti zdravo + što se lijepi za zube i sve ostalo što ste navele...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivan to ponekad papa, uglavnom kad mu drugi daju, ja ga (više) ne kupujem.
    Od grickalica kupim Alnaturine štapiće od pira- ma nije ni to najzdravije ali mislim da je svakako bolje od smokića.
    Inače, MM je ovisnik, ma mislim ovisnik, ak ne vidi doma ni ne sjeti se pa više ne kupujemo.
    Svakako je bolje grickati komadić nekog svježeg voća, ili finog integralnog kruha, mnogi kažu d ato njihova djeca ne vole ali mislim da je to samo navika. Možda isprva nisu oduševljeni, ali treba biti uporan i stalno nuditi. Tako je nama bilo sa jabukom na primjer.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Evo situacije od jucer kod nas u parku: djed i baka cuvaju curicu od 11mj,malenu povremeno vidim u parku s njima ili roditeljima. Baka izvadi smoki i daje malenoj. Moja H je gleda i deda je ponudi. Ja se zahvalim, ali kazem da to mi jos ne jedemo. Blijedo me gledaju, valjda misle koja rospija, neda djetetu slatkisa.

Nakon par minuta baka daje curici dudu - lizalicu! Pa stvarno...To je i opasno za tako malo dijete, a koliko je tek stetno za zube...

nikolinaa

Početno

taj smoki je cisti shit ,roditelji t daj djetetu samo da se malo samo zabavi i da oni imaju minutu,da su oni smireni i razumni s njima mislim da bi djeca bila mirnija i zadovoljnija i nebi vristala nakon sto pojedu te grickalice :/

sorry ako sam preostra

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, baš to.. neki dan na jednom rođendanu razgovaram s jednom malo podebljom mamom malo podebljeg jednogodišnjaka i komentiram kako joj je mali dobar i miran, a ona kaže "samo mu dam da nešto gricka i može se tako zabaviti satima, a ja imam mira"

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Većina roditelja u mojoj blizini pod najnormalnije daju djeci smoki i slatkiše, a onda se čudom čude kako njihova djeca slabo jedu ili uopće ne žele jesti redovne obroke hrane i svježe voće. Naravno da ne mogu jesti kad se natrpaju tih splačina punih soli, masnoće, šećera i aditiva.
    Druga stvar koju već godinama primjećujem je da klinci uopće ne žele piti vodu, već isključivo sokove, a roditelji im daju kojekakve obojane i zašećerene tekućine od kojih izgube zube već s 4 godine. Kako ti pigmenti i ekstrakti iz sokova tek utječu na njihovu jetru i bubrege :/

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

rekord je bilo kada sam vidjela bebu od nepunih 7 mj. kako jede flips ( 2-3 kom), iskreno , pobjegla sam iz parka da i nas ne ponude.

moj stariji sin jede flips samo kad ga netko ponudi , kada je kod nekoga i kada ga dobije za poklon .Ne vidim ništa poželjno u toj grickalici.Radije ponudite djeci štapiće i perece.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    neki dan na jednom rođendanu razgovaram s jednom malo podebljom mamom malo podebljeg jednogodišnjaka
    ja sam malo podeblja mama, jednog punačkijeg dječaka koji nije miran i ne gricka puno, ali se kvalitetno hrani (bez grickalica i ostalog junka) dodushe nekada pojede čokoladu ali samo kada inzistira na tome...malo me ovo uvrijedi jer kao podeblje mame niš ne rade a njihova djeca samo grickaju i tako se debljaju :/ možda i nisam dobro shvatila

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bera, ta mama nije malo podeblja, nego malo više.
    Moja prijateljica je jako debela, ali i 5 puta aktivnija nego ja, a bogme, nije od zraka debela.
    Uglavnom nije mi bila poanta uvrijedit sve podeblje ljude i okarakterizirat ih kao ljenčine, ali u ovom slučaju ova mama to jest i dijete šopa isključivo radi svog komoda i još to na sav glas priča, strašno.
    Njeno dijete je u tih 2,5 sata pojelo smokija, čipsa, štapića, kikirikija koliko moja cura u svojih 4,5 godine, tužno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Arijana izvini možda sam reagovala malo eksplozivno, ali vjeruj mi da ima i mršavica koje ne gledaju svoju djecu...moj bebach ako šta gricka onda gricka ili hljeb ili štapiće (gricka a toga bude najviše po podu) u svakom slučaju bez obzira na kile ima majki za koje se uvijek pitam zašto su uopšte to i postale, a opet ima nekih pored kojih se ja osjećam kao neko ko ne radi nešto dobro...ali ipak i dalje vjerujem svom instinktu a za tebe

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imaš puno o smokiju na forumu, puno će znati i Davor, a razlog zašto ga je Lea počela jesti nedavno, s 3 godine i to u malim količinama je taj što ima kikirikija u sebi, a on pak sadrži aflatoksine koji u svakom slučaju nisu dobri za tako male

