Danas sam bila u potrazi za nečim što bi pomoglo mojoj bebici koja odbija adaptirano (otvorila sam i istoimeni topic) da ga ipak nekako pojede, popije - bilo šta i odlučila sam potažiti možda neke keksiće koje bi natopila adaptiranim i završila sam u dm-u.
Iako je beba 9,5mj još joj nisam davala gluten (nekako ne žurim iako nema genetskih predispozicija za alergiju).
U dm-u sam našla KEKS MILCHBREI (ROBNA MARKA BABYLOVE).
Preko cijele poleđine su nalijepili deklaraciju na kojoj između ostalog piše "...Ne sadrži gluten." Nakon toga slijedi opis sadržaja i tu se spominje "...pšenično brašno...meko pšenično brašno..." na što mi se upalila lampica za alarm!!!
Naravno, bila sam užasnuta i ljuta i ništa mi nije bilo jasno. Smetalo me i što su tu deklaraciju nalijepili preko cijelog originalnog teksta jer sam pomislila da nisu nekim čudom došli do pšenice bez glutena! Kupila sam Milchbrei i kod kuće na bočnoj strani naišla na originalni tekst koji glasi "DER BABYLOVE KEKS MILCHBREI IST GLUTENHALTIG."
Pošto mi je znanje njemačkog krhko(ali ne baš toliko da ne skužim da unutra ima glutena) shvatila sam da ovaj post mora biti poslan i da nakon njega šaljem e-mail na dm-drogeriemarkt;hr
Mislim da uopće ne trebam pisati kako neka mam čije dijete ne smije gluten može kupiti ovakav proizvod na kojem decidirano piše "Ne sadrži gluten.", a na drugoj strani "...milchbrei ist glutenhaltig."