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ono kaj mene najvise ljuti s junk hranom je to kaj se to djeci tak jako svidja. Mislim, Tonka nije nikad vidjela smoki, a kamoli probala, do prije nekih mjesec dana. Onda su je jednom prilikom kad smo bili u gostima ponudili, i navalila je tako kako nikad ni na jednu hranu nije. Totalno odusevljenje. Ja nisam htjela pretjerano rospijati, nadala sam se da nece biti posljedica od "jedan put", ali poslije se ipak malo osula. Sad pazim i rospijam.
    Isto s toncekom i McDrekom. Godinama smo ga zaobilazili u sirokom luku, ni vlastitim primjerom mu nismo pokazali da bi to moglo biti fino, ali kad je jednom probao, rodila se ljubav na prvi griz.
    Eh da, neki dan se tonka odusevila i s Polijem. Naravno vidjela je mene i znam da ce mi netko sad reci da se djeca uce primjerom, ali ja sam u isto vrijeme jela i tamni kruh, jogurt, sir i paradajz, pa zasto nije onda odlucila da mi umjesto polija iz usta otme paradajz?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u paradajzu nema secera.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pa šta u poliju ima ?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dam glavu da ima.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono kaj mene najvise ljuti s junk hranom je to kaj se to djeci tak jako svidja
    Zato jer sva ta hrana sadrzi pojacivace okusa, a vecina i mononatrijev glutaminat koji razvija ovisnost.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ne koristimo bobiflips ni smoki ni slicne gluposti za djecu. mm obozava pikantne cispove (i ja sam prije, sad puno manje). ja nikad djeci nisam kupila ni nudila. donesu nekad neki koji ne znaju koliko sam militantna po tom pitanju (bas neki dan mm i ponudio kad smo imali goste...)

ali zato koristimo "meki". to je "niskokalorican proizvod bogat dijetalnim vlaknima, konzumirati s jogurtom, vocnim jogurtom, mlijekom, uz voce. sastav: kukuruzna krupica, psenicne posije, jecmeni slad, sol 0,03%". proizvodi mipan d.o.o. iz drnja - elem - kupujmo hrvatsko

te su pahuljice u obliku zvjezdica i iskreno - okus im je ni na sta nalik, ali moji klinci to obozavaju... koristimo ih i zderemo vec valjda tri godine...

al, da se nadovezem na ono gore kad je mm ponudio bobiflips, ubacio ga je u zdjelu punu ovih meki zvjezdica, al naravno da je prvo nestao smoki, i to su rovarili po zvjezdicama da ga pronadju, pa tek onda krenuli po njima...

eto. ako netko pozeli probat - kupujemo ih u getrou, plodinama, billi i slicnim marketima na odjelima zdrave hrane... pakirane su u prozirne vrecice po 70grama... cijena oko 3.5kn

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Domaće kokice, bez ulja i soli :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

možda je bolje da umjesto bobija onda se "počaste" s onim **** keksićima baby first keks...ili?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi odnedavno glođemo one rižine pahuljice od Primavite. Okrugle su, lagane, taman za male prstiće. Nisu ni slane nit imaju jaki okus. Meni su čak fine. Dobro nam dođu i dok mu nudim hranu na žlicu (ne preferira baš), pa on između žlica ubacuje te kuglice u usta i zabavlja se.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Domaće kokice, bez ulja i soli
    Kokice su dosta opasne za male klince - i zbog mogucnosti gusenja njima i zbog onih ljuskica koje se zabijaju posvuda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Kokice su dosta opasne za male klince - i zbog mogucnosti gusenja njima i zbog onih ljuskica koje se zabijaju posvuda.
    Potpisujem. Djete od tri godine se prosle godine ugusilo kokicama u kinu. Svi su gledali i pokusavali pomoci ali dok je stigla hitna djete se ugusilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    a i za mene

skoro sam se i ja ugušila

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tu di mi zivimo smokija nema. Al sve me strah posjeta u Hr,ziher ce joj netko nudit te smokije..,a taj kikiriki je zbilja opasan alergen s kojim se nebi trebalo zezati.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...mi to jos nismo upoznali.....-a trudit cemo se i sto kasnije to realizirati

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ono kaj mene najvise ljuti s junk hranom je to kaj se to djeci tak jako svidja
    Mojoj se sviđa voće raznih vrsta: bademi, lješnjaci, smokve, jabuke, kivi, borovnice, ribizl....(stalno nekaj zobljemo ), a nije joj stran ni kuhani ohlađeni slanutak kojeg joj stavim u tanjurić i gricka ga uz igru.

Mislim da je stvar u navici. Junk hranu joj jednostavno nikad nismo nudili pa se na nju nije ni navikla. Naravno, negdje nekad u društvu, netko joj ponudi smokiće, ona uzme i ja to ne branim - nek proba!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

riječi moje sestre koja ima 3 curice:
    A ti mu ne daješ sokiće?! Pa djeca su sretnija kad piju sok umjesto vode!

I šta još reći više!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

odeeee post ....
    tako da roditelji misle da su djeca sretnija kad grickaju smokiće, nego recimo grickajući povrće ili jabuku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •